Monitor hiba topik - Monitorok fórum

üzenetek

hozzászólások


h146207
(tag)

sziasztok!
alig használt monitorom megmakkant. elvileg csak állt hónapokig egy komódon félrerakva, de elképzelhető, hogy eldőlt/leesett, csak nem emlékszem (vagy nem én voltam, és nem tudok róla)
láttok bármi esélyt, hogy ez nem törés?
igazából még garanciális, de arra, hogy eltörtem, nem cserélik ki.

[ Szerkesztve ]


sztivo
(őstag)
Blog

"bármi esélyt, hogy ez nem törés" <-> "de arra, hogy eltörtem, nem cserélik ki"
Ergo 1000%, hogy leesett/külső behatás érte :N
Nem tudom mi a kérdés, de vagy panelt szerzel másikat vagy monitort.


eladohardver
(őstag)

gondolom újjat venni ocóbb lehet... Ez tuti kapott ütést...RIP


szemy94
(senior tag)

Hello mindenki!
Nem olvastam vissza egyelőre még, tehát bocsánat, ha volt ilyen, de elég specifikus a dolog igazából, próbálom összeszedni a dolgot röviden .
Adott egy HP Prodesk 600 G4 MT (Win 11, azt is mondták az lehet a gond, de a továbbiakban leírtak alapján talán nem ez lehet) és egy Belinea régi TFT monitor, meg egy DP-VGA átalakító.
Ezt így sehogy sem lehetett működésre bírni, viszont ideiglenesen egy videókártyával működik, ugyanaz az átalakító, vga kábel, monitor, megy a dolog. Viszont az alaplapi DP portról (2 van) már nem, BIOS-ban sem nagyon lehetett találni semmit, egyszerűen nem bírjuk működésre bírni. Esetleg ötlet valakinek?

[ Szerkesztve ]


h146207
(tag)

Bocs, ezt nem értem. Mitől 1000%?


h146207
(tag)

Köszi :(


Leone743
(tag)

szia
az egyik nap alvo modbol felébresztetem a gépet és a monitor zöld képet adot,aztán párszor ujra inditotam meg kihuzigáltama kábeleket azóta jó,
hdmi csatlakozó rendesen bevolt dugva pedig mindenhova,lehet már a végét járja a monitor


miczo
(tag)

Össze van törve az LCD üveglapja, elég egyértelműen látszik.


Winne
(nagyúr)

Sziasztok,

Erre valakinek 5lete?


BogyóBP
(addikt)

Szerintem beszart a monitor. Nem sok van neki hátra.


mattheus
(őstag)

Sziasztok!

Lenne egy érdekes gondom.
Van egy LG 34 GN850-B monitorom, mely szerencsére továbbra tökéletesen működik pixelhibamentesen. Tegnap azonban egy furcsa dologra lettem figyelmes, ugyanis volt egy "vándorló" pixelhibám, amit egy rendes, szabadszemmel alig látható élőlény okozott.

Szerencsére kimászott a monitor látható tartományából, de aggaszt, hogy ha egyszer ilyen történt, akkor máskor is megtörténhet. Én éjszakára a monitor mellett bekapcsoltam egy fényforrást, hogy hátha kimászik valami csoda folytán, de ennek tényét nem tudom megerősíteni, sem megcáfolni. Most a képernyő homogén, bogár mentes :).

Van valakinek javaslata, hogy mit érdemes tenni ennek elkerülése érdekében ?


margithid
(veterán)

Mivel ajánlott a monitor képernyőjének a tisztitása?


eladohardver
(őstag)

*Mivel koszos


margithid
(veterán)

Úgy értem milyen tisztitószer.


miczo
(tag)

Puha mikroszálas kendő, amit másra még nem használtál + kevés desztillált víz.
Épp csak annyira legyen vizes a kendő, hogy kicsit nedvesítsen és azonnal szárazra lehessen törölni. Vegyszereket kerüld ha lehet, nem tudni miben mi van.


miczo
(tag)

Ha 144Hz-ilyen, de a 120-at még viszi, elkezdeném átnézni a tápot, főleg a kondikat mert lehet, hogy kezdenek dögleni az elkók. Ugyanígy a vezérlő oldali tápkondenzátorokat, táphidegítőket is. A kisméretű alu-elkók ha elvesztik az ESR értéküket, akkor nem szűrnek, bár mérve lehet, hogy jó lesz a kapacitásuk. Ami nem elektrolit kondi azzal nem kell foglalkozni, nem mennek tönkre.


scdlsc
(aktív tag)

Szerintem ez egy bug, nem feature. :)


daginyomigec
(csendes tag)

Sziasztok Jedik,

A kérdésköröm / segítségkérésem elég komplex, így nem voltam biztos benne, hogy hova írjak. Irányítsatok át, ha rossz helyen járok.

Idén márciusban vettem egy Asus TUF Gaming VG32UQA1A monitort, ami 31.5 hüvelykes, 3840x2160 4K, 160Hz, AMD FreeSync Premium, VA, HDR10 támogatással. Leginkább filmezésre használom.

Direkt vettem mellé egy 4K-t és 160Hz-t bíró HDMI kábelt.

Itt jön a csavar.
- Viszonylag jó a konfig.
(Nagy vonalakban: Win10 Home x64, Intel LGA 1200 Gigabyte, intel core i3 10100 CPU 3.60GHz, 32 gb RAM, GPU NVIDIA GeForce GT 1030 2gb)

és

Nem játssza zökkenőmentesen a 4K-t :Y Hiába kapcsolom ki/be a HDR használatot. Viszont a full HD siklik, de hát az eddig is siklott :W

Mi lehet a gond?


roseA580
(kezdő)

Szia!

Szerintem a GPU NVIDIA GeForce GT 1030 2gb gyenge hozzá.
De ez nem monitor hiba.

[ Szerkesztve ]


Simivok
(senior tag)
Blog

Sziasztok,

Vettem egy AOC q24g2a monitort és van ilyen magas búgó hangja (coil whine). Csak akkor szűnik meg teljesen ha leveszem 60 Hz-re. 1 hete sincs meg, elképzelhető hogy "bejáratódik" és el fog tűnni a hang?

Félek kicserélni egyelőre, mert mi van ha a cserepéldány ugyanúgy fogja csinálni? Mert egyébként a panel benne eddig bleed és pixelhiba mentes...

Valaki tapasztalt már olyat hogy eltűnt a coil whine?

üzenetek