Milyen NAS-t vegyek? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Ez valóban így van, sokszor az olcsó drága 😬


Sh4rKy
(senior tag)
Blog

Lehet mégis ráb*sztam :DDD

Szóval megvan az eszköz, táp megoldva, raktam bele egy SSD-t tesztre, de sajnos csak annyit csinál a drága, hogy felpörög a venti egy pillanatra, majd leáll és kezdi újra.
Se a LAN körül nem villognak a ledek, se az elején lévő fehér csík nem világít.

Viszont akárhogyan próbálom szétpattintani, hogy belenézzek a lapjába, nem tudom szétkapni (egyenlőre).

Valakinek, ha esetleg addig is van ötlete, szívesen fogadom :R

[ Szerkesztve ]


Golota
(aktív tag)

Hozzám hasonló konzumkényszereseknek jelzem, hogy a Qnap QSW-1105-5T 2.5GBe 5 portos switch most nagy diszkonttal kapható a német Amazonon. Szállítással együtt is kb 34 ezerre jön ki, a legalacsonyabb itthoni ára is 44K körül van.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Szerintem ez egy boot loop lesz. Esetleg nézd meg neten, hogy van e hozzá valami lehetőség új fw-re. Lehet olyan megoldás, hogy pendrive-ra kell rakni valamit, és arról indítani.


Alex91
(félisten)
Blog

Nekem ennek a jo par evvel ezelotti verzioja van. Abban csereltem anno lemezt. Itt sajna nem olyan egyszeru, hogy beteszed az uj HDD-t... 1. Azt hiszem csak WD-t fogad el, es lehet, hogy ott se mindegy a tipusa. 2. PC-n kellett a HDD-t megparticionalni, es a rendszert is feltenni...

Egyebkent mintha lenne itt kulon topicja, ott hatha jobban tudnak segiteni.


Noxy
(veterán)

Én szóltam. :DDD
Egy üzemképes is, csak egy NAS-nak nevezett ipari hulladék. (Táp meg a HDD-k kivételével.) Minimális dogokra alkalmas.
Ereszd el. :K


MaCS_70
(félisten)

Osztom az észt, aztán én sem tudok semmit...

A helyzet a következő:

A minap összefutottam egy jóemberrel, akiről okkal feltételezem, hogy ért a fényképek kezeléséhez. Amikor szóba került, hogy Asustor NAS-om van, ruházatát megszaggatta, a fejére hamut szórt, zokogásban tört ki, majd remegő hangon megkérdezte, hogy mégis hogyan tudok így életben maradni.

Szerinte ugyanis a Synology fényképkezelő szolgáltatásai annyira természetfelettiek, hogy más márkát említeni sem szabad, ha valaki a fotóit szeretné rendezgetni. Mer'hogy van arcfelismerés, meg témaazonosítás, és még az orromat is tisztíccsa...

Azt szeretném tudni, hogy ennek mennyi a valóságtartalma. Az Asustor tudtommal ilyen szolgáltatásokat nem nyújt, a Qnap erősen vitatott módon teszi ezt -- tényleg ennyire istenkirály lenne a Synology?

Köszönettel: MaCS


MaCS_70
(félisten)

Csakhogy ezek a minimális dolgok, amelyekre a WD NAS-ok alkalmasak, szerintem pont lefedik a felhasználók 90%-ának az igényeit.

Több ismerősöm is nagyon boldog velük.

Mondjuk ajánlani én sem ajánlanám őket...

MaCS


ugyes
(aktív tag)

Próbáld ki a Nextcloud-ot, 25-ös verzió felett. Mobil kliens (droid és iphone) szinkronizál az általad megadott mappába. Dockerben, https csatlakozás kell hozzá.
És akkor nem kell lecserélned.
Egyébként a Qnap-ét mondják a legjobbnak.


MaCS_70
(félisten)

Köszönöm -- de szerintem másról beszélünk.

Vagy a NextCloud már tud intelligens fotótartalom-elemzést?

Régen nextcloudoztam, de az Asustorra sosem sikerült feltennem, mindig a MariaDB-nél akadtam el...

Köszönettel: MaCS


hegegabi80
(addikt)

Üdv.

Egy kis segítség kellene nekem.
A nagyszülöknek vettem egy brand gépet, (mivel a régibe unoka beleöntötte a teát :DD ),amiből kikerül a 3,5" 500 Gb-os HDD, mert fölösleges bele, van ssd meg kisebb hdd. Az én gépembe is fölösleges, mert abba 2,5" 500Gb-os van.

Gondoltam mindegy legalább jó lesz lementeni rá dolgokat (pl. családi képek, dokumentumok, munka anyagok stb.) Erre van/volt egy kis 100 Gb-os külső 2,5 hdd, ami már amúgy is kezd betelni.

Találtam is aprón egy Seagate házat (pont ilyen márkájú hdd van/volt a brand gépbe :D ), amibe mehetne is bele. Vagy akár mehetne a routerre média tárnak, van rajta usb.

És most jön a csavar. Kicsit tovább gondoltam a dolgot és mi lenne, ha inkább egy pl. 2 lemezes NAS-ba raknám a hdd-t? Így a gyerkőc gépéről is lehetne mentegetni, meg akár ő is elérhetne dolgokat mert egyre több dolog kell a suli miatt is. Az otthoni hálózat most lesz kiépítve, falban a csövek megvannak, csak eddig nem volt lényeges, de most már bővülnek a dolgok, telekom router megy majd át a spájzba a nappaliból switch-el, és innen megy majd a nappaliba 2 vezeték, meg a két szobába 2-2.
Így a NAS mehetne a spájzba a többi cucc mellé.

Viszont még sose volt NAS-om, nem is foglalkoztam sose a témával. Ha jól olvasom és értelmezem, akkor 2 db 500Gb hdd is mehetne bele raid-1 -be. Vagy akár egy 1 terrás az 500-as mellé, ahogy az összefoglalóba is van.
Ezeket viszont mind nekem kell beállítgatni? Ha meghal pl. a NAS, akkor az adatok visszanyerhetők róla? Mert azoknál más fájlrendszer van.

Természetesen nem akarok most sokat költeni rá, apróról is elég nekem a NAS, csak gondoltam akkor fel lenne használva az 500-as hdd, aprón úgy se adnak már érte sokat.

Vagy a NAS-on kívül is érdemes tartani backupra külső hdd-t?

Bocsi a hosszú szövegért, csak hangosan gondolkoztam és ebben kérem a segítségeteket.


Noxy
(veterán)

Ja lehet hogy ebben igazad van, de nekem több ismerősöm is panaszkodott, hogy nem ilyen "NAS"-ra gondolt amikor megvette. :N


ugyes
(aktív tag)

Korábban is tudott, de a 25-ben sokat javítottak rajta.
Docker-compose-t tudok küldeni. :)


MaCS_70
(félisten)

Köszönöm, erről fogalmam sem volt!

Mi az a Docker-Compose?

Köszönettel: MaCS


ugyes
(aktív tag)

Privátban ment a válasz.


-mugen-
(tag)

Ez a kombó mindent is lejátszik?
Kiváltja teljesen a laptoptopot?(felirat kezelés stb)


Alex91
(félisten)
Blog

Ki. (Mondjuk azt, hogy 99%-ban :D )

[ Szerkesztve ]


-mugen-
(tag)

Az az 1% mi lehet?(jellemzően mindig a kivétel ami borsot tör az ember orra alá :DD )

Mondjuk egy 60ezres NAS+Apple tv majdnem annyi mint az itt ajánlgatott 253D

[ Szerkesztve ]


Golota
(aktív tag)

"Mondjuk egy 60ezres NAS+Apple tv majdnem annyi mint az itt ajánlgatott 253D"

Ez attól függ, mit szeretnél a NAS-tól. Ha kizárólag a médialejátszás érdekel, akkor igaz lehet (bár egy Apple TV ára 70K körül van). Viszont ez esetben én simán egy külső HDD-ben gondolkodnék. Minden más esetben az Apple Tv nem tudja pótolni egy drágább NAS képességeit, pl virtualizáció.


-mugen-
(tag)

Mondanál olyan helyzeteket,amikben szükség van a virtualizációra,csak hogy ertsem a dolgot. :DD
Hátha megjön a kedvem :D

üzenetek