Milyen légkondit a lakásba? - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


F-ECT$
(titán)
Blog

70 ezer? Nem ilyen 10e/méter körül tesznek plusz csövet?


TeeJay
(félisten)

A plusz méterben nem csak rézcső van hanem dekor csatorna, rézcső előre és vissza menő, cseppvízcső, áram vezeték kültéri felé és kültériből beltéri felé, plusz szerelés díj is ugye vagy akár plusz dekor csatorna idom

Én szimplán 25 méter rézcső árát írtam 6+10mm vastag párban az 60ezer csak de oda lehet 12-es cső kell vissza.
25 méterre beltérit rakni nem túl gazdaságos :))


Reggie0
(félisten)

Csak a kettes. Ejjel nem jo huzatban aludni.


Reggie0
(félisten)

Sokat tudnek meselni, hogy miert zajos a Gree kulteri, en most zajcsokkentettem az enyemet, es hat erosen erzodik a koltsegcsokkento kinai tervezes...


flash-
(veterán)
Blog

Koszi, hát esetleg ha kell hogy valamennyire behűtse a környező kis szobakat is, azert gondoltam.de mar az is jó ha 38fok helyett 25öt csinal 50m2 - en.

Ha mem kell extra akkor a comfora is teljesen jó? Jobb mint egy ennel magasabb kategorias mitsubishi? Vagy gree?

Ha latok egy ilyet hogy Daikin FTXC35/RXC Comfora akkor ez most mit jelent? Hogy csak az rxc a confora az ftxc csak siman ftxc?
Mert van amikor itt ilyen comfora sensira nev nelkul emlegetitek őket, 🤔

Van valami guide hogy kinek melyik?

[ Szerkesztve ]


FireFox1996
(őstag)
Blog

Sziasztok! Van most vhol akció és ajánlott 3.5kW klíma szett (telepítéssel)?


Midway
(senior tag)

Hogyan zajcsökkentetted ?
Nekem az a gondom vele hogy a fal átveszi a morgását ha megy a kompresszor, olyan érzés ,mintha egy autó állna az utcán járó motorral .
Kívül alatta állva nincs nagy hangja .
30cm tégla fal + 10cm hungarocell szigetelés .
A szerelő szerint a csővezeték is viszi át a hangot a falra . Nem feltétlenül a konzol .
Egy 3,5 kw smart r .
Éjszakai módban szerencsére elcsendesedik.


Sumi
(aktív tag)

A hőszigetelésen van a konzol?


TeeJay
(félisten)

FTXC35 az nem Comfora...

FTXC az simán FTXC nincs más neve
FTXF az Sensira
FTXP az a Comfora
FTXM az pedig a Perfera
Comfora és Perfera-ból van T betűvel téli verzió
FTXTP és FTXTM ahol hosszabb a gyári bekötő rézcső meg a kültéri tálca ki van vágva a kondenzátor alatt és egyből le tud csepegni a víz ha leolvasztana. Igazi fűtős gépek


TeeJay
(félisten)

Gree és Syen akciós de tuti van Fisher-ből is mondjuk a Comfort Plus
Syen Muse meg Bora-t raktam utóbbi 2 hétben jó párat és viszik mint a cukrot :D

Ha halk gép kell 19-20dB-el akkor viszont Daikin Mitsu és Pana marad
Kínaiból Gree SmartR vagy Cosmo de az még nem tudom kapható-e
Midea kültéri szerintem hangos, apám Fisher Nordic-ja hangos sajnos még sima nyári hűtés módban is


Reggie0
(félisten)

A fal rezgetes nalam is problema volt, egy emelettel es ket szobaval odebb zengett a szoba(ott lehetett a hullamnak csucspontja).
1. Nagyon sokat segitett, hogy tisztesseges gumibakokat vettem es atcsereltettem, szinte teljesen megoldotta a problemat ( DVC.3-40-32-50-M8-55 ).
Tudom ferden all, mert nem volt alatet a szakinal, majd potolva lesz, bar igy elofeszitve pont jol csillapitott.

(1b) Tovabba tervben van, hogy a bakok koze a konzolra teszek egy betonlemezt, hogy ne tudja kilengetni a konzolt, valamint kisebb tomegben, de valami nehezeket a klima tetejere is, hogy csokkentsem a rezonancia frekvenciajat es mozgasat, valamint igy legalabb a tetejet alkoto femelemez sem tud rezegni es hangot kiadni, mert sajnos az is zajong.

2. A belsejeben a PCB-t leszoritottam a muanyag befoglalo keretbe, mert csak bepattintos es nem csavarozott, raadasul a panel rogzitesi pontjainal nagyon nagy a legres es hangosan rezeg benne a panel. De jo valoszinuseggel a forrasztasok elettartamat is jelentosen csokkenti.
Video -> Padekkel:

3. Szinten a belsejeben a kozepso muanyag lemez, amint van a PCB tartokerete, es a radiator legteret elvalaszto femlap illesztese trehany, csak egymasba van csusztatva, de nagy a legres kozottuk. Ez baromira hangosan csapdossa egymast:Vdeo. Felbevagtam egy szilikon csovet felhosszon es behuztam a ketto kozotti legresbe, sajnos nem csinaltam jo kepet, de a 4. pontban levo kepen lathatod.

A csovet azert vagtam csak felhosszon fel, hogy a masik fele elfektetve a teto lemezet szoritsa, igy az sem rezeg annyira.

4. A tetolemez radiator feletti szivacsos rezgescsillapitoja jo 3mm-el elobb er veget, minthogy elerne a tetolemezt, jol indikalta, hogy egy ilyen vastagsagu pokfeszket talaltam raja. Ide is beraktam extra gumi-t, hogy osszeerjen es a tetolemez/radiator ne tudjon egymashoz kepest mozogni:

(5). Tovabba meg gondolkodom azon, hogy mit lehet kezdeni a kompresszor tetejen csucsulo nyomaskapcsolo kilengesevel(kondis kep aljanak kozepen levo fuggolegesen U alakban visszahajtott rezcsoben vegzodik), mert eleg jelentos, viszont azt nem rogzithetem csak ugy az oldallemezhez vagy a sorkapcsok tartolemezehez, mert azzal csak egy nagy feluletre csatolom ki a rezgeset.

(6) Amugy erdemes megnezni, hogy a pcb tarto muanyag lemez utan a fem legterelo lemez milyen kozel van a radiatorhoz(kepeken lent jobba). Valoszinuleg arra mar eleg gyatra a legaramlas, szinte nem er az a hutofelulet semmit se. De legalabb igy sporoltak a klima vastagsagan...

[ Szerkesztve ]


tylerddd
(veterán)

Üdv! Jelenleg nincs még rá szükségem, csak próbálgatom a Daikin FTXF25E/RXF25E-t. Amit nem értek, hogy a Comfort mód (amikor a lapátot úgy irányítja, hogy a levegőt felfelé terelje) nem működik a távirányítóról. Csipog, megjelenik a jel a táv kijelzőjén, de nem nem állítja oda a lapátot. Az Onecta app-ből egyből odateszi. Lehet, hogy valami más beállítás felülírja? De akkor az app-ből sem menne, nem?! Köszönöm a tippeket!


tween
(őstag)

Na látjátok ezért csinálom a talajra a konzolt, mert ytongnál ez a morgás hatványozottabb.


FireFox1996
(őstag)
Blog

Samsung AR12TXFYAWKNEU és Mitsubishi MSZ-HR35VF között melyiket érdemesebb beszereltetni, egyárúak mind2? Tartósság + csendessség a lényege. (papír szerint Samsung csendesebb, és alapból van benne wifi)
Daikint nem veszem, mert van itthon, Polar/Gree + egyebet sem veszem, mert mindegyiknél a garanciát kötik az évi 2x karbantartással (minek, amikor csak nyáron használjuk 1-2 hónapig)

[ Szerkesztve ]


rmihaly
(tag)

Köszi, hasznos!

:R


liszi70
(nagyúr)

Szerintetek? Kb. 3 méter távolság esetén lehet úgy irányítani a légáramot, hogy ne legyen zavaró az ágynál? (3.5kW Mitsu HR)

#75083 Reggie0
Köszönöm, 1 szavazat a kettesre. :)


pjen
(félisten)

Legkisebbre veszed a ventit és amennyire lehet felfelé állítod a terelőt. Megis van oldva.


windy
(tag)

Én Mitsut vennék...a Samsung elég hirhedten vacak minőség. A jótállást egyik cég sem kötheti feltételként a karbantartáshoz, tehát e miatt nem érdemes egyik márkát sem kizárni.


Reggie0
(félisten)

"A jótállást egyik cég sem kötheti feltételként a karbantartáshoz"

Miert nem? Autonal is igy van.


windy
(tag)

Szerintem, ha szemben van az ággyal, akko mindenképpen zavaró lesz a légáram. Lehet ezt mérsékelni, de akkor is.

üzenetek