Monitor hiba topik - Monitorok fórum

üzenetek

hozzászólások


kzolee216
(aktív tag)

:(
Igen, valami szoftveres probléma lehet, mert valamikor napokig nem jön elő, viszont ha előjön akkor nagyon bosszantó. Főleg ha benevezek egy 1 órás versenyre és vibrál mind a három a verseny felétől...
És szerintem pont a lényegnél jön a probléma (freesync LFC), amikor sokszor visszalépek a menübe, majd a hátékba. Menü 30 fps, játék pedig 72. Most megpróbálom 120hz-en futtatni, hátha minimalizálja ezt a dolgot.

Pedig amúgy tök jó monitorok lének, ha ezt meg tudnák oldani.

[ Szerkesztve ]


miczo
(tag)

Szerintem felesleges. Ha enyhén (ujjal) megkocogtatod a panelt és leesik - ok. A direkt statikusan feltöltött dolgok nem barátai az elektronikának, azt inkább kihagynám. Nem érdemes hibát kockáztatni egy esetleges statikus kisüléssel.


Keeperv85
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!

Ma reggel bekapcsolt állapotban elsőre egy kisebb szabályos kör, majd egy ilyen szépen elterülő folt fogadott:


Nem érte semmi fizikai hatás, nem lett odacsapva semmi. Lát valaki arra reális esélyt, hogy garanciális ez vagy vehetek másikat? :W
Amúgy ad képet, tehát nem ettől fehér, csak a láthatóság miatt állítottam így.


BogyóBP
(addikt)

Rendkivül különös. Pedig olyan mintha odavertek volna.


Keeperv85
(nagyúr)
Blog

Ha akarnám sem tudnék semmivel ilyen foltot ütni rá. :W
Szétfolyik az egész oldal vagy végigreped, ha bármi, akár pontszerü, akár más ilyen ütés éri.


Effen
(csendes tag)

Sziasztok!

Valamiért nem engedi a monitor menüben bekapcsolni a HDR-t.
Pár hete még ment a dolog. Valamiért most szürke ki sem engedi választani.
cuccok: 6900xt, Asus PG27AQDM, windows 10


kzolee216
(aktív tag)

Kapcsold be a Windowsban a Hdr-t. Utána lesz aktív szerintem a menü a monitorban.


Effen
(csendes tag)

Koszi! Akkor valami szoftveres gond lesz. Ott sem engedi bekapcsolni. Azt irja nem tamogatott a HDR. Lehet a monitor driver..


Effen
(csendes tag)

Display Stream Compression volt kikapcsova.. :W


Lacikamoto
(csendes tag)

Sziasztok. A következő dologgal problémával találkoztam, amiben segítséget szeretnék kérni.Adott egy Asus VP249H monitor amin van egy audió bemenet. A számítógépből kijövő csatalakozót összedugtam ezzel a porttal, a windows fejhallgatónak látja, de a monitor meg sem szólal.Más eszközt ugyan oda bedugva ( fejhallgató ) már szól.Az össze kötést egy jack-jack kábellel próbáltam meg. Tud valaki segíteni ebben?


scdlsc
(aktív tag)

Szerintem az csak egy sima audio out csatlakozó. A monitor a HDMI-n keresztül kapja a hangot. A VP249-es user manualja szerint: "Earphone jack. This port is only available when an HDMI/DP cable is connected." Esetedben csak VGA és HDMI csatlakozó van, ha jól látom.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/LCD%20Monitors/VP249HV/VP249HV_English.pdf

[ Szerkesztve ]


jgergoo
(újonc)

Képzeld, igazad volt. :) Kosz volt, egyszer csak egy pár millimétert megmozdult, ekkor vérszemet kaptam és elkezdtem nagyon óvatosan "pöckölgetni" szemből, miközben a monitor hátulját egyel erősebben mint az elejét kopogtattam, gondoltam így több rá az esély, hogy a két réteg a mozgástól eltávolodik annyira, hogy ne szoruljon/feszüljön egymáshoz és a kosz darab leessen. Pár apró ütéstől szépen megindult lefelé, aztán lent eltűnt. :C Köszi szépen a segítséget! :)


miczo
(tag)

Királyság! :C
A lényeg, hogy innentől ne használd fejjel lefelé a monitort. :DD


Kristo
(tag)

Sziasztok !
A monitorom leginkább youtube és néha-néha twitch nézés közben ( Amikor nincs full screenen a kép ) időnként be-be villan ilyen fekete szögletes foltok, fotóm felvételem sajnos nincs róla, mert teljesen random. Sem játék közben sem ha full screenen nézem a videót nincs ilyen hiba jelenség. Ötlet, hogy mitől lehet ? Bár az is lehet nem monitor hiba... Ötleteket előre is köszönöm srácok !!
Kristo


Lapaj91
(újonc)

Sziasztok!

Nem feltétlenül monitor hibáról van szó, de remélem maradhat...
A probléma az, hogy egyes indításoknál nincs videó jel, mintha ki lenne kapcsolva a gép. Próbáltam utána keresni, ott többnyire hardveres hibákról írnak, viszont a hallani a hangfal által, hogy feláll a rendszer (csatlakozik valamelyik USB-s eszköz).
Van, hogy hetekig nem áll fent a probléma, van, hogy napokon keresztül.
Tegnap mérgemben és kíváncsiságomban rá kötöttem egy tévére és csodák csodájára működött. Viszont ma már a tévével sem, többszöri próbálkozás, áramtalanítás, USB kihúzás után sem. :W Vissza kötöttem a monitort és elsőre jött a kép... Számomra érthetetlen ez a jelenség. :))
Van esetleg ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni?
U.i: egy időben még a hangfalra is gyanakodtam, hogy bezavarhat valamiként és ez valamilyen szinten igaz is, mert az előfordult már, hogy a gép leállításakor a hangfalat nyomtam ki előbb és konkrétan hangyás lett a képernyő (mint a tévé, amikor nincs adás).


Jeep1
(csendes tag)

Sziasztok,

Pls segítsetek, aki esetleg illetékes a témában. Tegnap átvettem egy az eMAG-rol rendelt LG 32UN650P-W típusú monitort.
S kèpminősègileg hibátlan, de a kijelző alján a káva műanyag borítás bal és jobb oldalt furán eláll a kijelzőtől. Szerintetek az összes ilyen vagy csak én fogtam ki egy ragasztás hibásat?
Most mèg 3-14 napban vissza tudom küldeni, csak nem vagyok biztos hogy egy cserével nem járok így avagy kifogok egy pixel hibásat. :W
Szemből nem latszik a deformálódás.

[kép] [kép]


kzolee216
(aktív tag)

Nekem más márka, viszont márkán belül három azonos darab monitorom van. Mindegyiknél máshogy áll a műanyag borítás. :DD


Jeep1
(csendes tag)

Fura, ezek szerint több gyártó esetében is megjelent ez a jelenség, nekem ragasztási hibának tűnik. Nyilván működésben nem befolyásol csak esztétikailag, ha közelről nèzi ember.


Landon
(őstag)

Üdv Urak! Egy kis segítséget szeretnék kérni az OCD-m ellen. :D Holnap érkezik meg az új monitorom és már előre fázok tőle, hogy pixel hibát találok rajta. Lassan már utálok kijelzővel rendelkező terméket venni mert mindenen találok valamit. :( Az lenne a kérdésem, hogy véleményetek szerint egy felsőkategóriás, drágább monitornál mi a normális tolerancia? Zéró vagy a zéró pixel hiba a mai pixel mennyiség mellett szinte képtelenség és ne is húzzam magam rajta? :F

Rengeteg TV-vel és egyéb eszközzel játszottam a panel lottót és az az igazság hogy már rettenetesen beleuntam. :) De ha azt mondjátok egy bizonyos összeg felett a tolerancia az zéró akkor úgy fekszek neki csak nem akartam irrealis elvárásokat támasztani.

[ Szerkesztve ]


Landon
(őstag)

Megválaszolom a saját kérdésem hátha segít valakinek később. Halott teljes / sub-pixelnel nagyon zavaró és véleményem szerint cserélni kell. Sajnos a monitoron amit vettem egy zöld és egy kék sub pixel halott így lényegében 2 piros sub pixel között van egy "feketeseg". Ez szinte minden színen egy piros "pontnak" látszódik még normál távolságból is.

1db beragadt sub pixel jóval elviselhetőbb lenne mert az nem látszik ennyire de ez sajnos csere.

[ Szerkesztve ]

üzenetek