Milyen egeret válasszak? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Kam1kaze
(tag)

Köszi, néztem a Xtrfy egereket is. :) Kimondottan ezt a típust is, amit írtál. Inkább 16.000-től indul, mert az pixel.hu-ról nem rendelnék az értékeléseik alapján. De ez nem is lenne gond, mert 30k környékéig is elmennék már, viszont az Árukereső vélemény után nem próbálkoznék vele ( A gombok keménysége nekem meg is ölte az egeret, mivel ilyennel sem játszani, sem dolgozni nem szeretek. ).

Tegnap este, hogy ismét elérhető volt jobb árban (28.000 Ft), rendeltem egy Endgame Gear XM2WE egeret. Kailh GO van benne, ami 60-65 gf. Ezt már törölték is, hívtak, hogy nem beszerezhető.
Rendeltem egy Endgame Gear OP1 egeret is, amiben gyárilag Kailh GX van, ez 50-55 gf. És ebben cserélhető a switch.
LAMZU Atlantis egéren is gondolkodtam, amiben Huano Blue Shell Pink Dot Transparent Switch van, 70 gf. Ez már lehet erős lenne nekem lenyomásra (sajnos nem tudom a Razer DA V3 milyen értékű lehet), de lehet mégis könnyű lenne lenyomni, mert olyan az egér kialakítása. Viszont itt is volt, hogy olvastam negatív véleményt. Tegnap délután 5-től, hajnal fél 1-ig bújtam a netet, egerek és főként kapcsolók után, melyiket milyen könnyű lenyomni (és mellette ne legyen az a nagyon hangos éles hang se). Ipon-on bukkantam rá erre, mikor a színek közt váltottam.
Tökéletes egér lenne minden szempontból, de sajnos a görgő típushibás - pár hét működés után elromlik, össze-vissza görget fel és le. ("lamzu atlantis scroll wheel issue" keresésre is rengeteg találat van). Számomra 6 hónap után használhatatlanná vált.

Nem lenne ennyire macerás, ha nem lenne ínhüvelygyulladásom (amiatt kell, hogy könnyen lenyomható legyen, emellett a hang is fontos valamilyen szinten, az egyszobás lakás miatt, éjjel ne zengjen a szoba). Ezelőtt, a 25 év alatt kb. 6 egerem lehetett csak, mindegyiket megvettem, ami tetszett, egyik se volt 15.000 forintnál drágább, és jók voltak, leszámítva a Logitech G102 egeret, ami 1 éven belül páromnál és nálam is dupla klikkes lett (csere helyett pénz kértem vissza).

Bízom az Endgame Gear OP1 egérben, a gyárilag benne lévő Kailh GX switch miatt, ami az értéke alapján elméletileg könnyű lenyomni. Meg akkor tudok cserélni benne, ha úgy alakul.
Zaopin Z2-vel meg szintén az a bajom, hogy nem lehet nálunk kapni. Csak külföldön futottam össze vele.

A fentebb leírt lenyomás értékekben (gf) tévedhetek, én ezeket találtam, ezelőtt soha nem foglalkoztam ezzel, új még nekem és sok az infó egyszerre.

üzenetek