Milyen videókártyát? - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


gabor1974
(tag)

Sziasztok Gyerekkori barátomnak időszakosan megkér segítsek pc ügyben, igaz a tudásom kb 20 éve kikopott😁, ám ide bármikor jöhetek, így sosem csalódott még .

Nagyfiat szeretné meglepni vga kártyával keret 150 max (én 40 ezerért vettem legutóbb minipc t😁), az alaplapja Gigabyte B365M-DS3H.
Tápot nem tudja milyen, így az zal nem tudok szolgálni, LOL s WOT az elsődleges játék amit kikell szolgálni.

Konkrét ajánlatnak örülnék elsősorban, de már ha támpont lesz csatolófelületre, vagy mi alapján keressek azzal is sokat segítenétek, kevesebbet kell gugliznom.

Köszönöm


VGNGR
(senior tag)

A minipc-be kellene a VGA? Táp milyen? Lehet tápcsatis a kártya vagy sem? CPU, RAM? Erre szerintem így nem lehet ajánlást adni. Összefoglaló kérdéssora.


gabor1974
(tag)

Szia. Nem dehogy én magamnak vettem komplett minipc t 40 ért( csak az árakon rökönyödtem meg hogy mennyit lehet rászánni egy videókarira) a vga kari az normál pc be kell aminek az az alaplapja mit ott írtam

I7, 16gb ram sajnos az évjáratokat nem tudja sem működési frekvrenciákat.

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(veterán)

Első tippnek azt mondanám, ha nem akarja minden pénzét elkölteni és az amd-től se ijed meg, akkor amd rx 6600.


Don.Corleone
(aktív tag)

Sziasztok! Egy ideje fontolgatom, hogy eljött a gpu update ideje, adatlapomon szereplő proci+lap mellé gondolkodok egy 3080 Ti-ban, Gainward vagy Evga modellben, lenne is elérhető aprón. Érdemes közülük választani vagy a 4-es szériából? Van esetleg valakinek tapasztalata róluk? :)


4264adam
(veterán)

A procinak sok lesz, és erőben a 4070 és 4070 Super között van ami sokat fogyaszt. Ha árban 200 alatt van akkor megérheti a 3080Ti.


Lorden
(senior tag)

Teljes platformcsere kellene ahhoz, 25-35%-t bőven hagyna benne a cpu-d.
Ha pedig elég a 60fps 1080p-n azt meg tudja egy jóval olcsóbb kártya.


gabor1974
(tag)

Köszönöm, ez szerintem is tök rendben van jó is marad is😁


Don.Corleone
(aktív tag)

#180466 4264adam - Kicsit felette van most ahogy néztem 220-230 körül mozog az ára, apróról venném, Evga vagy Gainward márka lényegében mindegy? Hűtés-fogyasztás része érdekelne.

#180467 Lorden 2 éve cseréltem lapot illetve procit, ahhoz most nem nyúlnék, illetve ennyit nem is szánnék az update-re, de a 1070-ben érzem már, hogy kifele áll a zászló, bár tény a mai napig remekül teszi a dolgát, de azért 1-2 új game már megfingatja szegényt. :) Jelenleg 60hz-s monitoron fut, ebben szeretnék majd váltani 144hz-re.


4264adam
(veterán)

220-230 környékén garanciális RTX4070-et néznék. sőt már majdnem 4070 Super-t. Ennyiért kerüld el a régi sokat fogyasztó garancia nélküli 3080Ti-t.

[ Szerkesztve ]


Don.Corleone
(aktív tag)

Köszi, szétnézek mindenképpen! :) :R Kimaradt jó pár év gpu terén, látszik is eléggé sötétben tapogatóztam. 4070 Superben van olyan gyártó ami kerülendő, vagy nem lőhetek mellé? KFA2?


4264adam
(veterán)

4070 Super RTX3090 szint és csupán 220W-ot fogyaszt, minden RTX 4xxx feature-el, a 3080Ti pedig 350W.

Ha nem MSI Ventus vagy Gigabyte veszel nagyon nincs mellé lövés.
De a procid vissza fogja fogni.


nubreed
(veterán)

Egyébként mennyire kell tartani a 12VHPWR csatlakozó tönkremenetelétől rövid-közép- vagy hosszútávon? Sok ki-be húzkálástól valóban tönkre mehet és leéghet a csati a videokártyán? Azért kérdezem ezt, mert bizonyos időközönként azért kiveszem a gépből a kártyát portalanításra. A pcie csatiknál ez sosem volt gond, de ugye a mindenki emlékszik hogy kezdte a karrierjét ez az újfajta csatlakozó...


Lorden
(senior tag)

Vegyél egy sima 4070-t, azzal az i7-tel teljesen pénzégetés nagyobbra lőni.
Ebben is marad későbbre kraft


Don.Corleone
(aktív tag)

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! :R Úgy vagyok vele legyen egy jó gpu, aztán a proci majd később updatelem, ha szükség lenne rá. Jelenleg amire használom egy erősebb gpu bőven kiszolgálna. :)


nubreed
(veterán)

Én a Zotac 4070 Super Twin Edge /Twin Edge OC -val szemezek. Nekem jobban tetszik a 2 ventis design, ezért ha már van ilyen, inkább ilyet vennék, mint egy 3 ventis monstrumot. Bár eddig sosem volt még Zotac kártyám de a tesztek alapján ez nem egy rossz kártya, hűtése is jónak mondható.


szucsinka
(őstag)

én Alzárol vettem egy Gainward Ghost 4070 Supert lehet egy kicsit húzni is. abszolút nem hangos és ráadásul nem a batár nagy tipus nem kell támasztó .
2ventis.
256k
nekem bejött .aki nem ajánlja az csak a tesztekre alapoz....probát megér 30napig vissza lehet vinni .


Don.Corleone
(aktív tag)

Épp az ikertesóval szemezek, Gainward GeForce RTX™ 4070 SUPER Ghost, ahogy nézem ez a 3 ventis picit húzott változat, lenne 250-ért is, eléggé erre hajazok. :) Te milyen felbontáson játszol, 4k? Elég pozitívakat olvasok róla, hogy szépen tudja a 144 hz-t. :)


RetepNyaraB
(veterán)

Miben tudja a 4k 144Hz-t? Dirt3? :U


szucsinka
(őstag)

4k ban játszok de nem 144hz/fps-en mert azt kb eggyik mostani kártya se tudja csak dlss+fg vel a snake-ben :B
elég jo a 4070 Super széria best buy

[ Szerkesztve ]

üzenetek