Milyen egeret válasszak? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Mephike
(senior tag)

Szép egér lett :DDD


dqdb
(nagyúr)

És még Synapse-ot sem kell telepíteni hozzá, szóval eléggé egyértelmű, hogy melyik a jobb ;] /s


Evil Snowman
(őstag)
Blog

Csórók Viper V3-a. :DD


Mephike
(senior tag)

A hardver adott, meglátjuk milyen lesz az anyag használat, de itt ugye a szoftver is nagyon jó. Szóval én ezt így nem merném kijelenteni.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Pedig a Rajzer annyira high-end és formabontó.

;]


Evil Snowman
(őstag)
Blog

Keverjük a szezont a fazonnal. Amit linkeltél cikket, semmi köze ahhoz, amit írtam.
Mindig jön a nyígás, hogy jajj milyen túlárazottak a termékeik etc. Bezzeg fele, harmad annyiért más legyártja ugyanazt.
Úgy könnyű fele, harmad annyiért legyártani ugyanazt, ha egy az egyben lekoppintják a formát. Vagy szerinted egy új shape kialakításához nem kell idő meg pénz? És persze folytathatnám a sort. De felesleges belemenni, mert csak parttalan vita lenne. :R


Santi22
(aktív tag)

Nehéz eldönteni, hogy itt a kínai fanboykodás túlzásba vitele vagy a te állandó önkéntes razer nagykövetséged a probléma. Szerintem félúton van valahol az igazság.
Semmi nem indokol 180 dolláros árat, de abban igazad van, hogy Kína másol. (micsoda meglepetés Kínában másolnak :DDD ) Mindig is azt csinálták csak legfeljebb eddig nem voltak az "egér iparban" ennyire jelen.

edit: Illetve még1 dolog, hogy ami változott talán még, hogy az olcsó hitvány másolatok helyett/mellett, mostmár minőséget is látunk.

[ Szerkesztve ]


Szellem.
(nagyúr)

Lassan ott tartunk, a fanboykodásban, hogy elmegy a topik témája elmegy egy egyoldalú irányba mind két oldalon.
Erről egy régi zene jut eszembe:
Cypress Hill - Hand On the Pump (Official HD Video) - YouTube

[ Szerkesztve ]


Mephike
(senior tag)

edit: Illetve még1 dolog, hogy ami változott talán még, hogy az olcsó hitvány másolatok helyett/mellett, mos tmár minőséget is látunk.

Megfogtad a lényeget. Nekem mindegy, hogy kínai, koreai vagy más a gyártó. Ha jó a cucc, akkor én szeretném kipróbálni. Sokszor volt téma, hogy a keleti márkák szoftverei nem eléggé jók (most nem mennék abba bele, hogy kinek milyen szoftver jó, meg kell-e hogy az mindent is tudjon, stb.) de a VGN/VXE/ATK (agyrém ez a minden egérhez új márkanév) által használt V-Hub nagyon jó lett.
Nekem tökre megfelel, ha Evil szereti a Razert, én kiszerettem már belőlük, de ez legyen az én bajom. Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy tudnak ott azért valamit ha tényleg őket másolja a fél világ. Szerintem egy ilyen topicban el kell férnie (még ha csipkelődünk is egymással) a "mindent ki akarok próbálni" és a csak a "bejárt márkaneveket akarom használni" embereknek.


FireKeeper
(nagyúr)
Blog

Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy tudnak ott azért valamit ha tényleg őket másolja a fél világ.
Felépítettek egy rohadt erős brandet, jó termékekkel és jó marketinggel, évek-évtizedek alatt. Most pedig ennek a munkának a gyümölcsét aratják le az árazásukkal, néhányunk szerint (nem) kicsit indokolatlan mértékben. Főleg ezért kopizzák őket szvsz és nem azért mert az adott lemásolt modell a non-plus-ultra. de amúgy ennél (ATK X1) szerintem sokkal nagyobb ripoffok a Delux egerei, ha már valamin felháborodunk, azon kéne inkább.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

[link]

;)


Mindenesetre abba a maszkba nem sok effortot öltek. ;]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Amúgy a Model O ~2,5 hónappal megelőzte a releváns Vipert (a 2004-es teljesen más történet).

[ Szerkesztve ]


Mephike
(senior tag)

Zaopin Z2: Pár nap után tömören a lényeg.
Forma: Ergo egér, kevésbé tölti ki a kezet, mint a Lamzu Thorn, de jobban, mint a Sprime PM1. Fogása kényelmes, anyaghasználat teljesen oké. Nálam a fehér változat van, de van fekete, piros és narancs is. Tetszik, hogy akár a Thorn az oldalsó gombok és a görgető gumija itt is fekete.
Kapcsolók és encoder: TTC gold mindegyik. A görgő kellően határozott, a kapcsoló puha, nekem ez utóbbi elmegy, de nem ez lesz a kedvencem.
Tömeg: 65 gramm, nagyon ezt nem kell magyarázni, érezhető a súlya.
Működési módok: BT, 2,4Ghz, és vezetékes mód. Főleg a BT képessége miatt voltam rá kíváncsi na meg a cserélhető switch képesség miatt akartam még kipróbálni. Az egér alsó részén három csavar található a talp alatt, szerencsére adtak póttalpat, olyat is, ahol a csavarok helyét üresen hagyták.
Szoftver: Ez ugyanaz a szokásos szoftver, amit a LAMZU is használ. Nem ez lesz a kedvencem az tuti, de a célnak megfelel.
4k reciver: Kör alakú, és áttetsző, zölden világít ha mozgatod az egeret, és nem világít ha elmegy az egér aludni. Sajnos a DPI váltásokkor nem jelez vissza színnel ez a reciver. Az egéren a két gomb között található egy LED, az visszajelez ha DPI-t váltunk.

Összességében egy korrekt egér ez is, jó a forma, tetszik a dobozban található rengeteg kiegészítő, de a már említett tulajdonságok miatt én inkább ezt melós egérnek tudom elképzelni. Illetve jó lesz majd arra, hogy pár kapcsolót kipróbáljak majd benne. Ha nem kell mindenképpen a BT és a hotswap képesség, akkor ezért a 30k-ért van jobb megoldás.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Honnan vetted?


Mephike
(senior tag)

AliExpress, innen. Hamar megérkezett, gond nélkül.


Yamaha R1
(tag)

Nálam is van egy, és nekem pont a súlya miatt tetszik. Az 50 grammos “hollow” érzetű egerek után ez valahogy tömörnek és betonstabilnak tűnik. Nekem felüdülés használni. Nyilván hardcore fps játékokhoz nem a legjobb, de nem is annak szánták. A TTC kapcsoló nekem sem jött be, én azonnal cseréltem.

A Lamzu Thorn és a Sprime után talán a legjobb kínai ergó egér, de 30 ezret szerintem sem ér. Ha valakinek kell, akkor a Mechkeys-től az alap 1K-s verzió elhozható 22-ért garanciával. Annyiért pedig már nem olyan rossz vétel. Főleg ha körbenézünk, hogy milyen ergót kapni manapság ennyi pénzért.

[ Szerkesztve ]


TechN7ne
(nagyúr)

Próbára hoztam egy Corsair Harpoon RGB-t.

[kép]

Az anyaga és a tapintása kiváló ,kattintások nagyon halkak ,számomra súlya is elég könnyű és gyönyörűen siklik az egérpadon.
Összeszerelési minőség pl. messze nem egy Logitech G305 ami full olcsó műanyag.

A görgője viszont katasztrófa ,nehézkes és hangos :W
Nekem ez nagyon fontos ,hogy a görgője egy egérnek nagyon kényelmes legyen mert többet netezek és dolgozok egy gépen mint játszok (utóbbi inkább gamepad-on szoktam).
Számomra max. 30k egy egérért a lélektani határ ,ha az Apple ennyiért képes csinálni full üveg -premium fém és tele érzékelős egeret akkor elvárom ,hogy PC-re is találjak egy normálisat (pedig az Apple nem az olcsóságról híres).

Nagyon kényelmes egeret netezésre/munkára max. 30k-ig tudtok nekem ajánlani aminek jó a fogása és van némi stílusa is?
Nem elvárás a könnyűség és a kimagasló játékteljesítmény.


ferni
(őstag)

Mind a kettő egy Zowie FK copy.

Szóval lényegtelen melyik jött előbb.

Főleg hogy pár hónap nem sok idő, rég kész volt akkor már ezekből a prototípus addigra.

[ Szerkesztve ]


Csandi
(őstag)

Apple egér = prémium ez jó volt :D majd szólj amikor az a forma valamennyire is kímélő a kezedre és ízületeidre nézve, illetve ha tudod használni miközben töltöd mert nem az alján van a csati :D

Múltkor írtam/írtunk opciókat, egyik se fér bele 30-ba.

Görgő mint akkor is mondtam nem szokott elsődleges szempont lenni az egereknél, de ha mondjuk az kell, hogy “minőségi legyen” meg könnyű görgetni, akkor a G502 X infinite scrollos fém görgője (asszem fém még) megfelelő lehet. Vezetékesben megkapod 30 alatt, anélkül 45.

Többi egér amit múltkor írtam mint opció, azok is ilyen 40-60 ezres kateg.

[ Szerkesztve ]


TechN7ne
(nagyúr)

Logitech G502 X van fehérbe és elég ütősen néz ki ,teszek vele egy próbát és ha beválik akkor nehezen de lenyelem a 45k-t

Köszi! :)

üzenetek