Milyen egeret válasszak? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Mephike
(senior tag)

Zaopin Z2: Pár nap után tömören a lényeg.
Forma: Ergo egér, kevésbé tölti ki a kezet, mint a Lamzu Thorn, de jobban, mint a Sprime PM1. Fogása kényelmes, anyaghasználat teljesen oké. Nálam a fehér változat van, de van fekete, piros és narancs is. Tetszik, hogy akár a Thorn az oldalsó gombok és a görgető gumija itt is fekete.
Kapcsolók és encoder: TTC gold mindegyik. A görgő kellően határozott, a kapcsoló puha, nekem ez utóbbi elmegy, de nem ez lesz a kedvencem.
Tömeg: 65 gramm, nagyon ezt nem kell magyarázni, érezhető a súlya.
Működési módok: BT, 2,4Ghz, és vezetékes mód. Főleg a BT képessége miatt voltam rá kíváncsi na meg a cserélhető switch képesség miatt akartam még kipróbálni. Az egér alsó részén három csavar található a talp alatt, szerencsére adtak póttalpat, olyat is, ahol a csavarok helyét üresen hagyták.
Szoftver: Ez ugyanaz a szokásos szoftver, amit a LAMZU is használ. Nem ez lesz a kedvencem az tuti, de a célnak megfelel.
4k reciver: Kör alakú, és áttetsző, zölden világít ha mozgatod az egeret, és nem világít ha elmegy az egér aludni. Sajnos a DPI váltásokkor nem jelez vissza színnel ez a reciver. Az egéren a két gomb között található egy LED, az visszajelez ha DPI-t váltunk.

Összességében egy korrekt egér ez is, jó a forma, tetszik a dobozban található rengeteg kiegészítő, de a már említett tulajdonságok miatt én inkább ezt melós egérnek tudom elképzelni. Illetve jó lesz majd arra, hogy pár kapcsolót kipróbáljak majd benne. Ha nem kell mindenképpen a BT és a hotswap képesség, akkor ezért a 30k-ért van jobb megoldás.

üzenetek