Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


beebo
(csendes tag)

Sziasztok, tanácsot kérnék, vettem egy epson eh-tw610 et, nem projektoroztam még. Olvasom, hogy fix vásznon kívül a többi kompromisszum, de fix vászon most nem játszik nálam sajnos. 60-70 környékén szeretnék egy tripodos 120'' ost. Bydium ot néztem, de mindenhol 6-8 hét ha kapnak egyáltalán. Elite screens, funscreen, aveli, victoria. Melyik éri meg leginkább ilyen 70e ig? Köszönöm előre is.


BBéci
(legenda)

Nem értek egyet azzal, hogy kompromisszum.
20 és fél éve kezdtem a vetítést, mostani motoros vásznam 16 éves, a jobb felső sarkában van némi enyhe hullám, de csak oldalról látni.


péjé
(őstag)

110" feletti manuál vásznak hajlamosabbak a hullámosodásra, a motoros verziók egyenletesebben tekerik a vásznat. 120"-as tripod vászon helyett nem lenne jó egy plafonra rögzített 120-as?
Grandview, optoma vásznakat is meg lehet nézni.
70eft sztem inkább egy használtra lesz inkább elég.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

grandview motoros 120"as pl jo es jol birja


péjé
(őstag)

Ennek örülök, nekem 106-os GV van...akkor ott a 120-as manual is mehet.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

manualt nem probaltam, motoros van otthon es az egyik targyaloban az irodaban is. sajatom 2020as de kb kizarolag filmezni hasznalom, kb 1000 oranal van a projektorral egyutt. irodai par evvel idosebb es sokkal aktivabb hasznalatban van, de szinten birja.

korben van fekete "kerete".

USTre lehet nem lenne tokeletesen feszitett, de STre jo. nem hullamosodik. egyetlen baja van, hogy mostanaban sajnos mar ilyen 1000 euro korul megy.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

JVC X500 ADL mérések 48 nit csúcsfénysűrűség.Low lamp -2 lens aperture.
Saját deidkált szoba, feketére festett falak, fekete padlőszőnyeg, fekete minden a szobban.

ADL Kontraszt Fekete
Ansi (50%) - 90:1 0.53
30% - 191:1 0.245
25% - 236:1 0.1996
20% - 290:1 0.1636
15% - 398:1 0.1194
10% - 585:1 0.0819
5% - 1170:1 0.04
4% - 1430:1 0.0334
3% - 1760:1 0.0272
2% - 2655:1 0.018
1% - 5015:1 0.0095

On/Off: 59695:1 0.0008

Alacsony ADL szintek mellet szerintem meg fog duplázódni a kontraszt miután felteszem a triple black velvet plusht, mert most az oldal falakról elég sok fény verődik vissza, ugyanis nekem a vászon majdnem faltól falig ér.

A poszt célja, annak kiderítése mennyit fog számítani az, hogy beborítom a falakat és a mennyezetet a fent említett anyaggal.

Legközelebb ha lesz időm megmérem a Benq W2000-et.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

m3ss-nek megigértem már vagy fél éve, de úgy voltam vele akkor már megosztom itt is.

Dinamikus írisz kikapcsolva.

[ Szerkesztve ]


péjé
(őstag)

Egy ötlet: ezeket nem tennéd be egy google drive/akármi tárhelyre? Egy helyen lenne akkor pár mérés amit egyszerűbb visszakeresni.


m3ss
(veterán)

:C ez azert fincsi lehet vasznon. megneznem az alient ezen a setupon :DDD kivancsi vagyok mennyit valtozik majd a velvettel. valszeg brutal jo lesz.
benq velvetes ansira is kivancsi vagyok :K


BIGi75
(senior tag)

Ezt a 0% feketét az én műszerem sztem ki sem tudná mérni :DDD
Csúcsfényt nem érzed kevésnek?


Joshi
(titán)

A Sony SXDR lézerprojektorai a feketéjük miatt "kiemelkedőek", legalább is ezt olvastam róluk, erre minden más projektor sokkal jobb eredményt nyújt. Most akkor hogy van ez? :D Vagy mitől jó a Sony? Jó tudom hogy Cseneles szerint az összes sz@r. ;] Most kimondottan a kontraszt értékekre gondolva. Egyébként nekem az XW5000-nek nagyon tetszik a képe még nem optimális körülmények között is.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

W2000re merj ra mindenkepp

egyeb elmenybeszamolora is kivancsi vagyok, ez gondolom az uj otthoni geped akkor :R


Vhiktor
(veterán)

Mert tényleg nagyon mély a Sonyk feketéje ez nem vitás. A projektorok között kiemelkedő.

Fekete szintben a JVC viszont tudtommal mindig első volt, de az más kérdés, hogy a jelenetek nagy részében lehet ebből semmi nem látszik, hacsak nem teljesen fényelnyelő anyaggal van burkólva az egész szoba.

És erre kiváncsi igazából m3ss is, hogy hiába van hatalmas on off kontraszt és a lencsénél mért hatalmas ADL kontrasztok, ha a szoba a szűk keresztmetszett még feketére festett falak mellett is.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Abszolút nem érzem kevésnek(dedikált szobában), egyébként moziban is ennyi, pl Dolby Cinema 14 fl/ 48 nit. Világos jelenetnél még éppen nem bántó. Arról nem is beszélve, hogyha minél nagyobb a csúcsfénysűrűség annál jobban bevilágítja a vászonról visszavert fény a szobát és általában annál rosszabb a fekete is.


Vhiktor
(veterán)

Kb 1 éve van meg


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ahogy nezem topikban nem nagyon irtal rola (kereso se dobja ki), es emlekeim szerint kb hasonlo tavrol vetitesz ugyanakkora meretben, mint en.

milyen a fekete a valosagban a w2000hez képest? fényerő, egyéb tapasztalatok?

[link] sátántangó greyscalejere hogy reagál? tudom, Tarr filmje elég nehéz, de nálam kb azon jött ki valós filmeknél az ADL mérési szintek a gyakorlatban. a Mubi összefoglalása viszont kb mutatja, hogy jelenetszinten a projektor miért küszködött. Inception (főleg az utolsó fehér jelenetei) vagy bármi olyan film, ahol a képernyő pár jeleneten kvázi le van feketével maszkolva változtatni a képarányt is jó.


Vhiktor
(veterán)

Nem szoktam reklámozni a dolgaimat, azért nem lehetett róla olvasni. Abszolút nem vagyok híve az e p*nis meregetesnek.

Nem lehet osszehaosnlitani a w2000-el, teljesen más kategória. Egyedül Ansi közeli jeleneteknel van kb egalban a 2 gép kb, lehet ott a w2000 kicsit jobb is. Minél alacsonyabb az adl szint úgy nő fényévekkel a különbség a 2 gép között.

Prey című film amikor az erdőben vannak a sötétben (teszt videoimban szoktam használni azt a jelenetet), na ott pl nem akarod megnézni a w2000 képet a jvc után. Míg a w2000nel vilagit a fekete addig a jvcnel nem. Úgy képzeld el mint egy ips paneles tv vs egy belépő plazma tv sötétben nézve.

Ettől függetlenül a w2000-t is szeretem és a maga kategóriájában szerintem egy nagyon jó gép. De a sötét jelenetek kontrasztosságával és a fekete szinttel egyszerűen nem tud versenyezni.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

tudom, amiatt kerdeztem. egy idoben tudom, hogy kb hasonlo modelleket nezegettunk feljebblepes miatt eleg sokaig. talan az egyik Sony volt, ami ugyanugy nem fert el nalad sem 10 centi hijan (a potencialis panel problemait is leszamitva). viszont mersz, tehat ilyen szempontbol a szavadra jobban adok, mint egy random AV "review"erre.

szóval ePeen engem sem érdekel, a tapasztalatod annál inkább :R

ja, a W2000 feketeje kb IPS szinten van, bar legalabb homogen. nem véletlenül a Sátántangót linkeltem, az egész film kb a szürke összes árnyalata. először kellett váltani normal lampra nálam filmnél a W2000rel, ami normal normál esetben csak arra jó, hogy kisüsse a szemem.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Azóta elköltöztünk azért lett csere is (w2000 is fel van szerleve).
Előző helyen nem tudtam volna a kívánt képméretet vetíteni kb semmivel a w2000-n kívül. Szóval ha nem költözünk szerintem még mindig az lenne, főleg hogy nekem a 3d nagyon fontos, így olyan gép szóba se jöhetett ami nem tudja.

Itt viszont van helyem, így nagyjából ez miatt kb egyetlen gép sem esik ki.

üzenetek