Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem? - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Hawk02
(tag)

Köszönöm! :R
Nem igen vagyok jártas ebben a témában.

[ Szerkesztve ]


Hadeska22
(aktív tag)

Üdv,

Véleményetekre lennék kíváncsi, az alábbi listából melyik eszközre tennétek a voksotok? (a lista ár szerinti (csökkenő --> növekvő)). Az M6 árszintje a plafon. Régebben LG G7-t használtam amivel meg voltam elégedve, illetve most a telefonom egy Shanling M0 pro-val használom, viszont nem szeretem hordozni a dongle-lel. Épp ezért egy külső eszközre gondoltam lehetőleg 3.5"-5.5" között. ESS a fentiek miatt preferencia, de ha van hasonló az is jó :)

Surfans F28
hiby M300
Surfans F35
Hiby R5
Shanling M3X / Ultra
Fiio M11S
Shanling M6

Üdv,
H


lapalapa
(senior tag)

Esetleg Ibasso DX170, vagy ha van zsé, akkor DX260, vagy A&K SR35?
Nem ESS, hanem Cirrus, de ez nem hátrány, hanem ..
Nekem DX170 van, azt kipróbálhatod, ha Bp.


Hadeska22
(aktív tag)

Szia, ahogy nézem a DX170 az ugyanazt a Cirrus DAC-t használja mint a Hiby M300. Az M300-at amúgy azért tettem bele a listába, mert Android 13-mal jön (az egyetlen) és elnézve, hogy szinte az összes DAP Android 10 alapokon nyugszik a longevity-t tekintve (Android 10 az 3-4 éven belül elavultá válik streaming appoknak) azért nem mindegy.

Hiby 6 Gen 3 ugye Android 12-vel jön
FiiO M11 / Plus / etc viszont jelenleg A10-n van és habár van tervben update A12-re, azért erre nem apellálnék.

Ugyancsak M300 mellett szól, hogy $200-ért meg lehet kapni, míg a DX170 közel $400. Ha használtál ESS DAC-cal szerelt DAP-ot, hogy érzed mennyire veszi fel a versenyt ez a Cirrus (CS43131) ?


-NoVa-
(addikt)

Nincs verseny, ahhoz versenyképes eszközök kellenének :)

Avagy komolyabbra fordítva a szót, a mobil ESS cuccok száraz, analitikus, zeneiséget kevésbé priorizáló hangja nem fogott meg. Nem is volt túl népszerű középkategóriás DAP-okban amíg az AKM gyár le nem égett. Akkor a hirtelen chiphiány miatt jött pl az M11 vonal ESS-el az addigi AKM helyett, és a fizetett PR cikkek tömkelege, ahol dícsérték, meg a nem fizetett community fórumok, ahol fanyalogva keresték a régi AKM-es cuccokat használtpiacon, mert az ESS-t kipróbálva maradt a "jó, jó, de" érzés.

Mindeközben az Apple a zeneipari helyzete miatt a PC gyártókkal ellentétben nem rakhat minimális igényekre méretezett Realtek cuccokat a Mac-ekbe, meg a többi vasba, így régóta öntik a pénzt a Cirrus Logicba. Aztán a Wolfson felvásárlással együtt ez nem múlt el nyomtalanul, zeneibb, analógabb, természetesebb hangú cuccok jöttek ki mostanában Cirrus Logic alapon, mint ESS-el. Asztali láncon egy jó DAC-erősítő párossal ki lehet kompenzálni az ESS szárazságát, DAC-nál nincs sok variáció, így vagy szereted, vagy nem, ez már a füleden/füleseden múlik, meg ízlés kérdése.


K1LLMy53Lf
(senior tag)

nekem minimális összehallgatás során pl az SE100 (ESS) analitikus, részletesebb hangja jobban bejött, mint az SR25 (Cirrus), melegebb, zeneibb, de kevésbé részletes hangja.
Persze tény, hogy a 2 dap között van minimum egy lépcső, tehát azonos szintű dap-ok esetén bőven el tudom képzelni, hogy nekem is a Cirrus jobban tetszett volna.


lapalapa
(senior tag)

Nem vagyok tapasztalt dapos, a DX170 (android 11) életem első dapja.
A többit nem hallottam, a fiio r7 kivételével ami kb M11S hangkarakter lehet. Fiiosan szólt mint a BTR5-öm, csak szebben persze.
De pár szempont a választáshoz szerintem:
El kell dönteni mik a legfontosabb szempontok, üzemidő, kezelés sebessége, hang, külső, megjelenítés, ár stb. Minden cucc más ebből a szempontból.
Az, hogy milyen android verziója van, fontos lehet, de azért abban bízom, hogy 3,4,5 év múlva is fut majd rajta a tidal kliens, meg a "gyári" player progi is, meg némi youtube (minek?). Játszani nem ezen szoktam, ez nem arra való. Meg aztán ki tudja milyen dapom lesz 5 év múlva.
ESS vagy Cirrus vagy egyéb: Ez sem ilyen egyszerű. Az asztali dacomban (9 éves!), legelső generációs sabre teszi a dolgát, és szerelmes vagyok a hangjába. Mondjuk aki tervezte, az tudta mit csinál.
A DX170-ben a Cirrus szerintem nagyon jó hang, Nova Phoenix-ével (az újat még nem mertem meghallgatni) réz kábelről, meg általában mindenem rézkábelről, nagyon ok . De szeretem az ezüst kábelek felbontását és természetességét, amivel az ety er4xr és hd800s-em nem volt jó ezzel a dappal, voltak zenék, ahol túl fényes volt.
Kicsit feljebb megírtam, hogy optimalizálták a firmware-t, azzal viszont már szenzációs lett (szerintem).
Sok szempont van, a dac chip nem biztos hogy megbízható támpont, a gyártó inkább, mert mindnek megvan a rá jellemző hangkaraktere általában. Bár Nova sokkal nagyobb tapasztalatait érdemes figyelembe venni.
Ha a hiby m300 hozza közel azt, fele annyiért, amit a dx170 tud hangban akkor ok, de ezt csak akkor tudod meg, ha meghallgatod mindkettőt saját fülessel/fejessel saját kábellel.
Vagy meghallgatod csak a hiby-t és eldöntöd, hogy tetszik-e..
Vagy nem tudom, dönts, ahogy tetszik!

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

90dB érzékenységű planar fejeshez szeretné használni, én itt lehúznám az m300-at a listáról. Az R6-ot is csak balanceden, de aztán jön az a pont, amikor rá kell csapni a kezemre, mert elrugaszkodok a realitásoktól, felrúgom a keretösszeget a fenébe, és valamelyik felsőbb polcos R2R felé mutogatok.


Dorien
(veterán)

Nincs mit! :R
Én most vettem egy második használt Shanling Q1-est is, annyira megszerettem ezt a kis kütyüt. Akksi feltöltés, firmware update (2.2), beállítások, zene feltöltés... Most hallgattam vele ~45 perc jazz-t [link] [link] a Denon D2000 fejessel közepes hangerőn és lement 98%-ra a töltés. :))Nem sokat volt nyúzva ez sem...


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Látom, hogy jó pár DAP támogatja már a streaming szolgáltatásokat is natívan. Érdekességképpen felmerült a kérdés; egy Audeeze Mobius fejes képességeit mennyire lehet kihasználni Bluetooth (LDAC) kapcsolattal pl. egy AK70 MKII-nél, vagy DX170-nél? Sima, PC-ről történő streameléshez képest mennyire lenne hallható javulás?


flash-
(veterán)
Blog

Ibasso dx50-ben valaki tud segíteni? konkrétan a rockbox firmware-ben.

Rockoxban van e olyan beallitas hogy x ido utan kikapcsol? Illetve aklor is ha pause-on van vagy nem szól. Es ezt a beallitast nem is felejti el? Ibasso sajnos minden kikapcsolas után elfelejti es mindig lemerul..

Ha rockbox megjegyzi akkor ha valaki tudna segíteni abban is hogy hogyan kell feltenni azt megkoszonnem


imrestabel
(friss újonc)

Sziasztok!
Szűz vagyok a témában, ezért kérek segítséget. Fiamnak szeretnék első lejátszót, keret 40-50e. Nem fülhallgatóval, hanem Soundcare Motion+ hangfallal hallgatna zenét. Az idő már szűk lett, legkésőbb jövő péntekig meg kell érkezzen. Amit találtam magamtól a Shanling M0, de a keret miatt jó lenne ennél olcsóbb.
Örülnék, ha minőségi lenne a hangzás, mert első élmény, de ugyanezért még nem merülnénk mélyre.
Nagyon köszi!

[ Szerkesztve ]


Dorien
(veterán)

Shanling M0 Pro + 32GB Evo Plus (45.900Ft) [link]
Hidizs AP80 + 64GB SD (40.000Ft) [link]

[ Szerkesztve ]


Caustic
(csendes tag)

Hellosziahy mindenki!

Bocs ha off topic leszek, rég jártam erre és ötletem sincs hova kéne írnom ezügyben. A helyzet: van egy Cowon Plenue D2-öm, sikerült leejtenem és valami kontaktos lett benne. A lejátszó működik, az érintőkijelző nincs betörve, mindent szépen kiír - viszont nem reagál semmilyen érintésre. Próbáltam szét csavarni, de nem lehet teljesen felnyitni, nem fértem hozzá. Egy villanyszerelő ismerős azt mondta lehet csak újra kéne kalibrálni a kijelzőt. Próbáltam bevinni gsm üzletekbe, de senki nem vállalta, mégcsak rá se néztek. Valakinek van valami ötlete, hogy hova vagy kihez tudnám vinni megcsináltatni? Akár üzlet, akár valami szaki aki bevállalja házilag? Mert ezt leszámítva semmi baja és csak ezért nem dobnám el ha nem muszáj. Előre is köszi a válaszotokat.
Have a nice day for all!🤘😎


Dorien
(veterán)

Tipp:
Itt érdeklődj angolul, hogy van-e magyar Cowon szerviz: overseas@cowon.com


Caustic
(csendes tag)

Köszi a tippet.


Mortel
(senior tag)

Sziasztok!

Nem biztos, hogy jó topicba írok, de nem találtam hozzáértőbb hsz.-eket... :)
Segítséget szeretnék kérni, ha lehet: Van az ismerősömnek egy Fiio M11 lejátszója, de valamit elmókolt, mert bekapcsolás után csak a háttérkép jelenik meg. Egyébként minden funkciója teljesen működőképes, csak semmilyen ikon/alkalmazás nem jelenik meg a képernyőn. Még a FIIO zenelejátszó appja sem volt felrakva, azt nagy nehezen a play áruházból sikerült felraknom, hibátlanul működik, ha átváltok "Android mode"-ról " Pure Music"-ra.
De az Androidos felületen nincsenek ikonok. A rendszeren belül, az "Apps" menüben pedig ott vannak: Chrome, Play store, stb... Már többször csináltam factory reset-et, de semmit sem javított.
Nagyon keveset konyítok az Androidhoz, ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm, és bocs, ha hosszú voltam:

M


s4tch
(veterán)

Hogy épp mit barmolt el az ismerősöd, azt innen nehéz megmondani. Gyári beállítások visszaállítása biztosan segít.


Caustic
(csendes tag)

Hy.
Nem ismerem az említett lejátszó pontos architektúráját, de nem lehet, hogy az ismerősöd olyan fileokat törölt a főkönyvtárból, amire a lejátszónak mindenképp szüksége van a normális működéshez? Mert ha igen, akkor a hiányzó fileok vissza másolásával lehet megoldódna a probléma. Csak meg kell keresni az említett típus back up filejait a gyártó honlapján vagy valahol a neten.


petymeg
(addikt)

Sziasztok!
A 8 éves lányomnak szeretnék valami DAP-ot venni. Nekem semmi tapasztalatom ezekkel a kütyükkel, mivel vagy 20 éve telefonon hallgatok zenét.
A keret kb 20-25 ezer. Ezért nem tudom mit lehet elvárni. Legyen jack csatlakozója, össze lehessen kötni PC-vel zene másoláshoz. Fotó esetleg video nézés lehetősége se lenne rossz. Ha esetleg YT Musichoz lehetne csatlakoztatni wifin az is nagy plusz lenne.

üzenetek