Monitor hiba topik - Monitorok fórum

üzenetek

hozzászólások


Angie™
(addikt)

Nem fog eltűnni.. mitől tünne el?


eladohardver
(őstag)

Mivel próbálod lejátszani?

kitalálom... mivel szeretnél filmet nézni...


Próbáld Potplayer-el bekapcsolt HW-vel...


Sanchez638
(addikt)
Blog

Üdv, megpróbálom a lehetetlent. Vettem egy gépet és kaptam mellé egy HP LP3065 monitort is. Jó öreg, de nincs mit szégyelnie.

Viszont próbléma, hogy csak dual link dvi van rajta, abból is 3db. DVI-on rendben megvan a felbontás, de passzív hdmi/dp port átalakítónál már csak a single link(1280x800)on működik. A kábel/csatlakozó dual link-es. Nem látom értelmét aktív átalakítót venni a semmiért.. A videokártya, ami meghajtaná egy RX5700XT.

Erre létezik valami megoldás?


daginyomigec
(csendes tag)

Köszi az ötletet :)

A Potplayer olybá "szűntette" meg a problémát, hogy már nem jelentkezik az előző levemben leírt gond.
- Viszont, ha megmozdul az egér, illetve előjön a videóvezérlő felület, akkor a probléma ismét jelentkezik.

Szóval Te és az előtted szóló Tag is jó ötleteltetek :)

Potplayer + zsebbenyúlós a végső megoldás.

Üdv,
G.

[ Szerkesztve ]


daginyomigec
(csendes tag)

Köszi az ötletet :)

A masszívabb (min. 4gb) GPU lesz az egyik befutója a gondomnak, igen. Az Utánad lévő hozzászóló (is) adott egy jó tanácsot lejátszó progi téren. De, a Potplayer olybá "szűntette" meg a problémát, hogy már nem jelentkezik az előző levemben leírt gond.
- Viszont, ha megmozdul az egér, illetve előjön a videóvezérlő felület, akkor a probléma ismét jelentkezik.

Szóval Te és az utánad szóló Tag is jól ötleteltetek :)

Zsebbenyúlás + Potplayer lesz a végső megoldás.

Üdv,
G.


BogyóBP
(addikt)

Remélem csak vicc. GPU NVIDIA GeForce GT 1030 2gb <--- ez a VGA naná hogy nem bírja le a 4K-t. Az az i3 se egy acélos cucc de alapjában véve ezt a két dolgot venném elő mint gyenge láncszem.


t256
(őstag)
Blog

Sziasztok,

Igazából a problémám remélhetőleg nem hiba, hanem beállítás kérdése.
Tehát adott egy LG 32UN650P-W 4K monitor.

3840x2160-as felbontásban egy vékony fekete keret van a kép körül, így nem működik teljes képernyőn a kijelző. Két oldalt kb 3 cm vastagságú a csík, alul és felül kb. 1 cm.

Néztem a monitor beállításait, de nem találtam semmit. Windows 11-ben játszottam a felbontás beállításaival, de ez sem segített.

A VGA egyébként egy intel UHD 620 és egy Dell Latitude 7400 laptopról megy.


korpas15
(tag)

Sziasztok! Vásároltam egy 360hz-es monitort, és van egy halk zúgó hangja. Ez normális?


jgergoo
(újonc)

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán (akkor vettem észre, de szerintem tegnap is került bele) az LG 24MP59G típusú monitorom képernyőjében egy ilyen fekete "folt" jelent meg.
Valaki látott már ilyet? Lehet javítani? Nem pixelhibának vélem, mert nem a pixelek mentén van a folt, hanem szabálytalanul.
/Februárban lejárt a 2 éves teljes körű garancia rá 😒/
[kép] [kép] [kép] [kép]


miczo
(tag)

Ez valami rovar vagy kosz ami az LCD és a háttérvilágítás diffúzora közé került.
Javítható (vagyis tisztítható), legtöbb monitornál ha szétszeded és leveszed a panelt körbefogó keretet, az LCD panelt fel lehet emelni, légszürös körtepumpával (ami optikák tisztításához jó) ki lehet fújni. Tiszta környezet kell hozzá, hogy a szétszedéssel ne vigyél be több szöszt vagy port, mert minden ilyesmi látszani fog.

[ Szerkesztve ]


Simivok
(senior tag)
Blog

Ha leveszed a Hz-et elmulik?
Nekem egy új Aoc monitor zúgott 165Hz-en, ha levettem 60-ra úgy nem csinálta, de így meg semmi értelme. Én visszavittem, és maradt a régi az legalább ezt nem csinálta.


korpas15
(tag)

Igen ha leveszem 240-re akkor nem csinálja. 300 és 360hz-en van egy halk zúgása.


Simivok
(senior tag)
Blog

Vicc amúgy hogy ezek így kerülnek forgalomba
Az előző monitorom amit tovább fogok használni az nem zúg viszont szarul van összeszerelve és sok rajta a bevilagitas.
Amit vettem helyette de visszavittem annak az összeszerelése hibátlan de zúgott. Hozhattam volna helyette egy másikat de az meg amilyen "minőségiek" ezek a dolgok, simán lehetett volna pixelhibas.
Vettem egy Samsung 65" Qled tévét, az első példányon 8 pixelhibát, a másodikon 4-et találtam de ez már maradt, majd a gari lejárta előtt bejelentem. F*sz ki van ezekkel az ipari hulladék szarokkal, hogy az a csoda ha valami rendesen működik.


BogyóBP
(addikt)

Igen egyre jobban higul a piac és jön a silány minőség mintha europa kapná a "szemetet". Főleg mi. Van a tömeggyártás miatt van ez nemtudom. Azért ha valaki vesz egy nagyobb összegű tv-t vagy monitort az ne legyen már pixelhibás vagy 1 hét után szar. Szóval én maximálisan megértem a felháborodásod Én is ilyen vagyok.


jgergoo
(újonc)

Köszi szépen, most ezzel picit megnyugtattál, hogy nem kell kidobnom, vagy fillérekért eladnom. Bár én nem hiszem, hogy neki merek állni ezt kibűvészkedni onnan, de hátha találok valakit.

Csak tudnám, hogy a kékköves ménkűbe került az be oda.. a poén az hogy maszatos volt picit, ezért délután egy nagyon enyhén nedves üvegtisztítós ronggyal áttöröltem és egyből szárazzal is, rá sem nyomtam kb. csak a rongy saját súlyával és utána vettem észre ezt a foltot, persze simán lehet hogy már előtte is benne volt vagy pont utána került bele, de ez attól nem lehet, igaz? 🙄


miczo
(tag)

Regebben a monitorok paneljei fém kerettel voltak összefogva, gyakorlatilag az tartotta mechanikai feszültségmentesen a panelt, akadályozta meg, hogy oda bármi bekerüljön. Ritkán jutott be bogár. Ahogy a ma technikát nézem, átlagban tényleg az ipari hulladék szintjén van, sajnos. A IPS glow is nagyrészt ennek köszönhető, nagyobbak a panelek, gyatrább a mechanikai szerelés minősége.

Amikor egy kendővel megtörlöd a panelt a statikus feltöltődés simán felrántja a gyárilag a panelban maradt koszt. Ha szerencséd van leesik onnan, vagy a köv. törlésnél máshova kerül. Eleve lehet benne, nem kell, hogy utólag kerüljön be. Nem tudjuk milyen tisztaságú üzemekben, kik szerelik ezeket. Már semmin sem csodálkozom...

[ Szerkesztve ]


scdlsc
(aktív tag)

Egy statikusan feltöltött műanyag rúddal meg lehet próbálni arrébb mozgatni?


kzolee216
(aktív tag)

Sziasztok! Freesync flickering-el kapcsolatosan van valakinek valami megoldása? 170 hz-s monitorjaim vannak, amiket Nvidia Surround-al futtatok. Ha acc-t játszok fix 72 fps-el, akkor jön elő a probléma, hogy egy félóra alatt úgy elkezd villogni a brightness, hogy legszívesebben kidobnám mind a három monitort a fenébe. ;]
Ha leveszem 120hz-re, akkor ismét használható egy darabig mind a három. :W

[ Szerkesztve ]


kzolee216
(aktív tag)

Ja és mind a 3 három Acer Nitro XV272UVbmiiprzx egyszerre villog...
Ha kikapcsolom a Freesync-et, akkor ugye nem váltakozik a hz, 170hz-en semmi bajuk sincs. Dp kábelt kicseréltem az összes alatt, nem azzal van a probléma. Lehet 72 fps fölé kellene mennem? Az a fura, hogy elsőre tök jó minden, majd idővel kezd bele a villogásba mind és észrevettem, hogy a menü okozza főleg a problémát, mert az fix 30 vagy 60 fps a játékban. Ha ott megbolondúl az egész, akkor jó ideig villognak mint a karácsonyfa... :W
Cru-t próbáltam matatni, de nem hozott javulást.

[ Szerkesztve ]


BogyóBP
(addikt)

Nekem ugyanez a monitor van, csak az egyel előtte lévő széria(XV272UP), ugyanez a baj csak nálam radeon kártyánál. Sokáig azt hittem driver hiba, de nem, inkább valami összeakad mert leginkább akkor van ha 3d alatt youtube lejátszást csinálok. Nvidia kártyánál még nem láttam a jelenséget, de AMD kártyánál már többnél is. Úgy tűnik az acer nincs a helyzet magaslatán a freesync ben.

[ Szerkesztve ]

üzenetek