Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Szerintem a régebbi manuális objektív jó irány lehet, ebben igazad van teljesen, lehet hogy pont ebbe az irányba gondolkozik a srác is valójában, hiszen írta is hogy gyors kézi élességállítás. A manuális obikat meg ugye értelemszerű okok miatt a kézi élességállításra tervezték.

Szóval ez lesz a jó irány amit te írsz szerintem.


oAcido
(aktív tag)

Sziasztok!

Canon M50 lett végül a választás (ez nyerte el a tetszését :)) ).

Amióta megvan én is szoktam kattintgatni vele, ezért állványt keresünk. Sajnos állványos topikban egyelőre nincs válasz, ezért bemásolom ide is ha nem gond.

Sziasztok!
Állvány vásárlás előtt állok. Kicsit visszanézegettem, a sokat ajánlott Vanguard Veo 235AB már nem kapható.
Amire használva lenne: tájfotók, családi fotók, csillag és tejútrendszer fotók telefonról és fényképezőről is.
A gép egy Canon EOS M50, egyelőre két objektívvel. Canon EF 50mm f/1.8 STM (plusz adapter), Canon EF-M 22mm f/2.0 STM. Később lenne még egy zoom objektív madár/hold fotozáshoz.
Kirándulásoknál is hordva lenne, ezért ezt a Vanguard-ot néztem.
Vanguard Veo 2S 235AB megéri az árát? Vagy esetleg a picit nagyobb 265AB megéri a 7-10 ezer felárat? Párom 165 centi magas, én 185 (mindketten használnánk).
Illetve 70 ezres árig van jobb alternatíva?
Válaszokat előre is köszönöm :R

Egy másik kérdés, hogy milyen objektívek lennének ajánlottak madár fotókhoz?


Rapid136
(őstag)

Ha kihajtható az LCD, akkor általában már mindegy hogy milyen magas az állvány :)
És minél magasabb, annál biztosabbnak kell lennie a lábaknak.
Alza egy időben iszonyat olcsón kiszórta a korábbi VanGuard állványokat, de már nincs belőle...
Edigital néha akciózik egy-egy termékre, most legutóbb egy tuti Vanguard táskát vettem 30000-ért, 3-4 éve meg egy Manfrottot féláron.
De a használtpiacon is találsz jó holmit.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

Allvany temaban az arukereso jo segitseg, a szakboltok csomoszor szorjak ki a korabbi modelleket olcson, pl studioline, tripont, stb.


vape1
(csendes tag)

Viszont 800 mm környékén nem fogja tudni kitartani a manuális objektívet, főleg nem egy kézzel, közben meg másikkal élességet állítani. Egy olyan stabil, de forgatható állvány, ami mellett lehet manuált tekergetni, követni a madarat és még olcsó is, na ilyen szerintem nincs a P900 árának két-háromszorosáért sem 800 feletti tartományban, nem hogy 2000 mm-en.
600 mm-ig m43-on a 100-300 Pana, vagy a 75-300 Oly egy Dual-IS Pana vázzal, vagy egy 5-axis Oly Ibis vázzal kis gyakorlással kézből is használható. Fölötte P900 is simán használható kézből, akár még 2000 mm-en is.
Van persze olcsó manuál lehetőség akár 1000mm-en is, m43-ra adapterezve pl. olcsó tükrös manuál obik f6 meg f8-on, de nagyon körülményes és szerintem kínszenvedés.
Szóval először a gyutávon kellene elgondolkozni, megnézve az eddigi képeket, hány mm-en lettek lőve általában, és újragondolni, hogy kell-e a 600mm feletti tartomány. Ha kell, akkor P1000, ha nem, akkor pl. mft és egy olcsó vázzal akár egy 40-150 obi (kb 35-ért?) tanulgatni, vagy egy Pana 100-300. :K

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

+1

Lusta voltam leírni. :D


vond
(MODERÁTOR)

Én is a Lumix 100-300 II-re szavazok. :K A legjobb ár/érték arányú teleobjektív a piacon. Dual IS-es Pana vázzal simán ki lehet tartani 1/50, vagy akár 1/20, 1/10 másodperc körüli záridőket is. Csak ne mozduljon be a téma. :D


PuMbA
(titán)

Ezzel én is mindig küzdök. Semmit sem ér az obimban az IS, ha a kismadár úgy pörgeti a fejét meg ugrál, hogy 1/500 kell amúgyis. IS nélkül viszont több az akksiidő, ami jó.

[ Szerkesztve ]


ratkaics
(senior tag)

Köszi mindenkinek az infókat! :R :R :R
Még tanulok kicsit a témában, azután még majd valszeg kérdezek. :DD


kovsol
(titán)

Én nem szívesen megyek 1/250 alá, mert a madarak nem az a téma ami sokáig szeret mozdulatlanul várni a fotósokra, és nem szívesen hazardírozok.


PuMbA
(titán)

Jaja, ezért írtam, hogy vajmi keveset jelent madaraknál az IS. Egy 2-3 fényértéknyi kell és ennyi, de
ezt meg bármi tudja ma.

[ Szerkesztve ]


kacsento1
(senior tag)

Erre valakinek tippje? Esetleg a Fuji x-a5?

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Kollégám olyat vett a lányának, kicsit próbálgattam, nekem tetszett, a szenzor kiváló a 15-45 kitobjektív nagyon jó képminőségű. Extrán nagy a látószög és éles, minimális a sarkok kenése. Egészen megtetszett a kétféle villanyzoom, nagyon kényelmes.
Két negatívum volt, hogy nincs kereső (manapság túlélhető) és gyenge a videó minősége.


Fehercsoki
(aktív tag)

45mm-nél azért már kevésbé éles (de alatta tényleg kiváló), valamint ugye f/3.5-5.6mm a maximális blende, tehát rosszabb fényviszonyok között túl lassú lehet (de persze az összes hasonló kit obi ilyen).


MrChris
(nagyúr)

130e-be kerül az egész szett (karácsonykor 110e. volt akcióban), alsó kategóriás kitobiból még nem láttam f/3.5-5.6-nál jobb értékűt. Ennyi pénzért fényerős fixekből se a krémjét kapni.


PociAti
(senior tag)

Sziasztok!
Tárgyfotózáshoz keresek gépet, cserélhető objektíveset. A keret felső határa 180.000 Ft alatt.
Árukeresőn első ránézésre megfelelő lenne ez a kategória: Cserélhető objektíves kompakt (MILC) fényképező.
Állványom, állványfejem, vakuk vannak, de utóbbi 10 évben nem követtem a kamerák piacát, viszont még a héten döntést kellene hozni.

Ha létezik ilyen, akkor mi a javasolt készülék a beltéri fotózáshoz?

A Sony Alpha 6000-et hallottam már dicsérni. Annak mik az előnyei, hátrányai?


PuMbA
(titán)

Valami jobb EVF, illetve LCD-jű gép kéne neked. Tárgyfotóra ezek kellenek meg könnyű kezelés.

[ Szerkesztve ]


PociAti
(senior tag)

Kösz a választ.
Valami irányt tudnál mondani, merre induljak el? Pl. modellek.
Látom az Alpha 6000-nél az EVF 0,7-es nagyítású, és 1,44MP-es OLED.
A könnyű kezelésnek sajnos paraméterek alapján még nehezebb lenne utána nézni.


PuMbA
(titán)

Ez ilyen. Ezért szokták mondani, hogy látatlanba ne vegyünk gépet. A jókat olvastam róla, ezért megveszem dolog gyakorlatilag annyit jelent, hogy más majd tudja helyettem, hogy nekem mi a legjobb. Ilyen sajnos nincs.

A többiek segítenek, de Panasonic GX8 vagy 80 / Canon M50.

[ Szerkesztve ]


PociAti
(senior tag)

Részletekbe nem mennék bele, de most tudtam meg, hogy holnap reggelig meg kell hozni a döntést. Nem a helyzettel kell foglalkozni, hanem a maximumot kellene kihozni a helyzetből.

Most a "Best cameras under $500" videókat és műszaki oldalakat nézegetem, ahol ezernyi olyan szempont alapján vetik össze a kamerákat, melyek általában számomra nem relevánsak. Mégis, a sorok között olvasva, - korábbi tapasztalataimat alapul véve - kell a végén optimális döntést hozni.

üzenetek