[RIOS ERROR] Állvány topic - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Állvány topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

andrasferenc
(tag)
[RIOS ERROR]

Ilyet hol lehet vásárolni? Mennyibe kerül? Amúgy az ilyet mire szoktak használni?


Viperator
(őstag)
[RIOS ERROR]

Íme... :D :P


vihartigris
(őstag)
[RIOS ERROR]

:DDD :C


tvamos
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Pl: [link]

De gondolom, ha nemez a legközelebbi festék boltba, ott is lesz.


nikos21
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok egy olyan kérdésem volna egy ManFrotto Element állvánnyal kapcsolatban, hogy "made in italia" vs "made in china" a chinai az copi? mert még nem láttam csak italia felírattal. Vagy az is eredeti? mivel már mindent ott gyártanak. :R


peppe79
(senior tag)
[RIOS ERROR]

A "hobby kategóriát" már régóta Kínában gyártják, profittal csak úgy éri meg.


nikos21
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Értem köszi :R


kacsento1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok!

Jelenleg van egy Hama duo állványom, amit tizen pár éve kaptam ajándékba, de úgy érzem ideje lenne valami komolyabbra váltani. Jelenleg Sony a7iii vázam van 2 fix objektívvel (35+85mm), később esetleg egy Tamron 28-75 vagy 70-180 szóba jöhet még, szóval inkább az lenne a kiindulási alap súlyban. Tájfotózni szeretnék vele. A Vanguard 235AB helyett van jelenleg valami hasonlóan jó állvány hasonló áron? Ami még nagyon tetszik benne, hogy a középoszlop hajtogatható, ami nálam termékfotónál is jó szolgálatot tehet. Néztem a V2 ára kicsit elszállt már. 30e körül keresnék, de ha nagyon nem fog menni ennyiért, akkor kicsit feljebb tudok menni árban.
Vagy ha valaki megválna egy 235AB-től akkor érdekelne. :)

Köszönöm előre is


Bullitz
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Valakinek járt már ilyen esetleg járt a kezében? Egész jó áron van.

Alapból Sirui Traveler 7A-t néztem ki, de az 40e, ez meg 22e.. kb. 15 centiméter a maximális magasságbeli különbség.


rekid
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

Én eddig egy ilyet láttam használat közben pár napig és teljesen rendben volt.


jasonka
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Üdv ! Tanácsot szeretnék kérni : diákat digitalizálnék PC-re. Állványom (tripod) VAN 2 is, DSLR kamerám szintén 2 van, és 2 makroobjektív is akad. :D A diamásoló egy mini fénycsöves doboz VÍZSZINTES (sőt: enyhén lejt) - magától értetődően a kamerát is vizszintesen kéne állványra helyezni - csakhát az egykori "repro állványok" ideje lejárt - keresve sem találok használtat sem... :(
Kérdés : állványon, megfelelő teherbírású gimballal meg tudnám oldani, hogy a diakép és a kamera is párhuzamos síkban legyen, azaz a gépváz "lefelé nézzen"..? - avagy milyen más - lehetőleg "költségtakarékos" - megoldás jöhetne szóba ? Természetesen féltem a kamerákat és obikat, ezért valamilyen "rissz-rossz" (ingatag ) állványcsuklóban nem bízom - de talán egy gimbal megfelelne...
(Bocs, ha kissé túlmagyaráztam a dolgot...)


yrkalla1
(csendes tag)
[RIOS ERROR]

Hello, Jackal PAL V1 állvány elbír egy Star Adventurer GTi mechanikát Skywatcher ED 80/600-as tubussal? Papír szerint igen, de kétségeim vannak. Állvány teherbírás 15kg, az impozáns, a fejegység kb 2.6kg + ellensúly, a GTi 5 kg-ot bír el, a 80/600-as tubus 3.1kb + 1kg a zenittükör+okulár vagy a DSL 0.6 kg. Ez így összerakható értelmesen?


kacsento1
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok! Még mindig állvány vásárlás előtt állok. Eddig k&f concept és hasonló állványokat nézegettem. Viszont hétvégén kicsit drágábban van a Manfrotto element traveller mii. Az lenne a kérdésem, hogy megéri a felárat egy Manfrotto állvány, vagy csak a márkát fizeted meg? És drágábban van a Befree Sony kompatibilis cseretalpal. Ez a cseretalp miatt lehet érdekes, de ennyit már nem szívesen adnék állványért. De ha valóban ér annyival többet, akkor elgondolkodnék rajta.


thomasrc
(tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok! Nem tudom mennyire aktív ez a topik, de szeretnék javaslatokat kérni, hátha valaki jár még errefelé.

Fotós állványt szeretnék vásárolni max. 30-32 ezer Ft.-ért. Akár használtan is.

Utazáshoz lenne használva, tehát nem ártana, ha összecsukva nem foglalna sok helyett, illetve a súlya is minél kevesebb lenne, bár nem tudom, hogy ezek mennyire reális elvárások ezért az összegért.

Ami viszont fontos lenne, hogy minél stabilabb felépítésű legyen és 150-160 cm magasságot tudjon.

Első körben a Manfrotto Compact Advanced-et néztem (használt), mert csábító a 3D fej, de olvasom, hogy sokan nem elégedett a fejjel. Az Advanced Action (új) a másik, de az gömbfejes és már videó alapján sem tetszik, mert ócskának hat.

Ezen kívül milyen márkákban, típusokban érdemes még gondolkodni, amik bevált, megbízható konstrukciók szoktak lenni?


zsoltzsolt
(addikt)
[RIOS ERROR]

Vanguard


thomasrc
(tag)
[RIOS ERROR]

Köszi, felírtam. :R


peppe79
(senior tag)
[RIOS ERROR]

A fizikát nehéz megerőszakolni. Kicsi-könnyű-stabil állvány nem létezik, legalább az egyik irányába kompromisszumot kell kötni. Mihez kell a 150-160 cm-es magasság?


thomasrc
(tag)
[RIOS ERROR]

Magas vagyok és így jön ki a szemmagasság. 150 cm elég lenne, de gondolom ha van benne tartalék, akkor stabilabb is lesz, hiszen nincsen koppig kihúzva.

Most éppen a Velbon Sherpa 200R és a Manfrotto BeFree Advanced tűnik befutónak sok utánaolvasás után. A Manfrotto sajnos jóval túl van a kereten, de az az első, amiről nem olvasok rossz véleményeket. A Velbon olcsó, de nagy összecsukva, nehezebb, viszont emiatt elvileg stabilabb is, ez csak emiatt jött képbe. Plusz tetszik a feje.

Most azt nem tudom eldönteni, hogy nekem kell-e a gömbfej. Nem túl macerás azzal minden lazításnál vízszintben tartani a gépet? :F

Egyébként a Vanguardot is nézegettem, de az olcsó állványaiknál panaszkodnak a középső oszlopra, a drágább változatokból pedig nem találok használtan szoba jöhetőt. A keretösszeg szerintem felment 40-45 ezerre, de ennyit csak tényleg normális állványra adnék ki...


peppe79
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Háát, ami azt illeti, én sem vagyok egy alacsony növésű (189 cm), de nekem többnyire, bőven elég a Cullmann Neomax 260 adta, max. 130 cm-es magasság. Sőt, kirándulásokra mostanában a még kisebb, Neomax 220-ast viszem. Nem egy Gitzo ugyan, de a kis m4/3-os gépemet stabilan megtartja. És az a tény, hogy a Mandára cserélt fejjel, fél kg alatt van a súlya, és hogy 20 cm-re összecsukható, nekem többet nyom latban. Persze, ha gyakrabban használnék állványt, értelemszerűen nem ezeket választanám.


tvamos
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Esetleg Cullmann Titan, vagy Magnesit hasznaltan (pl. az ebay-rol) van ilyesmi aron. (Ezek eleg robosztusak.)

[ Szerkesztve ]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]