Milyen egeret válasszak? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egyre tökéletesebb szenzorok, egyre könnyebb vázak, minőségibb kapcsolók, már az optikai switch-ek sem ritkák (ezek mondjuk nem a lieblingjeim), jobb kábelek, reszponzívabb wireless, valós 1 kHz feletti polling rate-ek, alternatív anyagok (rostokból álló plasztik, magnézium, szénszálas kompozit, 3D nyomtatott cuccok/mod kitek), gyarapodnak a teljesen PnP (driverless) eszközök, elkezdett szárba szökkeni a felhős driver, és gyakran már az utolsó kínai "dzsunkákban" is high-end hardver van. Már vannak 30 (!) gramm alatt vezetékmentes (!) egerek is.

tl;dr: Össze sem lehet hasonlítani a kínálatot a néhány évvel ezelőttivel.

A DA V3 eléggé ott van a szeren, bár lehet, hogy egy-két részlete nem lesz annyira időtálló (nem tudom, ez megeshet, hogy csak a V3 Próra áll).

A Corsair Sabre sem rossz, eléggé össze van rakva, csak az iCUE-t ne telepítsd mellé, mert az egy csövesbánat. Szerencsére nem is muszáj.

A SteelSeries Prime (kizárólag a kábeles) szintén egy kellemes alternatíva, olcsón.

Picit nehezebben pedig ott van a full PnP Zowie EC1-C/EC2-C, amit úgy építettek, mint egy tankot. Szóval szokásos Zowie. Összeszerelési minőségre ez a top kategória, ha hosszú távra akarnék valamit és nem kellene ultrakönnyű cucc, valószínűleg ezt venném. Ez sem tégla azért, de nehezebb, mint a többi – a G402-dnél mindenesetre még ez is számottevően könnyebb .

[ Szerkesztve ]

üzenetek