Milyen notebookot vegyek? - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Renok
(senior tag)

Sziasztok,
Egy hölgy barátom szeretne laptopot venni.

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél előbb.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200e Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) net,netflix, filmek, néha játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Itt idézném a hölgyet: "Red dead redemption 2, Dishonored 2, God of War (2022-es PC-s), Yakuza széria, kezdve a 0-val - nem szoktam új játékokat venni, hanem ami 5 éve volt menő de most lett olcsó."
Mikor mondtam neki, h. a RDR2 pl. elég HW éhes, akkor módosított erre: "nem kell h. kifejezetten alkalmas legyen rá, csak ne robbanjon fel".
Amúgy a mostani gépén elég minimum grafikán futtatott régi játékokat, meg ami újabb az a Stray volt. Geforce MX110 és Intel UHD 620 van a mostani gépében.

5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6 col, 1080p, matt. Ha csak fényes van, az is belefér. TN elég.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem szokta hordozni, de örülne egy viszonylag könnyebb gépnek.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD, ha csak SSD van benne, akkor 512GB. Ram min. 8GB.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Asus ne legyen, az előző 3 gépe Asus volt, mindnek eltört a zsanérja nem sokkal gari lejárta után. A mostanit is ezért kell cserélnie.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt is lehet.

Előre is köszönjük szépen a segítséget, ötleteket! :R

üzenetek