Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Ijk
(nagyúr)

Attól függ van-e olyan igény amit csak FF tud kielégíteni.


tvamos
(nagyúr)
Blog

"Akár, de amíg nem tudja mit akar addig bármilyen drágább felszerelés fölösleges."

No igen, lehet, hogy meg o sem tudja, mit akar. Lehet, hogy arra kene ravezetni, gondolja vegig. Olvasson utana, nezelodjon, hogy mukodnek a dolgok. Lehet, hogy ha itt aktivan resztvenne a diskurzusban par honapig, akor jobban tudna, mire van szuksege. Addig meg probalkozgatna a telefonjan egy olyan kamera szoftverrel, amit lehet manualisan allitgatni. Lehet, hogy nincs igazam, csak igy gondolom.

(#56679) kovsol válasza Neck (#56676) üzenetére
Vagy esetleg egy belepo MILC, meg nehany franko objektiv. Lehet, hogy egy Sigma/Tamron 150-600 kene neki. Esetleg...

[ Szerkesztve ]


herrobst
(újonc)

Így van, mea culpa!

Köszi a válaszokat!

Egy ultrazoom bridge-dzsel és egy drónnal fotózok. Előbbit az elérhető zoom tartomány - ár arány miatt választottam (bevállalva a zajt). Természetfotókat készítek és lesből vadállatokat is fotózok. Úgy alakult, hogy közelebb tudok hozzájuk kerülni, így az ultrazoom már nem kell, viszont a zajtól szívesen megszabadulnék.

#56679kovsol
A 600K-s keret a váz + zoom objektívra vonatkozik. Kártya, táska, állvány stb. van.


haruspex
(aktív tag)

Telét válassz inkább, a gép mellékesebb. Kicsit bizonytalan a rendszer jövője, de az mft-re az egyik legolcsóbb a nagytele, (Oly 75-300, pana 100-300, ezek viszonylag kicsik is) itt Pana párral van dual is, és jó videó, de gyengébb a követő fókusz, gépben igény szerin van választék, gx9, g90, g9 .

Árban a következő a Sigma 100-400 ehhez ez alá leginkább egy z50-t tennék, mivel kicsit túlszalad a kereteden az egyiket használtan vagy szürkén. De ez van Sonyra, és Canonra is, itt az a6100, és az m50 jöhet szóba.

Végül azt lehet még, hogy keresel, egy filmes telét, (Praktikusan használtan, pl sigma 150-600, esetleg 50-500, és mögé raksz egy m50-et, vagy z50-et).

Az, hogy melyik gép az izlés dolga, a pana g9 egy elég jó mindenes arányaiban jó áron, nagy, jó kezelőszervekkel, ha kell videó ezt választanám lehet, a dual is nagyon kényelmes dolog néha.

A gx9, és a a6100 akkor, ha kell a zsebretehetős méret, az a6100 jobb zajban, és követőfókuszban, a gx9 olcsóbb, és van benne vázstabilizátor. Keresőben mind a kettő gyenge, és mind a kettő hülyén mutat egy igazi nagytele végén.. Az m50 akkor nyerő, ha filmes ff obikat akarsz olcsón adapterezni, a z50 egy jó fogású, és képminőségű váz, szintén jó adapterezhetőséggel.

Illetve az áruk miatt szóba jöhet még a Sony a6000, és a Pana g100 a telék alá, az első szokott menni nagyon jó áron is, a 2. meg sztem talán most a legolcsóbb 4k képes gép, normális keresővel, de ebből a keretből nem igazán ezeket választanám.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Pana g100-at nem ajánlanám jó szívvel.


haruspex
(aktív tag)

180 körül nem egy olyan rossz ajánlat, szerintem már. Nem világbajnok gép, de most azért így 100k-val kevesebbért mint pár hónapja, a mostani gépárakkal már van értelme. Pláne, ha kell a jó kereső, és 4k.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

Én magamnak nem vennék olyan gépet, ami maximum 1/500-as mechanikus zárat tud.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Zoom/ar aranyban nekem is a Sigma/Tamron 150-600 + Canon M50 jutna az eszembe, talan meg egy 1.4x tele konverter is belefer. En is ilyesmiben gondolkodom. Persze, a Z50 jobb lenne, de a vaz is sokkal tobb, es hasznaltan az objektiv is dragabb Nikon bajonettel.

(Nekem most Nikon 1 van 55-200-zal...)


Mirman
(őstag)

M50 felejtős vadfotóra szerintem , rettentően összezavarodik az ágaktól meg a fűszálaktól a fókuszrendszere. Ráadásul követő módban nem lehet kellően kicsire állítani a fókusz mezőt így kisméretű madarknál még nagyobb szenvedés.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Azzal az AF-fel és ibis nélkül az a gép nagyon drága, ha nem max. 5 számjegyű az ára. Kitobival. Még ma is inkább vennék egy GX80-at, ha m43 és pana gép kellene ennyiért.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ezt azert jo tudni! A Z50 jobb valasztas lehet akkor...


Mirman
(őstag)

Ki kell próbálni, M50-ről azért tudok nyilatkozni mert az volt.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nehez ennyi mindent kiprobalni, amig nem veszi meg az ember, ahoz meg azert eleg draga.

Nem szeretted az M50-et? Miert valtal meg tole?


haruspex
(aktív tag)

Nem hiszem, hogy gyengébb a fókuszban, a gx80-nál, és ha valakinek nem elég annak a keresője, vagy akár rossz bal szeme, akkor nincs sok választásod. Nem kell szeretni, nem egy igazán jól sikerült gép, de a mai árak mellett ez egy számbavehető ajánlat bőven szerintem, ha nem is mindenkinek. (Nyilván ha egy gx8o-at megkapsz 140-ért még valahol az jobb.)


Mirman
(őstag)

Írtam privit , nem ide való ez. :)


herrobst
(újonc)

Köszi a válaszokat mindenkinek!

#56689Mirman
Ez a vadfotós komment különösen hasznos.

A z50-nel én is szemeztem, az említett Sigma objektívval épp csak egy kicsivel megy a keret felé. A tele mellé nyilván kell még valami, szóval az még emel az áron. Perpill ezt a kombót tartom a befutónak.

Pusztán kíváncsiságból kérdezem, a z50 helyett mi lenne a Canon alternatíva?


haruspex
(aktív tag)

Leginkább az m50, eggyel feljebb az m6 mk II. Viszont ezekhez, ha a méret nem számít a 150-600-at nézném adapterrel, ha a Canon véletlenül kilövi az m-et akkor is tudod még az r bajonetten használni, vagy ha FF-re akarsz váltani az is adott mint lehetőség ( egy használt rp-vel pl.) .

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Nem biztos, hogy gyengébb, csak ha kb ugyanolyan (pana...) és a gx80-ban olcsóbban van ibis, akkor nem tudom miért ajánlanám a g100-at.


haruspex
(aktív tag)

Modernebb nagyobb felbontás szenzor, nagyobb jobb kereső, amit nem csak az egyik szemedhez tudsz tenni. Mikrofoncsatlakozó, és jobb hangfelvétel. Nekem amúgy (fotóra továbbra sincs bajom a Pana AF-fel. )
Ha ezek egyike sem fontos, pláne, ha nagyobb az árkülönbség akkor persze gx80, az egy jobban eltalált gép.


oAcido
(aktív tag)

Sziasztok!

M50-re melyik nagylátószögű objektív lenne ajánlott tájképekre/kirándulásokra?

Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM (Canon)
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Canon EF-M 22mm f/2 STM

Ahogy néztem árban 10-20 ezer forint különbségek vannak, illetve használtan a Sigma és az EF-S 10-18mm gyakrabban előfordul.

üzenetek