Modellvasút topic - Technika, hobbi, otthon fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


HellGreg
(őstag)

Megnéztem, C-D mindkét készlet.
A jó távirányító valóban villog a telefon kameráján keresztül (ma is okosabb lettem :DDD ),
de a rossz távirányító nem, szóval akkor az meghalt.
A rossz mozdonyt meg a jó távirányító sem viszi.


HellGreg
(őstag)

Azt jól értelmezem, hogy a Marklin Myworld sínrendszer összekombinálható a Marklin C sínrendszerrel? Tehát ha valami speckó sín hiányzik, és nincs olyan Myworld, akkor lehet pótolni C-vel?


Nekton
(aktív tag)

Igen! A mi korai példányunkhoz még tendes C-gleis járt. Kombinálható még a Trix-C-vel is.


Nekton
(aktív tag)

Hümm. Minden meghalt? Ez elég ritka együtt.

Kérdés:

Elem nem folyt bele és nem oxidálta az érintkezőket? Ezen lehet segíteni az érintkezők megkapargatásával. Pl. egy csavarhúzó végével.

Esetleg a gyerkőc bevitte a kádba az egészet fürdeni? Ilyen is előfordul. :B

[ Szerkesztve ]


HellGreg
(őstag)

Kapargattam már annyit, de semmi :(((

Nem vitték be a kádba kivételesen, mert próbáltam rá vigyázni mint a szemem fényére :D

[ Szerkesztve ]


Nekton
(aktív tag)

Hát... Éppen javasoltam volna Csíkos mestert, de pont egy másik fórumon írja ezekről, hogy eldobósak. Én kivenném belőle a motort és maradna tologatós. 🤷‍♂️

[ Szerkesztve ]


HellGreg
(őstag)

Nem rossz ötlet, jó lesz mellékvágányra tölteléknek. Imádom az itt-ott ácsorgó mozdonyokat és kocsikat az igazi állomásokon is :D

Amúgy gyárt bárki más a Marklinen kívül akkus, távirányítós vonatokat H0-ban?

[ Szerkesztve ]


pixta78
(senior tag)

Sziasztok!
Egy kis útbaigazítást kérnék, beárazással kapcsolatban.
Régi terepasztal alkatrészek:
Mozdonyok, épület, vagonok, elektronika.
Java részt PIKO modellek.
Hol érdeklődjek ezek után?
Jó állapotban vannak.


HellGreg
(őstag)

Tudnál légyszi linkelni tartalékkereket, hol lehet kapni? Most már a másik is csúszik :(((


Batman2
(őstag)

Szép gyüjtemény, gyak. ugyanilyenek vannak nekünk is ! :K

Üdv.


Nekton
(aktív tag)

Szia!

Háát... Nem. A modellvasút a mostani szabályozás szerint nem játék, hanem 14+ hobbi. Vannak az olcsó, ócska elemes és távirányítós készletek a játékboltokban, de azok nem futnak modellvágányzaton, hanem csak a sajátjukon.

H0-ban van a Hornby-nak egy elemes szerelvénye. Angol motorvonat. Nem távirányítós, hanem nyomógombos.

Tavaly láttam a Régiójáték-ban Dickie márkájú 1:87-es szettet német IC szerelvénnyel, BR218 dízellel, műanyag vágányzattal. Talán az távirányítós volt. Esetleg keress rá. Azt nem írta, hogy H0, ezért egyáltalán nem biztos, hogy elfutna modellsínen.

Ha padlóvasutazni szeretnétek, akkor javaslom a későbbiekben a Trix-C vágányzatot egy normális menetszabályozóval. Jelenleg ez a legnormálisabb:

https://vasutmodell.com/piko-55000-szabalyozo-tapegyseg-dc-0-16v-dc-16v

Ezek nem olcsó holmik, de ha egyből ezeket veszed, akkor megspórolhatsz pár felesleges kört. Ezekhez lehet venni bármilyen H0 modellt és futni fog rajta a MyWorld is. Modellekből első körben a Piko Hobby mozdonyai lehetnek érdekesek. Persze mindent lehet használtban is, de oda kell egy kis szakértelem is, hogy ne csak a bosszankodás legyen a vége.

Más méret:

Léteznek még az USA beli Lionel RTR 0 méretű cuccai, de azok is nagyon játékszerűek és itthon nehéz beszerezni. Továbbfejleszteni meg nagy elkötelezettség kell a ma már ritka 0 méretben.

Üdv.


Nekton
(aktív tag)

Szia!

Az biztos, hogy a MyWorld nagysebességű motorvonatokhoz (ICE, Acela) ez kell:

https://www.maerklinshop.de/ersatzteile/29198/treibradsatz-grau-2-stueck

Van is készleten a medikerben:

https://vasutmodell.com/marklin-14198546-treibradsatz-grau-2-st-ck

Ez két kerékpár, tehát két mozdonyhoz elég.

Ha nem ilyen mozdony, akkor telefonálj oda a medikerbe és kérd meg Mihajlov Georgit, hogy nézzen utána, hogy ahhoz mi kell és szerezze be.

Elég genyó a Marklin, mert a honlapján nem adja meg az adott mozdonyokhoz a cserekerék számát. Szerintem a BR218-hoz is ugyanez kell, de a gőzöshöz biztos, hogy nem.

Üv.


HellGreg
(őstag)

Köszönöm a válaszokat! Azon már én is elgondolkodtam, hogy esetleg nem my world, hanem "rendes" PIKO szettet veszek, de egyelőre úgy érzem, hogy a gyerekek (5, 7 é.) nem tudnának vigyázni rá. A myworldben azt szeretem, hogy elég tartós, nincsenek rajta apró kiálló darabok, amik letörnek, és ha az egyik már nem is működik, legalább még egyben vannak. Majd pár év múlva váltok villanyosra, addig viszont ez lesz. Ha lehetne külön kapni mozdonyt myworldhöz, nem is szettben venném, hanem rendes sínekkel, mert ott nagyobb a mozgástér. Így viszont egyelőre marad ez, már meg is van rendelve erre a karácsonyra a 29307 és a 29308, meg némi kiegészítők, így már egész szép kombót össze lehet majd állítani. Legóval kombinálva meg egyenesen csodaszép lesz :)


HellGreg
(őstag)

Egyébként vasutmodell.com-on szokott lenni black friday vagy egyéb akció? Érdemes várni?


Nekton
(aktív tag)

Szia!

Piko startszettektől óva intelek! Azok a vágányanyagok nem gyerek kezébe valók és nem is jók padlóvasutazáshoz. Ha egyszer villanyosra váltotok és nem építetek asztalt, akkor a Trix-C és a Kato a javallott. A Trix-C összekapcsolható a mostani MyWorld-del is.

Most én is megnéztem. Eltűntek a külön árult mozdonyok. Kár! Pedig volt motorkocsi is és dízelmozdony is külön. Ennek így mi értelme? Mindig készletet kell venni? :U

Jó készleteket rendeltél! A reptéri vonatnak van a magasvasút kiegészítője 29302 cikkszámon, de nektek így már annyi vágányanyagotok lesz, hogy némi Duplo-ból, vagy Lego-ból ti is meg tujátok építeni. :K

Később 44107 cikkszámon vehettek átmeneti kocsit, aminek az egyik oldala mágneses, a másik oldala modellvasúti kengyelkapcsolós. Azzal tudtok vontatni modellvasút kocsikat. pl. ezt:

https://vasutmodell.com/marklin-44734-nyitott-teherkocsi-epitokocka-rakodo-felulettel-4-700580

Erre lehet építeni Legoból. Érdemes egyből DC kerekekkel kérni a jövőre gondolva. Ezek a Marklin StartUp kocsik nagyon strapabíróak. Később ezek is jók lehetnek.

Jó vonatozást!

Üdv.


Nekton
(aktív tag)

Nem! Nem szokott semmiféle önálló akciózás lenni. Szerintem nem csak ott, hanem máshol sem. A gyári akciókat csinálják az egyes termékeknél.


HellGreg
(őstag)

Hát ha hozzászámítom a már meglévő 2 szettet és a váltókat, akkor már csak 3-4 váltókészlet, pár 6-os plusz sínszett kell és egészen komoly állomást össze lehet pakolni 3-4 vágánnyal, innen az utolsót, vagy éppen az utolsó előttit, hogy az egyik oldalt meg tudjuk emelni.
Ez az adapterkocsis tipp nagyon jó, sokkal nagyobb szabadságot kínál a kocsikból (persze nem 60 ezresekkel fogom kezdeni :D)

[ Szerkesztve ]


Tony21
(tag)

shop.modell.hu-n van black friday.


Nekton
(aktív tag)

Szia!

Nagyon jó ez a pályaterv füzetke! :K Tényleg kár érte, hogyha megveszed a síneket és meghalnak a mozdonyok, akkor újra csak szetteket lehet venni. :U

A 60 ezres kocsikról egyből lebeszéllek. Hacsak nem építetek komoly asztalt, amiről utána le sem kell szedni. Az ilyen kocsik nagyon törékenek a sok kis kiálló részlet miatt, vizont a játékélményhez nem adnak hozzá. Részemről simán jók lennének az olcsóbb kocsik is kevesebb különálló részlettel, de a piac sajnos nem ebbe az irányba halad.


Nekton
(aktív tag)

Szia!

Én még olyan igazi Black Friday-t nem láttam ott sem. Már ha Black Friday alatt a minentleárazunkharmincszázalékkal tipusú vásárokat értjük. :B

üzenetek