Vezetékes FEJhallgatók - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


emiki6
(veterán)

Zeos is azzal a fejessel kezdte a pályafutását amúgy. :D

Majd egyszer újrahallgatom, hogy mai füllel milyen.


bitrograde
(senior tag)

Sennheiser HD250 Linear I, 600 Ohm.


allnickused
(tag)

Ha olyan elvetemült valaki, mint én és nem akar ~100k-t fizetni egy DAC-ért, csak mondom hogy a sound blaster play 4 tökéletesen működik ps5-ön (nem fele hangerőn, mint a play 3). 10k HUF.


kNG
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

A K371-em fülpárnái megadták magukat, cserések. Gyári fülpárnát sehol sem kapni? Ha szeretném megőrizni a gyári frekvenciagörbét, jól gondolom, hogy a Dekoni Choice Suede lenne jó választás? Muzikernél láttam múltkor, most épp nincs, de remélhetőleg hamarosan fog érkezni.

Köszi!


sNk77
(aktív tag)

Na majd kipróbálom, öcséd melyiket választotta végül?

Akkor az azt is jelenti, hogy jobb mint az M50x. Olvasottak alapján az M40x jobb mint a 50.


Ba cy lus
(őstag)

A K361-et. Az M40x nekem nem volt valami természetes.

Egyébként az eltérő tapasztalatok abból is fakadhatnak, hogy esetleg a Sennheiser változtatott valamit.

[ Szerkesztve ]


Triathlete
(senior tag)

Bocs ha hülyeséget kérdezek, de csak most kezdtem el nézelődni fejhallgatók terén, PS5-hez és PC-n zenehallgatáshoz. Ez a cucc amit mondasz ezzel hangosabb lesz minden illetve élesebbek lesznek a hangok? Jelenleg egy HS50-et kaptam kölcsön, de pl. ha mindent feltekerek maxra PC-n nekem akkor is tud még halk lenni, és talán picit lapos.


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Megjött a Hifiman HE400SE. Az egyik kellemes csalódásom ez évben. Mondjuk nekem kell hozzá a truebass az ifin, de akkor elég kellemes a hangja, igazából árkategóriájában én bele kötni nem tudok, hallottam, és fogok még hallani drágább fejest, ami (sokkal) szarabbul szól.
Most picit át kell értékelnem néhány dolgot, mert arra számítottam, mint az SHP9500-asnál, hogy jó-jó, de van itthon jobb. Most éppen 1-2-zök X2HR-rel, és elég elég bizonytalan vagyok. :F

Hogy negatívat is mondjak, szerintem nem volt még nyitott fejesem, ami ennyire üvöltött volna kifelé, ha mennie kell, ez lesz az oka. Vezetéke OK, csak nekem rövid. Ezen mondjuk lehet segíteni.


s4tch
(veterán)

A HE400SE áráért egy igen klassz fejes, csak hajtani kell erősen. Ha van otthon valami combosabb holmi, mint az iFi, próbáld ki arról is. Egyébként a mély nem lesz olyan erősen hangsúlyos, mint az X2-ben, de ez ilyen karakter. Cserébe viszont tisztább, részletesebb, gyorsabb a hang.

A Mezét elég jó áron adod...


Dorien
(veterán)

Hát igen, az X2(HR) meg a HE400se eléggé best buy az áráért. Utóbbinak nagyon kell a kraft, sokat skálázódik egyre erősebb dolgokról... (A régi HE400-at viszont így sem tudta megközelíteni. Annak kib@szottul eltalálták a hangját. :) )

Még a HD560S meg az SR225x ilyen közkedvelt az olcsóbb nyitottak között. Utóbbi járt nálam is. Mindenről nagyon dögös, minden tartományban élvezetes hang, szerettem hallgatni. Szemüveggel nekem elviselhetetlenül nyomta a fülemet, ezért mennie kellett.

[ Szerkesztve ]


mcs
(veterán)

Holnap elmegyek egy Beyerdynamic DT 770 Pro X limitált kiadásért. Ha valaki kíváncsi rá, írhatok a 80 Ohmos Proval összehasonlítást. :)


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Gradoból nekem bőven elég a GW100-as, BT üzemmódban barkácsolás mellett podcastot hallgatni tökéletes, nem pálik be alatta a fülem. Biciklizni is jó, mert - mivel nyitott ugye - hallom a forgalmat is a zene mellett. Vezetékeset inkább hanyagolnám, annyira nem jön be az on ear.
560S még egyszer lesz szerintem.

#111209s4tch: Nekem ennyibe van, nem tudok, sírvaröhögős smile akarok rajta nyerészkedni. Múlt nap láttam egyébként egy újszerű Classic-ot jegelve 50ezerét. Az pár óra alatt elkelt. Nem nagyon kapdodnak értük úgy nézem, pedig fél áron árulják az aprón. Eddig 1 érdeklődöm volt, az meg azonnal lerakta, amikor közöltem vele, hogy utánvéttel nem adom fel.


Ba cy lus
(őstag)

Én kíváncsi vagyok, de úgy lenne jó, ha a párnát átraknád, hogy kizárhassuk az eltérő/eltérő állapotú párna miatt hallott különbséget. :K


s4tch
(veterán)

A Classic drágább. Hasonló karakter, de jobb hang. Mindenesetre ennyiért a tiéd jó vétel annak, aki szereti a Meze 99 hangot.


stellaz
(addikt)

Ha jól látom az apróban, akkor nyert a Philips?


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Egyelőre a pénztelenség nyert. Tényleg kellemesen csalódtam a Hifimanben. De azt gyorsabban el tudom passzolni, mint egy 4 vagy 5 éves X2HR-t. Az esti (nappal zártban vagyok inkább) fejesem egyébként a moddolt AT TAD-500-asom (cserélhető vezeték, Hyperx Cloud2 textil párna), abban egy hangyányit talán szebbek a női énekek és az elektronikus gitár, de amit sikerült pótpárnát szerezni rá, azzal meg már rosszabb. Szóval egyelőre még kísérletezgetek, de a Hifiman irány jónak tűnik.

Azt nem tudnám leírni egyébként, hogy az X2HR jobb hangban. Basszusban esetleg, de magasakban meg a 400SE. Ifi Zen Dac v2 viszont a bass "problémán" segít, és jól is áll neki. Nem lesz sok, brummogós basszus a truebass gomb ON-tól.

Tényleg nagy dillema volt, melyik menjen de van itthon 1 tucat fejes (plusz apró a pincében), és kell a hely.


stellaz
(addikt)

Hmmm... ZenDac V2-ről a 400SE nekem nsgyon nem jött be, ellenben a Sundara CB meg nagyon.


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Nekem tetszik ifiről, csak truebass-al. Az AT-t is úgy hallgatom.


mcs
(veterán)

Egyelőre nem cseréltem párnát, de már így is hallom, hogy van észrevehető eltérés mindkét fejes out of the box hangzásban. A Pro X magas kiemelése élesebb, kevésbé szúr 2,5 Khzen, nincs akkora mértékű 4 Khz körüli süllyedés, basszusban pattogósabb és feszesebb, a közép viszont így első blikkre detto ugyanolyan. Persze ennek a magasát is szelídíteni fogom APOval, de a szolidabb 2,5 Khz kiugrás miatt számomra könnyebben emészthető a gyári hangzása, mint a 80asnak.
A hajthatóságuk ég és föld a Pro X javára, talán még egy mezei alaplapi integrált hang illetve telefon is tud elegendő hangerőt kihozni belőle. Kényelemben és izolációban nem véltem felfedezni különbséget, de ez a mini XLR csatlakozás túlon túl masszív, nem annyira egyszerű kipattintani a helyéről a dugaszt. :D


coleen
(aktív tag)

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni fejhallgató választásban:

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizárólag otthon, íróasztalnál, számítógép előtt
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
90% zenehallgatás, 10% gaming
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
60-80eft
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kicsit a fiatalkorban ragadtam: legyen sok basszus és feszes hangzás. Nem extrém basszusokra gondoltam, de az elektronikus és a rap zenék miatt fontos, hogy legyenek "gömbölyű" basszusai és feszes hangképe.
8.) Honnan vásárolnál?
Belföld webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Számítógép alaplapi hangkártya optikai kimenet, amihez most vettem egy AUDIO-GD NFB11 DAC-ot, tehát ehhez keresem a fejhallgatót

A fórumot olvasgatva az Audio Technica ATH M50X egy jó választásnak tűnik, de ha ennél van még optimálisabb választás, akkor csak bátran. Nem szeretnék melléfogni.
Köszönettel,
Coleen

üzenetek