[RIOS ERROR] Milyen notebookot vegyek? - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Milyen notebookot vegyek? - Notebookok fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

JulianSinulf
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok!

Új gépet keresek a jelenlegi Surface Pro 7 helyett.

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Meghatározza az ár és a megjelenési dátum.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Meghatározza a hardver. Nincs konkrét keret.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Böngészés, videónézés (ritkán és letöltött, YT videók), szövegszerkesztés, táblázatkezelés. Arduino, esp programozás, lézervágó vezérlés Lightburn-nel, inkscape-ben rajz tervezése hozzá. Hobbi szinten.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs tervben.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 12-14" körül gondoltam. A többit nehéz meghatározni. Talán inkább matt, hogy a visszatükröződések kevésbé legyenek zavaróak. Nem lenne rossz, ha még a szabadban is jól látható lenne. De, ha ez nem lehetséges, akkor akár OLED is lehet. Szeretem az OLED kijelzőket.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? A hordozás a lényeg. Utazás közben nincs tervben a használata. De lakásban sem lesz neki fix helye.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Akármi is legyen rajta, könnyen gyalulható legyen. Hacsak nem W10 Pro van rajta. Mert amúgy biztos, hogy az fog rákerülni. Ettől függetlenül egy későbbi váltás miatt nem baj, ha könnyen gyalulható.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Legalább 512GB SSD, de inkább m.2 csatolású NVME legyen benne. Minimum 16 GB memória. Optikai meghajtó nem kell.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI legyen. USB3-as portokból legalább kettő, de nem baj, ha több. USB-C port is kell. Wifi 6 a minimum, de, ha már tud 7-est, akkor az csak jó.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új gép. Ha esetleg még nem jelent meg, de már láthatáron van és a paramétereknek nagyjából megfelel, akkor az is érdekel.
HP, Lenovo csak akkor érdekelhet, ha valami nagyon meggyőzőt tudtok róla írni.

Az ajánlásokat köszönöm! Mindnek utána fogok nézni.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]