Milyen videókártyát? - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Don.Corleone
(aktív tag)

Valóban, elírtam.. :) Minden esetre köszi a visszajelzést, magáról a Gainwardról elég jók a visszajelzések, anno majdnem az lett mikor a 1070-t vettem, most szerintem ő lesz a befutó. :R


KAMELOT
(titán)

Bàtran veheted.


szelindek
(csendes tag)

Sziasztok!

Vacillálok:

Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Reference 50k
AMD Radeon RX 6600 Challenger D 8GB 63K

Ryzen 5 3600, lapom csak PCI-e 3.0-át kezel, RX 570-et cserélném le.


Quadgame94
(senior tag)

Ez pedig egyértelmű. 6600.


kolopele
(nagyúr)

6600, ahogy kolléga is írta, egyértelmű. Ég és föld lesz a különbség, a PCI-E 3.0 miatt meg ne aggódj FHD esetében, van ahol semmi eltérés nincs, ahol meg van ott max. 2-3% a PCI-E 4.0 - hoz képest.

[ Szerkesztve ]


szelindek
(csendes tag)

Kösz a válaszokat.
Habár az továbbra is okoz némi zavart, hogy youtube videók, s néhány teszt szerint az 5-ös erősebb, 5-10 fps pluszra képes, jó nagy fogyasztás mellett, de mégis inkább a 6-os a javasolt. Csupán a technológia frissebbsége okán? Mivel látványban nem érzékelek különbséget a videók alapján.


kolopele
(nagyúr)

Architektúra terén fejlettebb már a 6600, a driverek is jobban támogatják, kapsz garisat használtan, újonnan meg 3 év garival, minden mellette szól. A most megjelent Horizontot úgy viszi pl. mint a kis angyal.


Zinho
(aktív tag)

Kicsit utánaolvasva, illetve erre is reagálva: jól gondolom, hogy 5600G mellé is bőven elég a radeon 6600, igaz, felesleges másban gondolkodni? Csak FHD, nem is nagyon tervezek mostanság feljebb lépni, se monitor, se cpu terén.
Pár éve amikor vettem, még röhejes gpu árak voltak, eddig ezért igpu-val bohóckodtam, de most már azért barátságosabb akár újonnan is egy 6600 ára...


kolopele
(nagyúr)

Az IGP után minden megváltás :) Amúgy meg igen, ha 100k alatt szeretnél új kártyát FHD 60-75HZ - re elsősorban akkor tökéletes választás, ám ha használt is játszik akkor érdemesebb egy 6700XT - t venni ennyiért.


Zinho
(aktív tag)

Igazából használtan néztem először 6600-kat, de most 82k lenne újonnan 3 év garival, bár sajnos csak az XFX-et kapni ennyiért. De ránézek a 6700XT-re is, köszönöm a tanácsot!

üzenetek