Állvány topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


BoscoD55
(tag)

Jó látni, hogy nem csak én szenvedek állvány témában. Bár, ahogy nézem te már legalább le tudtad szűkíteni pár darabra a listád. Én teljesen elvesztem a különböző fejek, és állványok kavalkádjában..


tvamos
(nagyúr)
Blog

Erre mind a kettore valami stabil allvany kene szerintem.


jaszy91
(aktív tag)

Így van, mindenképpen Manfrotto lesz, csak még a típus kérdéses. :)


BoscoD55
(tag)

Erről kérhetnék valami véleményt? A neten nem sokat találtam róla, az is német :D

[link]

Igazából az szimpatikus, hogy elég masszívnak néz ki, az viszont nem, hogy monopodként is lehet használni. Általában óckodom az ilyen 2 in 1 jellegű dolgoktól.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Jo kis stabil allvany a Magnesit. Ugy emlekszem, hogy szerencsesebb orszagokban van ra 10 ev garancia. Addig lesz hozza alkatresz is. Annyi kellemetlenseg van ezekkel az allvanyokkal, hogy labnak a mechanizmusa karbantartast igenyel. A tekeros labut csak tisztitani kell.

(#7443) jaszy91
Azt nem irtam, hogy Manfrotto kell legyen. (En nem vagyok oda erte annyira.)

Kollegamnak ez van: Sirui T-2005X + G-20X. Franko ez is, persze vannak korlatai. (Ez egy olcso allvany.) De vannak popec Benro-k is, esetleg Cullmann. (En magamnak valoszinu egy Cullmann-t valasztanek most, a 10 ev garancia miatt. Sajnos ez Magyarorszagon nem ervenyes.)

[ Szerkesztve ]


Lassú Víz
(őstag)

2,4 kg elég sok. Hiába előnyösek a tulajdonságai, ha utána nem viszed magaddal.


rekid
(addikt)
Blog

- Manfrotto Element MII (vagy esetleg bee free széria)
- Vanguard VEO 2S 235AB (vagy ennek a régebbi verziói )

Utazáshoz mindenképp gömbfej, főleg ha nem épület vagy enteriőr fotózás a cél.

Én a Vanguard VEO 235AB-t használom, szeretem nagyon. (Bár most a Vanguardoknak nagyon elszállt az ára, olcsobb volt mint a manfi) 190 centivel simán tudom használni. Én is tartottam a görnyedéstől de egyáltalán nem gond, na meg a d750-nek kihajtható a kijelzője így meg pláne nem. d750 + Tami 17-35 gond nélkül. A tami 35-150-el már karcolja a gömbfej határait.


BoscoD55
(tag)

Jogos a 2.4 kg, de megmondom oszinten, ilyen jo arban nem talaltam mas olyan tripodot, ami ennyire jo lenne. Penteken megyek Budapestre par dologert, es mindenkeppen venni akarok egy allvanyt is, mert hetvegen mar mennek vele fotozni.

@tvamos

WD40? :D


rekid
(addikt)
Blog

Azt azért érdemes megfontolni, hogy nem utazóállványt hátizsákon huzamosabb ideig hordozni nem fogsz, akármennyire is jó árban volt.
Ha az utazás azt jelenti, hogy beülsz a kocsiba majd a helyszínen kiszállsz és max gyalogolsz pár száz métert akkor ok.
Továbbá, ahogy írtam, ha nem épület fotózni mész ez a fej hátrány lesz mintsem előny. (Tudom mert van ilyenem is.)

itt van ez vagy ez


BoscoD55
(tag)

Értem már mit mondasz, bocsi, biztos a meleg teszi. Az utazás annyit tesz igen, hogy akár km-eket is gyalogolni az egész felszereléssel. Eddig egy nagyon régi Velbonom volt, aminek semmi súlya, cserébe nem is tart meg egy bridge gépnél többet. Aztán ahhoz képest egy D7200 + 300mm f4 az elég sok.

A második linken lévő az elég jónak néz ki, az még visítva ugyan, de belefér. Az első link sajnos nem jön be.


rekid
(addikt)
Blog

Az elsőhöz marketplacen keress erre: "Manfrotto Element állvány / Traveller Tripod" 40K

A manfi befree advanced meg egy olyan állvány amivel nem nyúlsz mellé van róla egy rakás teszt youtubeon is.


BoscoD55
(tag)

Köszi a kutatómunkát! Mind a két eladót felkerestem még aznap, de már elkeltek az állványok.

Véletlen rábukkantam egy Sirui T-2004 állványra E-20 fejjel, és meg kell mondjam, hogy maximálisan elégedett vagyok vele. Igen, kicsit nehéz, mert 2kg, a hétvégén közel 25km-t túráztunk a fotózás mellett, és nem igazán terhelt meg.

Így, már tényleg csak egy minden igényt kielégítő hátizsák kell, dehát az egy teljesen másik történet. Rettenetesen sok közül lehet választani, addig meg még elvagyok a 3in1 Manfrottommal.


peppe79
(senior tag)

Vanguard hátizsákokat néha egész jó áron el lehet csípni, pl. az Edigitalnál, Mall-nál.


jaszy91
(aktív tag)

Sziasztok,

Fotopro állványokkal van valakinek tapasztalata esetleg?
Ezt a típust néztem jelenleg [link], nem tűnik rossznak a paraméterek alapján.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ez nem ugyan az, mint a ROLLEI C5I? Nagyon hasonlitanak egymasra...


jaszy91
(aktív tag)

Elvileg igen, a gömbfej az ugyanaz tutira.


zsoltzsolt
(addikt)

Mintha emlékeim szerint a két cég ugyanaz lenne. A Rollei Fotopro néven is ad ki termékeket.


Allien
(veterán)

Nekem az Innorel 40C-m van! Itt a fórumban írtam annó, 2019 márciusában. Azóta van meg. Ritkán használom, évente párszor csak. Közben a fotós felszerelésem is változott, Pentax-ról Panasonic-ra. Lett egy 100-300mm optikám, és bizony, semmi problémám nincsen az állvánnyal eddig! :C Kb 40cm a hossza összecsukva, a súlya se vészes. Én kellemesen csalódtam benne, annak ellenére, hogy kínai! Aki Innorel-t nézegeti, annak javaslom, hogy nézze meg példul az Amazon.de-n is! [link] Igaz, innen 250 ojró, de nincs áfa, és gyorsan itt van (kb 1 hét)! N44-s fejjel, ami minőségibb fej, mint az "eredeti".
Ráadásul, aliexpress-n spanyol :Y raktárból is van RT75C with N36 fejjel 200 dolcsi alatt!!! N44-s fejjel 200 dodót ír (kuponnal számolja), és az űberkhirály 3.. verzió meg a
85C szintén N44-s fejjel!!!
Aki magas, annak példul látszólag kifejezetten jó választás lehet az Innorel RT85C, mert 184cm magas a max mérete, és az már pont jó lehet! 50cm össze csukva, majdnem 2,5 kiló, de elvileg 25kg-t bír. Monopodként meg 193cm! Én most shimán bevállalnám a 75C-t, habár, ugye a 40c-t alig több, mint 100 dollcsi felett vettem. :K


Allien
(veterán)

De, akkor már én is kérdeznék! A gömbfejem szeretném kukázni, mert szar. Nem az én világom. Benro GD3WH a kiszemelt, de itthon vicc ára van. Aliexpressről 110 dolcsi. Még ha áfázzák, akkor is vagy 15-20 ezerrel olcsóbb! Azért tetszene, mert fogaskerekes megoldásával nagyon apró állítás is könnyen végezhető. A másik kiszemelt, a Manfrotto Befree 3 dimenziós Live fluid fej, ami azért tetszene, mert fluid, és videózásnál ez előny lenne (ergo, egy fej, és nem kellene plusz videós fej, elvileg). De, nem vili, hogy a manfrotto cuccok azok kompatibilisek a szokásos állvány csatlakozásokkal? Azaz 1/4, vagy 3/8-s csavar csatlakozásúak, azaz minden más állvánnyal is kompatibilisek? :B


winhate
(őstag)
Blog

ManFrotto Element Mii

+1

Zseniális cucc ! Csak ajánlani tudom!

üzenetek