Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


mandju
(senior tag)

A korábban idézett Ekki-től egy mérési sorozat, mérési halmaz, igaz nem az xw szériáról, mert az még mindig nagyon újnak számít.

[link]

Remélhetőleg ezeket már nem érinti a lehetséges probléma... több ismerősöm is vásárolt xw5000-es gépet és nem szeretném, ha csalódniuk kellene. Én drukkolok minden esetre.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

igy par het utan mekkora volt az ugras egyebkent?


makkmarce
(őstag)

nem rossz, most már úgy ahogy sikerült beállítanom is. Ami nagy különbség, azok a színek, a képélesség, meg az, hogy 2-300 óra után se romlott a kép, nem úgy, mint a lámpásnál.
Pár évig elég lesz, aztán majd megint váltok. Amivel megszívtam az az xbox, a series-ből kivették a 3d támogatást, és valami miatt a 4k-s bluray-t is visszakonvertálja 1080p-be, ami már gyalázat. Ideje lesz lejátszót venni, meg új erősítőt(sonynak volt egy firmware hibás sorozata, ami hangerő állításnál eldobja a 4k-t :) ) , úgyhogy most minden mást kell hozzáfejleszteni a projectorhoz.


mandju
(senior tag)

A közepéig nem volt gond vele. Aztán a kép 2/3-ad részétől egyre rosszabb. Mivel HTPC-t használok, a desktop-on egyből látszott. Azért kapcsoltam be a vetítő saját tesztábráját, hogy kizárjam a forrás hibáját és tudjam demonstrálni.

Én ezért szerettem a professzionális gépeket, mert ott volt lehetőség az objektív befogatását beállítani a DMD-khez képest. Sajnos a kommersz vetítőknél erre nincs lehetőség...


mandju
(senior tag)

A mai eszmecsere margójára egy friss videó Ekki-től.

https://youtu.be/ah3_iKGAdwM

Közel 2 éves projektor, kevés órával (2022 gyártás és 200 óra)
Van remény, úgy néz ki. Csak furcsa nézni/hallgatni a videót… hogyan tudnak örülni egy olyan dolognak (kontrasztvesztés) vagyis hiányának, ami nem is létezik.. witzig :D


szepi0808
(senior tag)

Igen ez egy teljesen friss videó videó, ami igazolja, hogy egyesek valótlant állítanak már az új modellekről is. Remélem már beletörődik és leszáll az ügyről az emberünk.
Egyben az is megerősíti, hogy kalibráltan 7000-8000 kontrasztot tud, amit ő mért korábban ezeknél a modelleknél és most is. Ennyit szoktam én is és le is írtam, illetve, hogy az XW5000 kb 30%al tud ettől többet. Remélem itt pontot is lehet tenni ennek az ügy végére!
Sony SXRD drift teszt: Az XW7000 kontrasztja két év után is stabil?!?


szepi0808
(senior tag)

Senki nem állította, hogy nem létezik idézem magam:
12 éve, leszámítva kisebb problémákat nem gariztattam olyan gépet, ami degradálódott és nem is kaptam ilyen visszajelzést, az én általam értékesített példányokról. Ezért úgy beállítani, hogy a Sony projektorok rosszak és ha éppen nem, de biztos az lesz, már bocsánat de felháborít.
Illetve ritka az olyan nedves klíma az országban, ahol ez tömeges problémát okozna, ezért nem is nagyon találkozni ilyen példányokkal. Ez is írtam korábban.


Vhiktor
(veterán)

Gammáról röviden: A gamma egyetlen egy dolgot befolyásol, mégpedig, hogy milyen ütemben világosodjon a kép a megjelenítő által megjeleníteni képes fekete és fehér között (végpontozás után). A fekete szint és a maximális fénysűrűség nem változik, teljesen mindegy a gamma értéke. Így 1.6, 2.2, 2.4, 2.6 vagy bt1886 gamma esetében is ugyanannyi a fekete mélysége és a maximális fénysűrűség is, így az on off kontraszt is, a 2 között van különbség, ha minden úgy működik ahogy kell.
Ezt a grafikonok jól szemléltetik is, a kiindulási és a végpont ugyanaz, a megtett útvonal más.

Ezt bárki kipróbálhatja otthon műszer nélkül is a monitorján, tv-jén, pojektorán. Csak be kell tenni egy fekete képet (rgb 0,0,0) teljes képernyőre és el kell kezdnei váltogatni a gammát, a fekete és fehér szint érintetlen marad.

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(őstag)

kimaradt az S gamma, amit pl benq is ad :)


Vhiktor
(veterán)

Sorolhattam volna a végtelenségig, akár a kamera gammákat is ide vehetjük. Mindegy.
Ja és black clipping pattern is jó hozzá.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ja lejatszonak en egy ideje a Panasonic DP-UP824et nezem, de dragallom.

W2000rol majd egyszer jo lenne feljebb valtani, a W4000 megfelelonek tunik. mondjuk nem hajt a tatar.


Cseneles
(őstag)

Ez a 12-eves duma….tobb degradalt projektorrol is tudsz, sot adtal mar 2000:1 kontrasztra leterdelt 4k gepet is! A mereseidet mar belinkeltem de van meg boven….azok a 4-5000:1 kontrasztal rendelkezok mind azok! Ott van az a gep is amikor Vhiktort megfenyegetted, 2400:1 amit tudott. Toled vasarolt uj gep volt es en is mertem mar a Sony support megjarta utan. En nem fogok emberekre hivatkozni mint te, sem kellemetlen helyzetbe hozni oket!

A kijelentesem h a Sony szar….az azert van mert degradalodnak es meg 4millioert is gagyi polikarbonat objektivet hasznalnak, olcso kinai foszforkereket a lezeres modellek.

A klima meg a hozza hasonlo baromsagokat most hagyjuk, ez is csak kereskedők, hozzá nem értok szajabol hangozhat el! Ennyi erovel nem jo csillagallas alatt lett vasarolva a gep! A problema az alul polarizalt feny es a 45fokos WireGrid polar!

A masik, engem ekezel hogy nem ertek hozza es Krisztian HW55-os gepet is rosszul mertem a gamma vegett stb..A gammanak semmi koze a fekete szinthez Vhiktor is leirta. Ha jo volt vegpontozva a gep, marpedig alltalam mindig jol akkor a meres hiteles!!!

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Egy 4K lezer modell 760es

Alltalam takaritott, kalibralt. 3800:1 on/off kontraszt 1500 uzemora utan.(14800:1-ről) Dc(Ivan)epitette be es mindvegig egy szinvonalas dedikalt moziteremben teljesitett szolgalatot ahogy a legcsererol sem feledkeztek meg! Igy a korulmenyek biztositva voltak a hosszutavu stabil mukodeshez!

Az optikai motores a 45fokos WireGrod polar
Majd a foszfor kerek

végezetül az alltalam gagyinak titulalt muanyag objektiv ami motorostul konnyebb mint egy 2dcl pohar viz.

Nem a levegobe beszelek, tenyek allnak mogottem! Ez a gep a projektor.hu oldalon tesztel peldany! Ott meg 14800:1 on/off kontrasztot tudott!
[Teszt itt olvashato]

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Ez egy beegett kek dmd egy 14000 lumenes 3chip dlp gepben fekete kep vetitese eseten. Termeszetesen a dmd-t csereltem a gep tokeletes mint ujkoraban.

a kovetkezo kepek hasonlitas keppen Sony 4k modellek fekete kep vetitese eseten.

majd egy masik 4k modell
A kepek enyhen tulzoak mivel a fenykepezogep exponal viszont szemmel is jol kiveheto a vetitett keprol.


Cseneles
(őstag)

Telefonrol vagyok igy limitalt a fototaram de itt egy ujabb 4k modell. Gondolom felismerheto abbol a muanyag halmazbol?!

A 100% feheren csak azert csaltam h ne 2500:1 legyen a merheto on/off kontraszt.

Linkelgethetnem estig viszont ez nem lejarato kampany! Csupan azert tettem, h tisztanlatas legyen illetve nehogy mar olyan ember engem minositsen a vetitestechnika vilagaban aki a projektorokban befele a lampan tul meg nem jutott!


Cseneles
(őstag)

Amugy tok egyszeru es pontot is tehetunk az ugyre. Te mint a Magyarorszagi Sony elso embere, kuldesz nekem egy uj xw7000 gepet. Installalom a mozitermemben ahol hovisszanyeros szellozteto rendszer is uzemel az optimalis korulmeny eloidezese vegett. Bekalibralom, jegyzokonyv meresi diagrammokat kozzeteszem es 200-uzemorankent ujra merem, majd 2ev utan visszakapod a keszuleket. En ha valami stabil es jo ugyan ugy elismerem!


Janaboy
(veterán)
Blog

Szerintem is tegyünk pontot a végére, mert kezdünk átmenni hitvitába, mindenki elmondta a véleményét, köszönjük.
Ezután bárki aki szeretne venni projektort maga dönti el, hogy melyik márkát választja.


devil-k
(nagyúr)
Blog

Miről szóljon egy szakmai csoport, Jana? :F Szerintem ez még mindig érdekesebb téma, mint az olcsó, kínai vetítőkkel
akarok mozizni történet.


Cseneles
(őstag)

Ennyire …hw55es] iden a masodik degradalt HW55es az asztalomon ami pontosan 666:1 on/off kontraszt ertekre kepes! ;)

[ Szerkesztve ]

üzenetek