Milyen videókártyát? - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Headshot
(tag)

75k körül van használt garis 6600XT, az is jó választás lehet.


HDAdriano
(tag)

Sziasztok!

RX 7900XT Nitro+ vagy RTX 4070TI SUPER-en gondolkodom.
Sajnos bárhogy nézem nem nagyon tudok dönteni pár pontban leírtam mit gondolok, úgyhogy ha tudnátok segíteni azt megköszönném

(Jelenleg RTX 2060-at használok 1080p-n DLSS Quality-vel és Reflex-et ott ahol lehet, mellette Nvidia Broadcast zajszűrés miatt megy)

1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
Ryzen 7800X3D
ASRock B650E TAICHI LITE
G.SKILL Trident Z5 32GB
EVGA 850 G3

2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
WQHD (1440P)

3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
-Játék High-Ulta 100-120FPS körül (Helldivers 2, Death Standing, CP2077, Witcher 3, STALKER 2, Star Wars Jedi Fallen order/Survivor, Metro-k) , film.
-Raytracig-re nem lenne használva

4. Mennyi pénzt szánsz rá?
350K körül.

5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új.

Upscaling: (Frame Gen nem érdekel egyenlőre)
-DLSS jobb képminőség, FSR valamennyire túl van élesítve ahogy észrevettem a képeken
-DLSS-t több játék támogatja, illetve gyorsabban kapnak frissítést játékok (magad is tudod frissíteni a dll-t ahol engedi a játék)
-FSR nem akar elterjedni az újabb verzió annak ellenére, hogy nyílt (FSR 3-at alig pár játék támogatja, és 1 éve elérhető)

Driver:
-Gyakrabban vannak kritikusabb hibák AMD-nél, és gyakran hónapokkal később jön rá fix (gondolok én itt a magas Idle fogyasztásra két vagy több monitor esetén amit 0,5-1év-ig tartott megcsinálni, és most a Helldivers 2 is pár hétig folyamatosan crashelt és még mindig gond van vele 7900 XTX alatt, ismerősök és redditezők alapján)
-Nvidia driverekkel sok gondom nem volt (1 dologra emlékszem pár évvel korábban, hogy artifactokat generált az alkalmazások ablakai mozgatása közben kikapcsolt képernyő után, illetve pár hónapja Discord stream alatt fekete-fehér volt a tartalom), vagy ha volt is DDU újratelepítés esetleg rollback megoldotta.

Egyéb extrák:
-Nvidia Reflex elérhetősége, AMD Anti-lag+ továbbra sem elérhető és ha elérhető lesz valószínűleg hasonló ütemben fog terjedni mint az új FSR verziók.
-Nvidia-nak van Broadcast alkalmazása ami egész jól kiszűri a zajokat, az AMD megoldás meg ahogy hallottam közelébe nem ér a Broadcast minőségének.
-AMD-nél a Sapphire Nitro+ hűtő kifejezetten teszik és az egyik legjobb hűtéssel rendelkezik.

Ezek alapján nektek mik az észrevételeitek Nvidia lenne az extra funckiói miatt a jobb választás vagy maradjak az AMD-nél és várjam hátha az Anti-Lag+ és FSR végre elterjedik és addig Natívan használjam?

Ha Nvidia-ra gondoltok ti is ott mi lenne az ajánlott gyártó/széria?

Válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(titán)

Én a helyedben egy garis 4080 vennék. 4 hónapos


Quadgame94
(senior tag)

Ha nem kell RT akkor nincs itt semmi kérdés, egyértelműen RX 7900 XT. FSR fog javulni még és nem vészes 1440p-n, de tény DLSS valamivel jobb. Bár az emberek 99% ezt úgyse venné észre.

A másik, hogy az a kártya bőven elég 1440p-re felskálázás nélkül. Átlag FPS-t Techpowerup tesztje szerint:
- 4070 Ti Super 120 FPS
- 7900 XT 140 FPS

Még az Alan Wake II-ben is 90 FPS ami egy single player játékban bőőven elég. Ugyan ebben a játékban Ti Super 81 FPS. Tehát 81 v 90 FPS.

A reflex meg antilag+ cuccoknak szerintem semmi értelme. Ha valakinek ilyen kártyái vannak akkor van egy jó moniitora is és egy jó procija. Miért lenne stutter meg nagy inputlag? eSportoloknak lehet hoz extrát de kb. ennyi. Ez is olyan, hogy a játékosok 99% észre se venné ezeket. Placebo.

[ Szerkesztve ]


CJ4567
(veterán)

A reflex, és antilag+-nak pont, hogy nincs értelme nem bekapcsolni. Semmi hátrányuk nincs (ha AMD oldalon kijavítják azt, hogy online játékokból tiltást kaphatsz. Ha kijavították már, akkor nem szóltam), cserébe akár 20-30ms-el csökkenhet az input lagod, ugyan olyan FPS mellett. Hátránya semmi, csak előnnyel jár.


Quadgame94
(senior tag)

Nyílván hátránya nincs. És alsóbb kategóriás monitorok mellett és hardver mellett van is értelme. A kommentem egy felső kategóriás RX 7900 XT + RX 7800X3D rendszerhez szólt. Nem találok indokot, hogy egy ilyen és egy jó monitor/TV mellett miért lenne magas eleve az input lag. Vagyis a vásárlást nem kéne befolyásolnia ebben a szegmensben.

De tény, hogy a gyártók mindent is megtesznek, azért, hogy gyarapítsák azon érveket, miért válaszd őket: DLSS, FSR, Reflex, Encoding stb. Már csak a felhasználónak kell tisztában lennie, hogy mi az ami fontos neki és mi az ami csak papíron jó hogy ott van, de számára nem releváns.

Remélem ez még nem volt nagyon off.


Tappancs2001
(senior tag)

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Core i5 10500 processzor megfelelő-e egy Radeon Rx5700xt 8 gb ddr6 256 bit videokártyához, vagy kevés hozzá teljesítményben? Csak szimulátor játékokkal szoktam néha játszani. A meglévő videokártyám RX 460 R GB szeretném lecserélni rá. Előre is köszi a segítséget.


HDAdriano
(tag)

A Reflex-et tényleg nincs értelme kikapcsolva hagyni, csökkenti a latency-t teljesítmény vesztés nélkül.
Manapság amúgy is az összes játék béta fázisból kerül ki a közönség elég "valahogy működjön" címmel, szóval ha valamivel lehet javítani az élményen én elfogadom

Tisztában vagyok azzal, hogy a 7900XT lenne technikailag az erősebb.
-Hűtésben jobb (Nitro+ miatt)
-Vram-ban több (20GB, +4GB a 4070TI Super-hez képest)
-Meg ahogy előbb is mondtátok pár játékban erősebb is.

De az, hogy az FSR (nem kapott az upscaling frissítés fél éve, és az új verziói majd jön valamikor címmel van belengetve)/Anti-lag nem terjed olyan ütemben (konkértan alig pár játék támogatja az évek ellenére) mint a DLSS/Reflex-et.

Illetve akkor a driver kérdés.
Az utóbbi időben nagyon szemet szúrt nekem, a nagy idle fogyasztás multi monitor esetén, és akkor most hot topic lett nálunk a Helldivers 2 miatt a folyamatos driver miatti crash is.

+Nvidia Broadcast hiánya AMD oldalon (ahogy hallottam legalábbis közelébe sem ér)

Nyilván nem 2 évre tervezem hanem minimum 5-6 évre ennyi pénz elköltése után, ezért is próbálom átnézni a lehetőségeket, hogy minél kevesebbet fogjam a fejem.
RTX 4080 tényleg jobb lenne mivel erősebb és az Nvidia előnyei megvannak, de nem fér bele a keretbe, sajnos amit KAMELOT javasolt esztétikailag nem nagyon fogott meg szimplább/egyszerűbb megoldás lenne jobb.

Ha 4070 TI Super-re esne a választás mi a kínálatból a safe choice?

ASUS TUF; MSI GAMING SLIM?


KAMELOT
(titán)

ASUS DUAL 4070Ti Super
Ha már ezt választod, de még mindig azt mondom +30k drágábban 4080.
PALIT-nak semmi baja. Legalább vásárlás előtt tudod majd, hogy van e CW vagy nincs.


nepszter1
(addikt)
Blog

Sziasztok!
100k ig most melyik a best buy VGA fullhd ra?


KAMELOT
(titán)

6700XT használtan!


Quadgame94
(senior tag)

Told ki még a keretet és garis RX 6700 XT aprón, RX 7600 boltból. Természetesen a 6700 XT jobb választás, de ha újat akarsz a 7600 is okés.


kolopele
(nagyúr)

Amióta olvasgattam a redditen a tapasztalatokat a 4xxx szériáról nem vagyok éppen nyugodt. Azt írják nagyon Coil Whine - osak. Van egy kérdőív fenn, és kb. a kártyák 80% - a az, azokból is az élen jár az Asus Dual meg a Tuf. Még szerencse hogy van elállás, a 6700XT - m meg úgyis megmarad, ha vissza kell esetleg küldenem és majd várni a cserére.

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(titán)

+1 tökéletes.


Pedro78
(senior tag)

Sziasztok!

Adatlapomon lévö konfigban szeretnék vga-t cserélni. FullHD esetleg 2k, jatékra lenne használva. Árban olyan 100k-200k-ig kb, és újat támogatom, de a használtat sem zárom ki. Annyi, hogy mást nem tervezek cserélni perpill, úgyhogy csak a videókártyára fókuszálnék.


kolopele
(nagyúr)

Az a baj, hogy a procid nem túl acélos, illetve 100 és 200 ezer ft kötött azért elég nagy a difi. Mindenesetre ahhoz a procihoz én egy RX 6600 - nál erősebb kártyát nem tennék, de kizárólag FHD - ban gondolkozz. Látom 580 - at váltanál, azért bőven meg fogod erőben érezni a 6600 - asra váltást így is. Újonnan 100k alatt már kapsz valamivel:
[link]

[ Szerkesztve ]


Rottweiler89
(aktív tag)

Azt az 1600-ast dobd fel eladásra, pattints be helyette egy Ryzen 5 3600/5600-at(használt), de inkább utóbbit, meg egy jó kis 6600 XT-t(használt), és a FHD bőven kipipálva.

[ Szerkesztve ]


zolisx4
(őstag)
Blog

Sziasztok !
Véglegesen megadta magát a GAINWARD GeForce RTX 3070 Phantom+ LHR kártyám ,Alza vásárlás volt ,éppen kihúzott 1 évet ,alig játszottam vele ,a lényeg akkor vásároltam 27 ezerért hozzá azonnali csere garanciát ,,beszéltem az ügyfélszolgálattal ,semmi baj, kicserélik. Sajnos már megszüntették az azonnali cserét .
Nem nagyon akarok ráfizetni sokat és ezt néztem ki GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G mennyire jók most a Gigabyte kártyák? :R

[ Szerkesztve ]


Pedro78
(senior tag)

Köszi a választ!

Az említett prociból és kártyából van ajánlott típus esetleg?

#180517 neked is köszönöm.

üzenetek