Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


4Grider
(nagyúr)

B3+B20 esetén a 100 Mbps körüli érték nagyon jó, mert az átlag ma már ettől jellemzően jóval kevesebb, valahol a mért értéked környékén van. Szóval erre a régi bázisra nem gyurmék...


yodee_
(őstag)

Rendben, akkor egyenlőre nem vergődök :DA célnak amúgy is megfelel ennyi, csak a cucc tudna többet is. De akkor majd jövőre :D Utána lehet nézni valahol, hogy van e tervben valami fejlesztés?


yodee_
(őstag)

Telefonon ilyet mérek :


Diák66
(őstag)

Igen, itt tudsz utána nézni. [link]


4Grider
(nagyúr)

Mint ha nem ugyanott mértél volna, a telefonod jobb térerőt mutat -99 dbm-től. Jó helyen van a torony szempontjából az LTE 12?


yodee_
(őstag)

Nem igazán van jó helyen szerintem. A Képen a piros jelölés a mobilom, a kék a router:


4Grider
(nagyúr)

Ebben az esetben logikus az eltérés: A bázisállomástól jóval messzebb vagy. Irányított antennával lenne esélyed nagyobb sebességre, de úgy sem valószínű, hogy elérnéd a telefonodon mért sebességet. Itt a fejlesztés sem fog óriási ugrást jelenteni, mert fejlesztéskor B28 és B1 a jellemző pluszban, előbbi nyúlfarknyi frekvencia, utóbbi kisebb hatótávolságú (bár azért van ré esély, hogy az LTE 12 még venni fogja). Esetleg arrafelé lesz majd B8 is, az többet dobhat a sebességen.


yodee_
(őstag)

Telefonnal is megpróbálok mérni a Router mellett. Nem emlékszem mennyi ott telefonnal.


yodee_
(őstag)

A mobil alkalmazás elég gyenge jelet mutat :


mad823
(őstag)

Én megnézném kültéren, hátha ott jobb a helyzet. Ha igen, akkor egy külső antenna kezdésnek nem rossz, illetve olcsón megúszható.


Lacpac
(őstag)

Lehet kár volt a 818-at cserélni.

Környékemen van 2 torony, 1km-re és 5 km-re.
Az egy km-re lévő itt a faluban van, a másik egy másik faluban.
Az 1 km-re lévőn jelenleg 15-20/10-15-öt mérnék.... nem fogok, mert szét kellene szednem a rendszert.
A másik tornyon 100/80 most, éjszaka 140/100 is megvan. B3+B20 CA-ban.

A közelebbire szeretne csatlakozni ha hagynám...
Szekrény tetején van a cucc, az "arcán" fekszik, ledekkel lefelé. Az oldala néz a távolabbi torony felé, a másik oldalán egy kettéhajtott alufólia árnyékolja.

Ha nincs alufólia és arcon a router akkor
rsrp: 99
rsrq: 12-15
sinr: 0-2 körül lenne

Most:
86
8-10
6-10

Az alufólia a sinr-en javít, a rendhagyó módon arcán fekvés pedig a másik két értéken

Azért mert valaminek van alja, attól nem kell úgy használni hogy az is legyen lefelé :-)


yodee_
(őstag)

Ezt nekem? :) iigazából a B818-al ugyanennyi volt a sávszélesség, szóval rosszabb nem lett. A lényeg az volt hogy a két eszközt (Huawei B818 + Mikrotik hAP ac2) kiváltsam egy eszközre.


Diák66
(őstag)

Nem hinném, hogy rosszabbul járna magával az eszközzel. Az a mikrotik komolyabb eszköz és ha azt vesszük lényegesen jobban konfigurálható, csak szaktudás kell hozzá. A huawei router teljesen átlagosnak számít és alighanem a beltartalmat tekintve csak a modemben van különbség az egyes típusok között. Egy videóban szét is szedik, és félelmetes mekkora üresség van odabent. Se egy hűtőborda, vagy valami, amitől tényleg képes lenne igazán nagy teljesítményre. [link] Nekem ez a dobozka nagyjából úgy tűnik, mintha egy szappantartós testvére lenne, csak időközben megnőtt.


bignor
(tag)

Tudja-e valaki, hogy a német vagy osztrák Telekomnál is függetlenek a routerek, illetve bridge mode és band selection is elérhető bennük?


sutszi
(veterán)
Blog

1 hét intenzív használat után úgy érzem sokkal jobb mint amire számítottam. Viszont vannak zavaró ingadozások benne.
A ping 36ms. Ez nem tudom milyen értéknek számít, de a korábbi vezetékeshez képest 7-9ms érzhető késéseket okoz az online megbeszélések során.
A sávszélesség hullámzó... Lefelé 30 - 117Mbps között mértem már mindent. A feltöltés továbbra is aggasztó 2-4 Mbps...

Szóval leginkább a késleltetésen és a feltöltésen gyúrnék... Ezeken segíthet egy külső antenna?
TS9 csatlakozó van rajta...elkezdtem keresgélni és a kábellel kapcsolatos javaslatod is figyelembe vettem, de azt láttam, hogy a legtöbb esetben 2-3m hosszú kábeleket adnak 1-1 ilyen kis talpas antenna mellé. Van olyan ami merev bedugható és nincs kábel...viszont azt kevésbé érzem előrelépésnek...

Mi alapján tudom kiválasztani a jó antennát? Ja, és irányított itt értelmetlen lenne, körsugárzó játszik csak.


mad823
(őstag)

Kültéri antennát keresel vagy beltérit? Utóbbi szerintem sokat nem ér. Ha kültérit, akkor próbáld ki először a routert az antenna tervezett helyén. Ha érdemi javulás van az uploadban, akkor nem kell hatalmas nyereségű antenna. (Ez utóbbi amúgy sem nagyon van körsugárzóból...)


joeetm
(tag)
Blog

Sziasztok,
Külterületen lakok, elvileg 3km +~100m távolságra van igazából mind a 3 szolgáltató adótornya.
A vodafone kicsit stabilabb, de ha jókedve van, a telekom sem rossz. (mobiltelefonnal nézve)
(Van otthon ilyen lokálszolgáltatós internet, de nem túl acélos, nyáron meg totál off, leárnyékolják a fák.-Ezt próbálnám kiváltani.)
A kérdés az lenne, hogy van e értelme megpróbálnom venni egy "sima" (TP-LINK MR 6400) routert, és legfeljebb ha nem elég acélos, akkor rakok mellé antennát, vagy mozduljak inkább alapból az ilyen "senkiföldjén is működő" megoldások felé (MikroTik LHG LTE)
Egyéb alternatívákat, vagy ötleteket is meghallgatok szivesen :)


4Grider
(nagyúr)

A nem sűrűn lakott területekre kitalált megoldások ebben az esetben jobb ötletnek tűnnek, még ha drágábbak is. Ilyen helyre az MR6400 nekem pénzkidobásnak tűnik (egyébként sem az acélos modemjéről híres).


Diák66
(őstag)

Tp-Linket szerintem ne, volt nekem egy MR600, de kínszenvedés volt vele az élet. Egy egyszerű router, ami szerintem túl is van árazva. Tudja a ráírt funkciókat, de csak ha nincs mind bekapcsolva. Ha leterheled, kész káosz, a QoS meg használhatatlan rajta.


musicproo
(tag)

Yettel mobilinternet Németországban, telefonról megosztva mennyire életképes megoldás pl multiplayer játékokra?

üzenetek