Állvány topic - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


thomasrc
(tag)

Lehet, hogy valamit benéztem akkor. Nekem van a szobámban egy polc, aminek pont 150 cm magasan van az egyik lapja és ha arra ráteszem a vázat, pont akkor van szemmagasságban a fényképezőgép. Vagy állványoknál a magasság az a fej nélkül értendő? :U


peppe79
(senior tag)

Nem, vélhetően nem néztél be semmit. Csak én nem a kényelmemhez igazítom az állványt, hanem a leggyakrabban használt perspektívához, plusz nálam fontos szempont a minél könnyebb súly, és a minél rövidebb hossz ( összecsukva). Ha tehetem, amúgy is a kihajtható LCD-t használom, szóval nem létfontosságú, hogy szemmagasságban legyen a kereső. Meg az sem megterhelő, ha félig térdre ereszkedek.


jaanoo89
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy 5-6 éves, ritkán használt Vanguard Alta Pro 263AB 100 állványom.

Legutóbb, amikor használtam, nem vagyok benne biztos, de talán nem lazítottam ki teljesen a csavart és kihúztam a középső oszlopot. Valamennyit lazítottam rajta, mert engedte húzni, de van egy pöcök a hátulján, lehet, hogy azt a pepecselős simogatós helyzethez képest egy picit határozottabban húztam ki, már nem emlékszem pontosan.

Azóta egész biztosan lötyög a középső oszlop, néztem, nem fogja már meg a csavar ha teljesen visszatekerem se. Amikor bent a rúd, az egészen tudom lötyögtetni.

Ezt hogy lehet javítani, hova tudnék fordulni ez ügyben?


kicsi kecske
(tag)

Sziasztok!

Mobilos termék fotózáshoz keresek egy jó stabil állványt ami 360 fokban forgatható fejjel rendelkezik.
Ajánlották a Manfrotto állványokat, de ahogy látom ahhoz szükségem lenne még egy telefon "felfogató" modulra. Esetleg ilyen komplett szettet vagy termékeket tudnátok ajánlani?

Puluz foto boxban tervezem a termékek fotózását, de az se baj ha 1.5-1.6asra kihúzható lába lenne, mint pl ennek

Vagy elsőre lehet elég lenne egy Manfrotto pixi is, csak ha esetleg vennék mellé nagyobb állványt akkor jó lenne, ha rá lehetne tenni a pixi telefon felfogatóját

[ Szerkesztve ]


RefeeZ
(tag)

Sziasztok!

Megmondom őszintén, nem olvastam a topikot az elejétől, úgyhogy ennek fényében kérdeznék.

Olyan állványt keresek, ami 25-35e forint körül elérhető, és megtartja a D90-emet (jelenleg a 40mm micro-val kb. 1kg). Abszolút hobbi felhasználó vagyok, túrázáshoz használnám főként. Emiatt számít, hogy ne legyen túl nehéz (bár nem tudom, hogy mi számít nehéznek tripodok között). Írhatnám, hogy szeretnék gömbfejet, meg vízmértéket, meg kiskutya fülét is bele, de a realitások talaján maradva ezeket elengedtem. :)

Nem feltétlenül vágyom új tripodra, ha használtan egy egyébként jobb minőségű darabot elérnék ezen az áron. Természetesen ott mindig lutri lesz a garancia hiánya miatt, hogy használat közben kiderül-e róla valami, ami szemmel veréssel elsőre nem tűnik fel egy hozzá nem értőnek.

A válaszokat előre is köszönöm! :)


JohnyBlue
(őstag)
Blog

Mostanság vettem egy ilyet Szerintem teljesen rendben van. Nekem egy EOS R + 16-35 f4 volt rajta és szépen tartotta. Bár sokat morogtam mert éjszaka hót' sötétben szitáló esőben + szélben nem igazán állt kézre. Erről mondjuk én tehetek...mert utazás előtt egy nappal érkezett meg csak kicsomagoltam és gó bőrönd :D Izlandon meg a szakadék szélén szemebsültem, hogy az állványfej nincsen rendesen meghúzva illetve azt se tudom hogy melyik tekerő mit állít :B Imbuszkulcsot amit adtak hozzá nem vittem magammal ( feladott poggyász súlycsökkentés :)) ) így másnap az első házba kopogtat hogy adjatok imbuszkulcsot... :D

Na, szóval méretileg elég "kicsi". Kellően masszív. Itt ott gagyi de ennyi pénzért teljesen okés darab ;) ( Ha debrecen közelében jársz szólj és odaadom egy körre )


RefeeZ
(tag)

Szia!

Köszönöm az ajánlatot! Vettem végül egy Hama "ócskaságot", de pont fél áron ahhoz képest, mint amiben gondolkodtam. Arra pont tökéletes lesz, hogy egy pár túrán megnézzem, tényleg használom-e. Ha nem, akkor nem buktam sokat. Ha meg igen, akkor még mindig vehetek egy "értelmes" állványt. :)


whatnot
(őstag)

Hobbi célra keresek állványt. Hosszútávú tervek szerint a legnehezebb szett kb. 3,2kg-t nyomna, így ennek megfelelően vennék már most állványt.
Max. 100-120ezer környékét még bevállalom, ha van értelme. 250ezres Gitzo talán már túl drága, de ha annak van értelme, akkor kivárok és spórolok. Feleslegesen nem költenék rá, akkor inkább objektívre spórolnék.
Cél: többnyire táj és éjszakai város fotózás. Ritkábban sport, esetleg madárles.

[ Szerkesztve ]


andrasferenc
(tag)

Én a Peak Design utazó állványát javasolnám.
Két féle kivitelben van: Alumínium 1,56 kg, karbonszálas 1,27 kg. Terhelhetőségük kb. 9 kg. Igen kis méretűek. Gondosan kigondolt állványok.
Sajnos nagyon drágák. Az alumínium állvány kb. 198 ezer Ft, a karbonszálas állvány pedig 283-339 ezer Ft közötti árban. Attól függ, honnan lesz vásárolva.
Ha meg minden kiegészítőt meg akarsz vásárolni márka hűen, akkor még plusz kb. 100 ezer Ft.
Élettartam garanciával adják. Összecsukva kisméretű, könnyű (karbonszálas), stabil, jól megtervezett utazó állvány. Érdemes rá gyűjteni.
Én csúcskatagóriás állványnak tartom.

[ Szerkesztve ]


JohnyBlue
(őstag)
Blog

Én ha nagyon állványt szeretnék vásárolni akkor ezt megvenném. Ha jön a medve ezzel simán agyoncsapod :D


rekid
(addikt)
Blog

Súly számít?


whatnot
(őstag)

Ma délelőtt rendeltem meg.
Leofoto LS-325C + LH-40 mellett döntöttem.
A thecentercolumn.com oldalon néztem stabilitási értékeket, ill. ami számított, az a magasság. Ezt ha kell, a középső oszloppal 186cm-ig fel lehet hozni.
Persze nagyobb és nehezebb, mint a PD TT CF, de stabilabb is, magasabb is és 130ezerrel olcsóbb.
Egyébiránt a súly kevésbé izgat. 90kg vagyok és részben erőemelés edzéseket csinálok, így engem a pár száz gramm súlycsökkentés nem hat meg.


andrasferenc
(tag)

Sok sikert hozzá! :)


whatnot
(őstag)

250ezer a Peak Design Travel Tripod Carbon az Alzánál és a Mall.hu-n.
137ezer az alu.

[ Szerkesztve ]


justgiveup
(tag)

Sziasztok!
Telefonnal való videózáshoz szeretnék egy állványt beltérre. Viszonylag fixen lesz használva, szóval nem sok strapának lesz kitéve. Magasságra 150 cm-ert mondanék, amit tudjon.
Árban a minimumra törekednék, de azért az alá nem mennék, amit már jó szívvel tudtok ajánlani.
Köszi!


#74459392
(senior tag)

ez nem pro kategória, de szerintem nem rossz

https://www.ephotozine.com/article/benro-a1692tb0-travel-angel-2-tripod-review-19419

szerk: most látom, hogy már vettél állványt :D

[ Szerkesztve ]


whatnot
(őstag)

:)
Benrot is néztem, de, ha jól emlékszem, a magasság miatt egy nem teljesen travel méretű Leofoto lett. Középső oszlop nélkül is olyan magas, hogy nemigen kell lehajolnom.


Taci
(addikt)

Sziasztok!

Szembejöttek velem a K&F Concept állványai, azok közül is ez:
K&F Concept S210 Tripod

Mindig elolvasom az értékeléseket, főleg a "közepét" és a "végét". És most kb. minden negatívnál a gömbfej "elengedését" írják, ami hosszabb távú használat után jön elő.

Van tapasztalatotok a márka gömbfejes tartóival, esetleg ezzel/ilyen vázzal?

Ha nem ajánlott, mi mást lehetne hasonló árkategóriában, ami jó lehet makrófotózáshoz is, illetve elég magasan is stabilan lehet használni hosszú záridős (stabil) fotózáshoz?

Köszi.


JohnyBlue
(őstag)
Blog

Ha egy idő után a fej már nem bírná a kiképzést akkor a beteg fejet le kell cserélni egy másik fejre oszt visz hall :D


Taci
(addikt)

Valóban, ez logikus következtetés. :D

üzenetek