Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Poccc97
(csendes tag)

Akkor lehet mégis a ZTE felé kéne, hogy menjek. Max később backupnak használom, ha majd lesz vezetékes net. ZTE-t belföldön hol lehet még kapni szerinted?


4Grider
(nagyúr)

Akkor mennék az 5G eszköz felé, ha a kézben fogott telefon szabad térben látja a B1 és B3 sávot is. Akkor az 5G eszköz ebből ki fogja hozni a maximumot.
Sajnos én is csak a yetinél találkoztam a 7010-el.


mad823
(őstag)

Ha csak átmenetileg kell, akkor én elgondolkodnék mondjuk egy B818 és külső antenna kombón harmadáron. Ha meg mégis kevés, akkor visszaküldöd és kész.


Poccc97
(csendes tag)

Rendben, köszönöm! Akkor a teszt után fogom eldönteni melyik legyen.
ZTE MC7010 vagy Mikrotik LTE6 kit. Mikrotikből LHGG vagy SXT? Ezeket találtam.
Utolsó kérdés, aztán nem szeretnélek feltartani. :D Köszi!


Poccc97
(csendes tag)

Kérlek, küldesz egy külső antenna típust, hogy melyiket érdemes?:R


4Grider
(nagyúr)

Én LHGG-t használok egy telephelyen, ott atomstabilan hozza a 15/15 Mbps-ot két nyárfasoron és két raktárépületen keresztül egy 400 méterre lévő bázisállomás felől. Sajnos az adott helyen olyan domborzati viszonyok vannak, hogy a tányér bőven a bázisállomás talapzata alatt helyezkedik el (felfelé néz a fenti tereptárgyakon keresztül). Szóval ha ilyen helyen stabil, nálatok még stabilabb lehet. Arra ügyelni kell, hogy minél kevesebb tereptárgy legyen közte és a bázis között (minél magasabbra kell a tányért tenni). Alföldön volt egy próbálkozásunk egy nyárfaerdő közepéből, az elég ronda eredményeket hozott vegetációs időszakban és nedves időben 1 km-es távolságból.


mad823
(őstag)

Például. Az a másfél kilométer nem kevés, oda nem árt a nagy nyereség. Természetesen legyen MIMO, illetve irányantenna. B818 esetén fontos, hogy TS-9-es aljzat van rajta, a legtöbb antenna gyárilag SMA csatlakozós. Vagy kell egy közdarab, vagy ilyen csatlakozóval kell kérni az antennát. (Sok esetben a kereskedő teszi rá a kábelt az antennára - ezért is vannak 5 ill. 10 méteres vezetékkel is - szóval lehet kérni SMA helyett eleve TS-9-cel is.)


mad823
(őstag)

Egy LHG LTE18 is jó lehetne neki, de ahogy elnézem, nem egyszerű hozzájutni.


4Grider
(nagyúr)

Nekem nem sikerült a beszállítóimtól venni.


totron
(addikt)

Ennyiért nem éri meg. Egy kábelveszteséges verzióval már inkább érdemes számolni, bár távolságot még nem írtál, a sok méter nem túl egzakt. Hagyhatod is az egészet, mivel úgy sem sietsz sehova. Frusztráló persze, hogy több van benne, csak nem csatolod ki, mint Nikola Tesla az ingyenenergiát. Van jobb helye is ennek a pénznek szerintem. De úgy is elméleti hobbi ez nálad.


MaCS_70
(félisten)

Én is, és több, általam ismert helyen is nagy elégedettséggel használják a Mikrotik cuccait. Nálam 1,7 km a bázis, tulajdonképpen rálátással, és egy beltéren, ablak előtt elhelyezett SXT-vel célzok rá. Rendszeresen megvan a 80-85 Mbps.

De a 14 napos elállási jog a nagy barátod!

MaCS

[ Szerkesztve ]


Marcsello31
(őstag)

Sziasztok! Döbbenten olvastam hogy a starlink a műholdas gyors net szolgáltató mára le vitte a havidíját 17.000ft,/hó ra, ami ha jól emlèkszem majdnem 50ezer körül havi. a szolgáltatás ára s a szolgáltatása nálunk is elèrhető. ami húzós az az egyszeri hardver eszköz megvásárlása règen több mint 220ezer fölött volt. Most jóval alatta van. Rájöttek hogy drágán nem igen kell senkinek. Viszon 17ezer forintèrt havi. lehetne egy hordozható netünk ami 350mega vagy több sebessègű. Lehet hogy elkezdek rá spórolni. Ez nem mobilbnet tudom. Csak azèrt írtam ide hogy tudjátok! Nèzzètek meg a starlink honlapját. döbbenet hogy így levitte az árakat. A csomag küldèse ingyenes. Èn asszem elkezdek rá gyűjteni. ami nyögős az a hardver. A havi díja már nem. A hírt ma reggel olvastam. :C

[ Szerkesztve ]


totron
(addikt)

Mi az előnye a flottás netekkel szemben? Mint a veterán sportautóknál: egzotikum jó drágán, de legalább az életet/az összes fogtömésed is kirázza belőled? A tulajaik sem a mindennapokban repesztenek velük. Megdöbbennének az átfordult élményfaktoron és a tankolási kiadásfolyamon... Emlékszem még az ISDN-verő AOL szolgáltatására nem kevésért, 30-egynéhány Kbyte/sec áramlás mellett. Az arányok ma talán jobbak, de csak saját berken belül összevetve. Kevesek értelmes választása lehet csak itthon. De egy ideje már van nekünk, árban ugyanott, neve kiesett, szóval nem hozott el semmi pótolhatatlant a Musk gyermek, ne izgulj ezen. Az elmaradhatatlant még beszúrom a végére: pingekkel hogy állunk?

[ Szerkesztve ]


csernak75
(senior tag)

Szia. Szerintem ez a videó szinte minden kérdésedre választ ad: [link]


Marcsello31
(őstag)

Szia! Külön lètezik topic erre. Megtaláltam közben, ott azt írják hogy meglepően jó a ping, Azèrt egy 45mega feltöltès ès 310 le nem olyan rossz. A mobil netet meg nem használhatjuk rendes netkènt. persze ott a voda mobil 15.000res netje. De nem.tudom hogy mi törtènne a hó vègèn ha 500gbyte fölè megyünk havi színten. Ha volna a vodánál olyan korlátlan net, ami a kártyás simen megy, egyhóra. Megpróbálnám. :R

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(félisten)

"A mobil netet meg nem használhatjuk rendes netkènt."

De majdnem igen.

A 300 Mbps mondjuk tényleg nem rossz.

Publikus IP-címet vajon ad a Starlink?

MaCS


totron
(addikt)

Meglepően jó = ? Számokban! Szkeptikus vagyok a sebességeket illetően, a mobilnethez képest nem tudom a hektikusságát, de ismerjük a fórumozó ember nagyotmondását, maximumok lobogtatását. Biztos tud jó lenni, de nem hanyattvágósan, főleg nem ár/érték arányában nem.


4Grider
(nagyúr)

Még van rá kb. 5 napod, hogy kipróbáld az 500 GB-os netjuket. Legalább fél tudod mérni, mennyi időre elég, és mennyire korlátozzák.


taki01
(őstag)

Nem add, cgnat mögött vagy a starlink-kel.


MaCS_70
(félisten)

Amint az sajnos teljesen logikus is...

De a tipikus felhasználóik számára talán nem is a publikus IP-cím a lényeg.

MaCS

üzenetek