Állvány topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Mihama Rabbi
(újonc)

@rekid: Köszi, a Velbon csodákat nagy ívben elkerülöm.
@Viperator: Jó ötlet, nem is tudtam az említett fórumról. Állvánnyal kapcsolatos fórumot kerestem, úgy jutottam ide.
@tvamos: Teljesen igaz, próbáltam. Először vissza fogom állítani a távcsövet 20-szoros nagyításra, és ha megtaláltam a témát, akkor zoomolok rá jobban. Remélhetőleg eközben nem mozdul el a távcső. (vagy a madár) Egyébként - nem vicc - egyes távcsövekhez külön céltávcsövet is gyártanak.


tvamos
(nagyúr)
Blog

"egyes távcsövekhez külön céltávcsövet is gyártanak"
Na ja. Sot, minden csillagaszati tavcsore van valami, amivel celozz.

"Először vissza fogom állítani a távcsövet 20-szoros nagyításra, és ha megtaláltam a témát, akkor zoomolok rá jobban."
Jo modszer, en is hasznalom, (bar nincs ekkora atfogasm,) de nekem ez nem volt eleg. Nagyon nehez egy gombfejjel fuggolegest korigalni az nelkul, hogy elmenjen a vizszites beallitas. Szoval en ennek ellenere is 3D fejet ajanlanek, ha ilyen nagyitasban gondolkodol. De persze, nem akarok nagyon beleszolni... Az en tapasztalatom szerint olyan 800mm-ig eleg a gombfej is, folotte mar nem. Egy olcso kinai 3D fejem van, az felette is turheto, de nem art, ha nagyjabol ki tudod egyensulyozni rajta a gep+obi kombot. Nekem erre van egy 20cm-es arca talpam.

[ Szerkesztve ]


Mihama Rabbi
(újonc)

"Szoval en ennek ellenere is 3D fejet ajanlanek, ha ilyen nagyitasban gondolkodol. De persze, nem akarok nagyon beleszolni..."
Igenis jó, hogy beleszólsz, minden vélemény érdekel. Én egy olcsó kínai gimbal fejet vettem, azzal képzelem el a dolgot. A disznóságok majd akkor derülnek ki, ha meglesz az állvány, és élesben is sikerül kipróbálni a dolgot. De ahhoz még szükségem lesz egy adapterre is, amivel a fényképezőgépemet a távcsőhöz tudom csatlakoztatni.


tvamos
(nagyúr)
Blog

"Én egy olcsó kínai gimbal fejet vettem, azzal képzelem el a dolgot."

Akkor az mar ki lesz probalva, remelem visszajossz, es elmondod, milyen.

A kollegamnak, ha jol emlekszem egy Cullman Mundom 525M allvanya van, arra szokta felrakni a Nikon D750-jet, egy Skywatcher 127/1500mm-es csovel. O igazabol a gombfejre panaszkodik, hiaba egyensulyozza ki, az elmaszik, de maga a 3 lab megbirja. Oke, ertem en, hogy nem akartal ennyit kolteni, de egy ilyen allvanynal olcsobban nem nagyon jossz ki, szerintem. Nem mondom, hogy csak-a-Cullman, ez csak egy pelda. Biztos jo a Manfrotto is, meg a tobbi.

Milyen tavcsorol van szo?

[ Szerkesztve ]


Mihama Rabbi
(újonc)

Cullmann Mundo 525M? Az még olcsónak számít azokhoz képest, amiket eddig nézegettem. Utánanézek a paramétereinek, és hogy miket írnak róla. A távcső [link] kínai, de nem a legolcsóbb. Illetve a legolcsóbb, ami már ED objektíves.


oAcido
(aktív tag)

Sziasztok!

Állvány vásárlás előtt állok. Kicsit visszanézegettem, a sokat ajánlott Vanguard Veo 235AB már nem kapható.

Amire használva lenne: tájfotók, családi fotók, csillag és tejútrendszer fotók telefonról és fényképezőről is.

A gép egy Canon EOS M50, egyelőre két objektívvel. Canon EF 50mm f/1.8 STM (plusz adapter), Canon EF-M 22mm f/2.0 STM. Később lenne még egy zoom objektív madár/hold fotozáshoz.

Kirándulásoknál is hordva lenne, ezért ezt a Vanguard-ot néztem.

Vanguard Veo 2S 235AB megéri az árát? Vagy esetleg a picit nagyobb 265AB megéri a 7-10 ezer felárat? Párom 165 centi magas, én 185 (mindketten használnánk).

Illetve 70 ezres árig van jobb alternatíva?

Válaszokat előre is köszönöm :R


Mihama Rabbi
(újonc)

Végül ezt rendeltem: Innorel RT70C
Jóval izmosabbnak tűnik, mint a Cullmann Mundo, és a gömbfej is nagyobb rajta. A garancia meg kisebb. :( Van ugyan, csak messzire kellene küldeni a cuccot. Ha megérkezik, majd beszámolok róla, ha érdekel valakit. (Akit érdekel, jelezze!)


vihartigris
(őstag)

Jöhet a beszámoló.


Mihama Rabbi
(újonc)

Rendben. Sajnos vámeljárásra is számítani kell, így még jobban elhúzódhat a dolog. Úgy számoltam, 60 ezer körül lesz az állvány vámmal és áfával.


rekid
(addikt)
Blog

Én 190cm vagyok és utazásnál elvagyok a Vanguardddal. Az új verziója is tuti jó bár brutál ár lett. Manfiból olcsóbb alternatíva.


mikrofon
(veterán)

Sziasztok,
Korábban ilyen állványom volt: Manfrotto Befree MKBFRLA4BK-BH Befree Advanced alu travel állvány csatos zár + gömbfej . Most újra szeretnék ilyen vagy ehhez hasonló állványt.
Mi most az ajánlott?
Lehet használt is....


ReSeTer
(senior tag)

Helló!

Van egy softboxom, amit szeretnék felrakni egy videós állványra.
A softbox spigot, az állvány meg a szokásos 3/8"? A lényeg, hogy kellene egy olcsó átalakító, vagy valami megoldás. Tudtok ajánlani valamit?
Ha venni kell valamit, akkor kizárólag az országban elérhető helyről veszek.

[ Szerkesztve ]


Lassú Víz
(őstag)

https://www.mikrosat.hu/shop_search.php?search=spigot Van itt mindenféle átalakító.


flash-
(veterán)
Blog

üdv
állvány vásárlását tervezem videókamerázáshoz.
jelenlegi egy ebay-os tizenezres wf 6662A-állványt használok, YunTeng YT-950 Fluid Drag-fejjel.(még ti ajánlottátok itt évekkel ezelőtt)
picit szeretnék feljebb lépni. ezzel a gömbfejjel az a gond hogy ha váltok poziciót tehát elforgatom és a szöget változtatom amig nem rögzítem a két tekerentyűt addig ugye egyből elmászik magától, és ameddig a tekerentyűt tekerem addig ugye beremeg a kamera
van e olyan állvány ami ahova forditom azonnal ott marad abban a pozicioban és nem kell külön tekerentyűkkel rögizteni vagy olyan a rögzítője hogy úgy lehet vele rögzíteni hogy ne remegjen bele a kép?
milyen állvány az ami már ilyen szintet képvisel? nyilván nem akarok nagyon elszállni árba tehát szempont lenne a jó ár érték arány

[ Szerkesztve ]


ReSeTer
(senior tag)

Helló!

Úgy döntöttem, hogy egy lámpaállványt vásárolok. Spigot csatlakozással ellátott softbox-ot szeretnék rárakni, és szeretném, hogy legalább fejmagasságban legyen vele a világítás.
Nem kell semmi extra, csak olcsó legyen.
Nagyon nagy a szórás, több tízezer forintért is árulnak, amit kész rablásnak tartok.
Hol érdemes nézni ezeket, hogy ne húzzanak le feleslegesen márkanévvel?


Feenyx
(aktív tag)

Sziasztok,

Szeretnék egy állványt vásárolni Canon m50-es gépemhez. Leginkább éjszakai tájkép fotózáshoz lenne szükségem rá, hogy hosszabb záridőt használhassak.

Próbáltam nézegetni, hogy milyet lenne érdemes venni, de szeretném inkább kikérni a tapasztalatotokat. Így látatlanba utána olvasva egy Manfrotto compact advancedre gondoltam elsősorban. Árban is kb ez lenne amit kiadnék érte, így hobbi szinten. Mit gondoltok róla? Ennyi pénzért ez még jó lehet? Vagy esetleg lenne más alternatíva?

Előre is köszi a válaszotokat!


jaszy91
(aktív tag)

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni állvánnyal kapcsolatban. Ki hitte volna, mi? :D

Szóval már kb. az összes elérhető állványt megnéztem, de nem találtam olyat, ami utazáshoz való, könnyű, viszonylag kicsire összecsukható, és ezek mellett az én magasságomhoz (195 cm) is kényelmesen passzol.

Amit találtam és tetszene is: [link]
Csak hát a maximális magassága az 165 cm.

Valakinek valami ötlete esetleg, hogy mi az ami a 195 cm-es magasságomhoz rendesen kihúzható és nem kell meggörbülni? Árban nincs elképzelésem, mert ha látom az adott eszközön, hogy ez a best, akkor megveszem, mert az az ára és kész.
Egy Sony Milc-et kellene elbírnia + az OBI.

Igazából nem tudom, hogy van valami íratlan szabály az ember magassága és az állvány maximális magasságát illetően, mint a kerékpároknál.

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]


tvamos
(nagyúr)
Blog

Most nem talalom hirtelen, de Peturnak van valahol egy nagyon jo allvanyos videoja, meg lehet talalni nala. (Ha megtalalom, atkuldom.)

En azt javasolnam, ha hallgatsz ram, hogy nezz meg par videot, hogy kell hasznalni a tripodot, gondold vegig mit, es hogyan fotozol, vagy szeretnel fotozni. Ugy sokkal konnyebb lenne segiteni.

Ja, es megvalami. Az is fontos lenne, hogy milyen objektiveket akasz hasznalni. Nem mindegy, hogy egy 35mm-essel tajfotozol, vagy egy 150-600-zal madaraszkodsz. Persze, ha igy irod, hogy OBI, akkor az gondolom a kit objektiv, de nem biztos...

Bocs, hogy nem segitettem elore, hanem inkabb hatra!

[ Szerkesztve ]


peppe79
(senior tag)

Az én magasságom 190cm, és simán el vagyok például a 70cm-re nyitható, 400 grammos állványommal is. :) Szóval, ahogy tvamos is írta, nagyon nem mindegy, mit fotóznál, és milyen obival.


jaszy91
(aktív tag)

Szuper, megnézem a videókat, köszönöm!

Sony A6400-as váz és az obit tekintve, jelenleg egy 18-135mm és egy 35mm-es van, de később szeretnék egy 50 és 85mm-es obit is. Ezek nem nehezek egyáltalán.

Amire az állvány kellene, az a multiexpo, valamint a hosszú záridős képek miatt.

@pepe79
Rendben, köszönöm, mindenképpen még gyűjtök információkat ezzel kapcsolatban. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek