Milyen scannert vegyek? - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


shina
(csendes tag)

Mit értesz az alatt, hogy "pontszerűen" olvassa be a képet? Nem lepődnék meg ha arról lenne szó, hogy a szkenner felbontása nagyobb mint a nyomtatás minősége a kartonlapon. Nézd meg a kártyáid nagyító alatt, valószínűleg azt fogod látni, hogy a nyomtatás sok apró színes pontból van, csak te látod "folyamatosnak" a színeket.


lanszelot
(addikt)

Hello,
1970-90 között készített fotó negativokat szeretnék be scannelni.
Fekete fehér, majd színes képek.
Nézegettem uk amazon-on scannereket, de £100 tol a csillagos égig.
Nem tudom milyet érdemes venni.
Az átlagos 70 es gépek minősége milyen.
Majd az átlagos 90 es évek minősége milyen.
Illetve milyen negativok azok, melyik scanner jó hozzá?
Nem akarok posztert belőle, csak gépen nézegetni.
Van e értelme drágábbat venni, vagy az olcsó is ugyanazt tudja?


mastodon
(aktív tag)

Hol lehet Budapesten kölcsönözni jobb filmszkennert (karcmentesítős)? NIKON LS-2000 - LS-5000 vagy Plustek OpticFilm 8200i SE?


májkimiki
(őstag)

Üdv. Mindenkinek!
Milyen eszköz, driver, stb. szükséges ahhoz, hogy olyan doksit szkenneljek pdf-be. Amiből a szöveg kimásolható, ha pdf olvasóval megnyitom. Ez működik szöveges fájlból generált pdf-nél. De mi a helyzet a szkennelt doksikkal.
A szkenner adott: Samsung X4300-as irodai gép hálózatra kötve.
Köszi előre is.


turorudi
(aktív tag)

Az Epson Vxxx (három számjegyű, pl. 370, 500...) sorozatát. Ezekből nem tudom, melyikek vannak piacon, a V600 és V850 biztosan, de azok sokkal drágábbak annál, amennyivel jobbak pl. a V370-nél (sztem üzletben ez már nincs, talán használtan).


SkyLine3000
(addikt)

Nekem volt sokáig Epson V370 és most V600 van. Kismillió régi negatívot szkenneltem be velúk. Van opció, amivel az elsárgult, elszíneződött színeket helyrehozza. 35 mm-es filmekre teljesen jó a V370 is, de újonnan már nem kapható. V600 már elég drága, de szoktak árulni alig használtan 70 körűl. A V850 már tényleg drága. Annyit én már nem adnék érte.
Van elég tapasztalatom mindenféle negatív szkenneléssel kapcsolatban. :)


MaRTiNuS
(csendes tag)

Sziasztok,

Nagyszüleim régi képeit, negatívjait és diáit szeretném szkennelni. Csak nem tudom mit lenne érdemes vennem, azt láttam utómunkálatra Silverfast jó segítséget nyújt. Néztem az Epson V600-ast, az ugye tud mindent, de a filmeket föl kell darabolni stb. Néztem az Epson FF-680W, amivel a fotókkal gyorsan tudnék haladni. Vagy fele annyiért ott a Pulstek Z300-as. Diára külön ott a Pulstek 8200i. Nem tudom eldönteni, hogy külön válasszam a fotókat és diát és filmeket vagy egy géppel. Azért az se baj, ha nem lassú, mert elég sok fényképről filmről van szó.

Köszönöm előre is a segítséget!


turorudi
(aktív tag)

Szerintem csak diaszkennert akkor érdemes venni, ha több ezres számban vannak diák és még lesznek is. Nem fogod tudni eladni, és ahhoz túl drága, hogy ha olyat veszel, akkor még nem fogsz tudni papírképet scannelni és azt is kell még hozzá venni.
A V600 remek, de több, mint 2x-es lett az ára néhány év alatt és ezt a 150-200e közötti új árat egyszerűen nem éri meg. Majdnem ugyanezt a minőséget tudja a V370 (tud diát is), igaz már nem kapható, de használtan talán hozzáférhető (nekem is van).


MaRTiNuS
(csendes tag)

Ha kevés lenne akkor V600 mellett döntöttem volna. Van még super8 ésnormal8 film is 1 jó nagy szatyorral ehhez tudtam használtan venni egy Somikon film szkennert. Van egy szatyor negatív és dia. Ha pár darab lenne akkor egy síkágyas is jó lenne, de soknak érzem egyszerűbb lenne a tekercseket befűzni egy diaszkennerbe. Vagy pl. Plustek 8100 és egy Plustek Z300 kombo.


MaRTiNuS
(csendes tag)

Elkezdtem az arhiválást beszereztem pár eszközt.
Somikon Normal8/Super8 a filmekhez ezt csak teszteltem.
Plustek 8200i SE diákat próbálgattam.

Plustek Z300-at vettem 600dpi-vel elég zajos és mivel egyesével kell a képeket belerakni kicsit lassú. Ami pozitív, hogy a saját programja az esetleges ferde állást automatikusan javítja.

Mivel sok a fotóm vettem egy Canon RS40-est, szuperhalk gyorsabb, viszont nem korrigálja a képek dölését, ez régi filmeknél ahol nem egyformán vágták vagy csak az adagoló nem elég precíz stb. utómunkát igényel. (Jah dupla szeknner hátoldalt is tud egyből)

Írja a doksija 300 képenként görgőket vizes ronggyal megpucolni és amit adtak kendőt azzal az üveglapot. Eljött amitől féltem elkezdett csikozni. Oké pucolás, hát semmit nem ért, gondolom zsírosak a görgők.

Akkor a görgők cserélhetőek is és a kopásból adódóan lehet korrekciózni a lapadagolást.

Átraktam a Plustekbe és jó lett a kép.

Plustekkel csináltam olyan 700 képet a Canonnal 400-at. Szívesebben használnám a Canont, mert gyorsabb és csöndes, de egyenlőre a szkennelési minőség kritikán aluli.

Ötlet?

üzenetek