Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


ballazol
(senior tag)

szarból nem lehet várat építeni...
ha az adó küld neked 2-3 meg 5megabiteket, turbózhatod azt :D
moslékból nem lehet gourmet levest főzni


Marcsello31
(őstag)

igen?! Mi legalább megpróbáltuk🤣🤣🤣. Lehet összerakom ezt a modult, utána szètszedem azonnal, csak arra volnèk kîváncsi hogy mennyire hatèkony, csinálnèk pár tesztet oszt szevasz. úgy is csökkenteni kell a rezsit, mert banolják a villanyórát🤣🌛.


totron
(addikt)

Haggyadaz ilyet, inkább a helyi építésügyi maffia/bürokrácia bugyrait tárd fel, hogy milyen magasra törhetsz antennailag. A default a tető legmagasabb pontjától számított 4 méter, de ez lokális agymenések-rendelkezések szerint felül szokott íródni. Ha fentebb vagy, jobb vagy, ennyi, mint az állatvilágban.


ballazol
(senior tag)

ugyanolyan magasan vagyok
reggel 5-kor 40 megabitet mérek
délután 5-kor meg 1,9-et

ne szenvedjetek :)


4Grider
(nagyúr)

Már leírtam miért van ez így nálatok. Nem fogom még egyszer. Viszont simán lehet, hogy ő nem egy másik szolgáltató által biztosított 1 db frekvencián lóg, hanem van lehetősége magasabb frekvenciá(k)ra is. Ott a jól elhelyezett antennával simán bejöhet neki egy másik frekvencia (ami nálad még nincs, majd lesz, ha a yetihez mész).


ballazol
(senior tag)

arra reflektáltam, hogy full felesleges méteres antennát kiraknia, soha nem az lesz a mérvadó a sebességben, hanem, hogy mekkora sávszélt enged az adott területre a szolgáltató...


4Grider
(nagyúr)

Én meg arra, hogy adott helyen (akár felétek is) befogható egy saját tornyon egy magasabb frekvencia, ami ugye jobban terhelhető, mint a legtöbb helyen elérhető B20 (800 MHz).


SADE_RUSH
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy Alcatel LinkHub HH71VM routerem. Mitől lehet az, hogy X időnként a power leden kívül az összes led elalszik az eszközön, majd szép lassan újra világít? Ilyenkor eltűnik a 2.4 és az 5Ghz-es Wifi jel is, tehát nem csak a mobilnet része szűnik meg. Lehet ezzel valamit kezdeni szerintetek? Kerestem, hogy hátha kézzel újra tudnám húzni a FW-t, de nem találtam erre lehetőséget, csak a netről való frissítést. A legújabb FW van rajta.

Köszi!


4Grider
(nagyúr)

Közben nem torrentezel, vagy használsz hasonló, a routert túlterhelő adatátvitelt?


SADE_RUSH
(csendes tag)

Nem, semmit. Éjszaka felébredtem és figyeltem, akkor is csinálja. Akkor, biztos, hogy senki és semmi nem használja.


Diák66
(őstag)

Vélhetően hibás a router, Alcatelt nem szokták dicsérni. Nekem a Hauwei csak a mobilhálózatot dobja, cserébe magától vissza sem mászik.


mad823
(őstag)

Nincs valami auto restart beállítva rajta? Routereknél előfordul ilyen opció.


totron
(addikt)

Én is ilyesmire gondolok, esetleg szoftverfrissítés után nézeget és abba gabalyodik bele, érdemes átnézni tüzetesen az automatizálható beállításokat.


SADE_RUSH
(csendes tag)

Megpróbálom, köszi! :)


KergeK@csa
(tag)

Sziasztok!

Tudtok olyan feltöltős internetelőfizetést, amihez lehet eSIM-et igényelni?
Elsősorban magyar (és néha EU-s) használatra venném, ha a céges mobilegyenleget a normál SIM-kártyával már lefogyasztottam volna.

Előre is köszönöm az ötleteket!


4Grider
(nagyúr)

Ha telefonban használod, megfelelhet egy bármilyen hangcélú előfizetés is időszakra vagy rendelkezésre állási időre vásárolt netcsomaggal együtt. Ilyenek pedig a Domino Fix, Tuti100, stb. Ha csak ritkán és keveset forgalmazol túl, akkor Domino fix és Maraton kombinációja, ahol a Maraton (net rész) a kártya teljes rendelkezésre állási idejében leforgalmazható, azaz nem időszaki net. Cserébe 5 GB 4000 Ft...
Ja de Dominon nincs eSIM, akkor marad a Voda és a Yeti...

[ Szerkesztve ]


SADE_RUSH
(csendes tag)

Sziasztok!

Azóta is ezzel az újraindulós problémával küzdőm, már volt szervizben is, ott sem találtak vele semmi gondod.

Ami érdekes, van egy másik ugyan ilyen eszközünk, ennek a tápját összecseréltem az enyémmel, így már nem újraindul, hanem teljesen kikapcsol. A vicc az, hogy otthon több konnektorban is kipróbáltam, pár perc után jelentkezik a probléma, ma behoztam a cuccot a munkahelyemre és itt reggel óta hibamentesen üzemel. A szervizben is ugyan így volt.

Ötlet? :)

Köszi!


Casterke
(tag)

Esetleg ami még lehetséges, hogy túlmelegszik. Szervíz és munkahelyen lehet jobb a jel vagy hűvösebb van? Nekem a huawei router csinálta ezt sajnos. Ami nekem megoldotta, hogy modem módban használom se wifi se egyéb dolog nem terheli.

[ Szerkesztve ]


Marcsello31
(őstag)

Mobilról írok, elnézést az ékezet hibákért.
Valaki találkozott már ezzel a szolgáltatással, és használja is?
[link]
Létezik úgynevezett eldobható internet simkártyájuk, az ár most mindegy, persze nem, de esetemben mind1. Írtam levelet nekik, hogy melyik hálózatot használják, Mert ha a voda hálózaton lézengenek, akkor nekem megéri a 3 hónap, eldobható sim, már ha nem kamu, és nem valami kalóz szolgáltatás. Gondoltam megosztom, hátha valakinek feltűnik. A választ előre is koszonom. Mobilrol írtam.
Marci;> :) Használja ezt valaki itt amúgy?

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Mobilról nem látszik az oldalon az alábbi két sor?
"Lefedettség ellenőrzése:
https://www.yettel.hu/map"

üzenetek