Állvány topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


vihartigris
(őstag)

Régen a Manfrottók nem voltak Arca Swiss kompatibilisek.


-FreaK-
(veterán)
Blog

Most se írták ki, csak ahogy a képen látom úgy az, de szóljatok ha rosszul látom.

vagy itt még jobban látni:

[ Szerkesztve ]


zsoltzsolt
(addikt)

A leírás ezt tartalmazza :
"fej tartozéka egy kiváló minőségű techno polymer 200PL-PRO_LT cserelap, mely egyszerre könnyű és erős, és egyedülálló módon kompatibilis mind a Manfrotto RC2, mind az Arca-swiss szabványú fejekkel."


-FreaK-
(veterán)
Blog

Köszi, így akkor tuti :) megrendeltem az előbb az Element MII-t.


BEndre34
(tag)

Sziasztok!
Tegnap miközben rögzíteni akartam az álvány lábát, visszazárás közben tőből letört az a kis műanyag fül (lásd a képen). Ezt lehet pótólni valahogy? Gondolom a ragasztás és egyébb dolog nem működik azon a kis felületen (kb 3 cm x 1-1,5 mm). Próbáltam keresni csere alaktrészt a neten, de nem jártam sikerrel. Esetleg a gyátró (Hama) cseréli ezt ha elviszem nekeik? Bosszantó, mert 10e körül vettem év elején, de blokk már nincs meg. Kézi erővel most nem lehet fixálni azt a lábát az álványnak. :(
Előre is köszönöm a segítséget!!


PETEE78
(senior tag)

sziasztok! samsung A71 telefonhoz szeretnék olyan állványt, amit a feleségem tudna úgy használni, hogy ül az ágy szélén, kb az álla alá beállítja a telefont, és veszi a horgolását, amit készít. milyen tripod állványt ajánlotok? keret 10-15 között volna, picit ez még flexi azért.
segítségeteket előre is köszönöm!


Lassú Víz
(őstag)

Egy bármilyen állvány és hozzá egy univerzális telefon tartó, vagy egy másfajta tartó.


PETEE78
(senior tag)

köszönöm a válaszod. Még annyi, hogy valami olyan állványra volna szükségünk, aminek a telefontartó része kitolható előre mint egy bot, mivel a saját horgolását szeretné venni videóra úgy, hogy a keze a telefon alatt van, ő meg a telefon képét nézve horgol. ilyen létezik?


Lassú Víz
(őstag)

BEndre34
(tag)

Sziasztok!
A kép persze lemaradt :(


PETEE78
(senior tag)

Szuper! Köszi! A regi asztali lámpák voltak ilyenek :D
Köszi Peti


Lassú Víz
(őstag)

Bosszantó, de a legjobb tanács, hogy engedd el. Úgy hívják, gazdasági totál kár. Többe kerülne a javítás, mint amennyit ér. Ezért nincs alkatrész, szerviz. Ha van (ismerősnél) 3D nyomtató, akkor lehet vele kísérletezni DIY alapon.

Vegyél egy másik eldobós állványt vagy több pénzért egy tartósat.


Bullitz
(aktív tag)

Sziasztok!

Sajnos szétesett a ZOMEI Q111-em kemény 1,5 év után.. mondjuk mit vártam 15 ezer forintért.. úgy hogy muszáj leszek venni egy másikat, de mivel most már egy A7III + Tamron 28-75 kombó lesz rajta, úgy vagyok vele hogy ideje feljebb lépni.

Az alábbiak közül van vmelyikkel tapasztalatotok? Mind a 4 szimpi, egyelőre nem tudok nagyon dönteni, minél magasabb annál kényelmesebb, de azért a legfontosabb most már az, hogy bírja a strapát.

[link] [link] [link] [link]

Ezek közül a 2 Fotopro akciós az emagnál, és ugyanannyi garit megadják szóval gondolom gyári beszerzés.

Bármilyen tanácsot egyéb állványt szívesen fogadok, a keret ez a 35-55e forint, ennél azért nem akarok többet rászánni EGYELŐRE.


Mihama Rabbi
(újonc)

Sziasztok!

Állványt szeretnék vásárolni, ennek kiválasztásához kérném a segítségeteket. Állatok, elsősorban madarak távcsövön keresztül történő fotózásához szeretnék egy állványt. A fényképezőgép és a távcső már megvan, súlyuk az adapterrel és a gimbal fejjel együtt olyan 3,5 kg, ezt kellene stabilan tartania az állványnak. És tényleg stabilan, mert a felszerelés eredő fókusztávolsága elérheti a 3000 mm-t is. Ugyanakkor a cuccot jellemzően cipelni is kell, ha lehet, ne legyen túl nehéz. Nem kell magas állvány, tekintettel arra, hogy a távcsőbe 45 fokban, félig felülről néz be a fényképezőgép, és a kijelzőjét én is ilyen szögben nézném. A magasságom kb. 170 cm, ráadásul közelre nem jól látok. Szóval a lényeg, hogy szerintem 1 m magasság is elég volna a középső oszlop nélkül. (mert azt ugye a stabilitás érdekében ilyenkor nem javasolt kihúzni)

Árukeresőn a Manfrotto Befree Advancedet nézegettem 56 ezerért, de a következő napon már csak 68-ért lehetett volna megvenni, azt meg így első körben sokallom. Hátha csak a nevet, a PR-t fizetem meg, és kevésbé neves gyártótól megkapnám ugyanazt, vagy jobbat, olcsóbban.

Itt kellene a véleményetek, különösen, ha gyakorlati tapasztalatotok is van az állvány ilyen jellegú használatában.
Köszi előre is a segítségeteket!


rekid
(addikt)
Blog

Ekkora súly ilyen fókusztávval remegés mentesen nagyon necces egy utazóállvánnyal. Max ha nem húzod ki az utolsó tagokat. (Mindenképpen kipróbálnám mielőtt megveszem az állványt.)
Amúgy maradnak a rendes állványok. Ha manfi minőséget akarsz picit olcsóbban akkor vanguard.
Ha súlyban sok akkor irány a karbon vonal viszont az biza combosabb mutatvány.


Mihama Rabbi
(újonc)

Köszi a válaszodat. Eszerint szerencsém volt, hogy nem rendeltem meg azt az állványt. A Vanguard nekem is szimpi. Velbon, Benro esetleg? Szabad velük foglalkozni?


rekid
(addikt)
Blog

Az ilyen középszárral összekötött kurblis Velbon csodákat nagyon nagy ívben kerüld..
Benroval nem sok tapasztalat van itthon.


Viperator
(őstag)

Jobban jársz, ha felteszed a természetfotó fórumban a kérdést, ott vannak olyan profik, akik válaszolni fognak neked, mint itt (ide nem nagyon járnak a komoly természetfotósok).


tvamos
(nagyúr)
Blog

3m-es fokusztavon, gombfejjel mar a celt sem fogod megtalalni. Nekem Skywatcher AZ-3 van, az egesz jo, de mivel hosszu es nehez, sosem viszem sehova.


Zola007
(veterán)

4K videokamera alá lenne szükségem egy stabil állványra, rendszeres használatra
mondjuk 30e Ft alatt

üzenetek