Projektor topic - TV & Audió fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Celithrandi
(addikt)

ok, vegyük úgy, hogy nem vettem a fáradtságot rá, hogy levelezzek az izzód ügyében a német partnerrel. én kérek elnézést. Akit tényleg érdekelt az már elkérte privátban a cég elérhetőségeit.


Celithrandi
(addikt)

Arra van ötletetek, hogy mi csinálhat olyat, hogy 24p re állítva eltűnik a kontraszt. 50 vagy 60p esetén tökéletes. Valami win hülyeségre gondolnék, de nem látok semmi beállítás változást amikor képfrissítést váltok.


Celithrandi
(addikt)

Nagyon fura. 24p esetén ha a kimeneti dinamika tartományt teljesre állítom akkor jó, viszont ez esetben 50-60p esetén sötét és a dinamika tartományt korlátozottra kell állítani. Persze projektort és videókártyát egyszerre cseréltem csak hogy egyszerű legyen a debugolás.


Vhiktor
(veterán)

Valószínűleg hdmi tartományt vált a pc és/vagy a projektor is.

Ilyen hibák kikuszobolésére állítsd be fixen a projektort és a pct is full-ra vagy limitedre. De ne keverd a kettőt. Vagy mindkét eszköz full vagy mindkettő limited.

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(őstag)

igen, és ezt meg lehet fejelni azzal, mikor a netflix is rákonvertál egyet :) komolyan tiszta agyrém ez az egész, és sohase tudni, hogy milyen üzemmódba van.


Celithrandi
(addikt)

köszi, eddig a projektoraim csak 1 rgb módott tudtak, itt pedig már látom, hogy kettő van. Amúgy közben átdugtam a projektort a másik hdmi portba és az is megoldotta érdekes módon. :R

[ Szerkesztve ]


attiss66
(senior tag)

Most vettem meg a harmadik Hitachi Illumina PJ-TX300 házimozi projektoromat Litvániából. :DDD :DDD Törött a ház az egyik oldal sarkain, de hibátlanul üzemel, tesztelték.
Amit először vettem Magyarországon 20e-ért , annak az 3lcd része nem jól szuperál, ezért a 280 cm széles vásznon 4cm-enként fényes csikok vannak függőlegesen, nem mindig látszik, csak amikor nagyon világos a kép, de bosszantó.
A másodikat Olaszországból vettem, annak semmi baja, csak majd égőt kell cserélni.
Kérdésem az lenne, hogy amit most vettem [link] , arról le tudom e szedni a felső burkolatot/ami törött, az alsó rész sértetlen/ és rátenni a "3lcd hibás" projektor felső burkolatát, vagy inkább szerelőre kéne bízni.


makkmarce
(őstag)

hát, kérdés, hogy mennyire vagy ügyes :) én elsőnek a teljesen hibásat szedném szét, ha kiderül, hogy csak 10-15 csavar, ÉS a fényutat nem érinti, akkor nincs gond, de ha látod az LCD paneleket, és egyéb érzékeny alkatrészeket, akkor komolyabb bajt is tudsz csinálni.


attiss66
(senior tag)

Köszi. Jól mondod. És először jó volna megnézni róla egy videót, hogyan kell szétszedni. Hát elsőre elég kockázatosnak találom, semmi gyakorlattal.
Ügyességgel szerintem nem volna gond, de ehhez a hadművelethez meglehet kevés lenne. Lehet, hogy először leszigetelem a törött részeket, ráteszem a másikról a porszűrőt és úgy használom jó darabig. Kérdés, hogy az UVErapid ragasztó kötődik e a burkolat műanyagához, mert akkor egyik megoldásként "beburkolom", hogy levegő ne jusson be, csak a szűrőn keresztül. Ha jól működik vagy 500 óra múlva is, akkor elviszem a szerelőhöz, hogy cserélje át a burkolatokat. Ha igaz, amit írnak, lehet, hogy ez a legjobban működő a 3 projektorom közül, ha szerencsém van. :)

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(őstag)

van itt pár szakértő is, én HW oldalon egyszerű műszerész vagyok, nem szoktam ilyesmiket szétszedni, de az LCD-k nagyon nem szeretik a port. Én inkább csak beragasztanám egy aluszalaggal, azok jól tapadnak, hőre nem mozdulnak el, por ellen teljesen jó, amúgy se divatozni akarsz gondolom :) . Ha belenyomsz valami ragacsot, akkor ki tudja hol köt ki, vagy annak az oldószerének gőze mit csinál ott bent.


attiss66
(senior tag)

"amúgy se divatozni akarsz gondolom"

így van, nem azért vettem meg, hogy kiállításra készítsem fel :DDD

"Én inkább csak beragasztanám egy aluszalaggal, azok jól tapadnak, hőre nem mozdulnak el, por ellen teljesen jó...Ha belenyomsz valami ragacsot, akkor ki tudja hol köt ki, vagy annak az oldószerének gőze mit csinál ott bent."
ezek megintcsak okosságok, egyet értek, jó, hogy elmondtam mi a tervem :K :C

erre a célra jó bármelyik öntapadós alu szalag, vagy van valami kritérium, hogy melyik jobb
pl ez teljesen megfelelő? [link]

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Mar hogy ne lenne! :)


BBéci
(legenda)

Miért jobb privátban? itt ez soha nem volt szokás.
Nem kértem, hogy levelezzél az érdekemben, csupán a cég nevére/linkjére vártam. Bizonyára titkos.


Celithrandi
(addikt)

Mint írtam akinek szüksége volt rá az meg tudta kapni az infót. Sajnos te jelen esetben így jártál. Nem hitted el, hogy annyi egy izzó amennyi, ezért lekértem az árakat, majd nem hitted el, hogy az jó a gépedbe amit megadott a forgalmazó. Majd még le is csesztél, hogy nem linket adtam a forgalmazóhoz akinek nincs publikus árlistája. Nem véletlen, hogy nem találsz neten se megfelelő lámpát. Ennyi.


makkmarce
(őstag)

szerintem bármelyik :) a lényeg, hogy a por ne menjen be


attiss66
(senior tag)

kössz


Celithrandi
(addikt)

Az mennyire normális, hogy képtelen vagyok beállítani a 4k gépet úgy, hogy a kép alja és teje is éles legyen? Már egy csomó időt elszórakoztam vele, fixen vízszintben áll stb, de vagy a teteje vagy az alja éles. (Itt ne gondoljatok nagy életlenségre, filmen/játékon nem is látszik, de desktopon kis betűknél nem tudom úgy beállítani, hogy felül és alul is éles legyen.


Atomgeszi
(veterán)

Ilyet csak felső kategóriás géptől várj.


péjé
(őstag)

Trapézkorrekciót nem használsz esetleg? Lens shift kitekerve teljesen még tud torzítani...vagy az optika ennyit tud.


Celithrandi
(addikt)

trapéz korrekció nincs, zoom maxon van sajnos. De alapvetően azzal is szenvedek, hogy mindenhogy trapézosodik. Kicsit oldalra kell vetítenem ez benne van a pakliban, de kíváncsiság képen beállítottam pont egyenesbe és akkor sem függőleges a függőleges. Így hogy nem tudom kivetíteni teljesen a vásznat ezek elég feltűnőek lettek.

üzenetek