Monitor hiba topik - Monitorok fórum

üzenetek

hozzászólások


miczo
(tag)

Emiatt veszek jó ideje csak pixelgaris monitort. +7..10k, de nincs subpixel hiba, kibontják, tesztelik. Ha utána jönne elő arra is érvényes a garancia. A gyártói hibaszázalékok miatt sajnos nem találtam semmi értelmes megoldást ezen kívül.


Landon
(őstag)

Hol tudsz ilyen szolgáltatást itthon hozzá adni? Ez nagyon jól hangzik. :K


kzolee216
(aktív tag)

Szerintem a legtöbb kereskedésnél. Pl Oázis Computer.

[ Szerkesztve ]


Landon
(őstag)

Köszönöm! :R


SaitoX
(tag)

Sziasztok,

Van egy Dell P2721Q monitorom, ha elmegy az áram / áramszünet van, utána nem lehet visszakapcsolni a monitort, csak ha kihúzom az áramból és várok vele egy 15-30 percet.

Ha utána visszadugom akkor már általában bekapcsol, és onnan kezdve tökéletesen működik, akár hónapokon át, ha nincs áramszünet.

Valaki látott már ilyet?


akey
(tag)

Sziasztok,
Tegnap beszereztem egy LG 27GP950-B monitort. Konzolhoz vettem, de a PC-met is használnám vele, ami egy GTX1050Ti-al van meghajtva. Displayporton a 4K felbontásnál (144Hz helyett) csak 96Hz-et enged beállítani. Ez ugye a DP kábel miatt lehet? Melyik szabványú kábelt keressem, hogy 120 vagy 144hz elérhető legyen? A 160-at a VGA-m (DSC híján) nem támogatja, szóval az nem is elvárás... Előre is köszönöm a segítségeteket!


miczo
(tag)

A készenléti áramkör instabilitása okozhat ilyesmit, volt már ilyen monitorom. Úgy lett megjavítva, hogy cseréltem a táprészben, készenléti áramkörben az összes elektrolit kondit. Persze ki lehetett volna mérni melyik ment el (nagyobb szivárgó áram, esr érték), de ha már kiforrasztom őket úgyis újat rakok be, így nem pöcsöltem a méregetéssel.

[ Szerkesztve ]


ReSeTer
(senior tag)

Helló!

Van egy új iiyama gb2590hsu-b5 monitorom. Az a problémám, hogy a windows 11 kezelőfelülete úgy néz ki, mint amikor egy fénykép kiég...túl nagy a kontraszt, de amikor elindítok egy játékot, az meg jól néz ki.
Valami beállítás probléma?


szelindek
(csendes tag)

Sziasztok!

Samsung S24D300 monitor gombbal történő bekapcsoláskor, pár másodpercig bal felső negyedben, egy tenyérnyi részen, alig észrevehetően vibrál/remeg, nem látható minden szögből. Standby módból nem produkálja. Egyszínű képnél nem látható.
Mi lehet az oka?

[ Szerkesztve ]


PeL
(addikt)
Blog

Sziasztok. Ugyan nem monitorról lenne szó, hanem nevezetesen egy pár éves Thomson 43UC6306 típusú TV-ről, azért megkérdezem hátha valaki ránézésre a hibajelenség jellegéből meg tudja mondani hogy a tápegység kezdi megadni magát a TV-ben, vagy más. Íme a hiba:

https://youtu.be/7CCBzD_8PK8

Ahogy látható a videón, csíkozva ugrál a kép egy ideig, aztán kikapcsol / lefagy a képernyő vezérlője gondolom és teljesen elsötétül a kép. Hang amúgy végig van még a lefagyás után is, habár a videóban éppen egy másik TV-ből ment a meccs hangja. Kikapcs majd visszakapcs után ugyanez, kb 30-40 percig így szórakozni kell vele, közben fokozatosan egyre ritkábbá válik a videón látható jelenség, majd teljesen megszűnik ahogy teljesen bemelegszik a TV. Onnantól a nap hátralévő részében gond nélkül üzemel, viszont kikapcsolás majd másnap bekapcsolás után ugyanez a procedúra van.


miczo
(tag)

Ha külső tápegységről megy a TV próbáld ki egy másik tápegységgel. Ez a "bemelegedik és utána már jó" tipusú hiba táphibára utal. Nincs ezekben a TVkben semmi aminek be kellene melegedni, egyszerűen az elkók döglenek benne ez teszi instabillá az egész működést.


PeL
(addikt)
Blog

Belső tápos, külön lapon van a tápegysége szerencsére, így könnyen cserélhető is lenne, 10.000 forintért láttam hozzá működő bontottat egy elektronikával foglalkozó oldalon, ennyit talán megérne rápróbálni a cserére. Mégiscsak jobb mint venni egy másik TV-t több tízezerért, mert amúgy semmi baja az ég világon ezt leszámítva :DDD .

[ Szerkesztve ]


miczo
(tag)

Ha kiszereled a táppanelt, érdekes ránézni látszik-e púposodás az elkókon. Ha igen, akkor azok cserések. Vannak a kis SMD alu elkók (samsung), azok nem púposodnak, viszont szeretik elveszíteni az ESR értéküket, kapacitásukat. Azokat csak kiforrasztással/méréssel tudod ellenőrizni. Ha ilyet látsz a vezérlö részen, mint táphidegítés, azt is érdemes mérni.

A donor panel lehet jó megoldás ha közel új, keveset ment. Ha az is olyen korú (annyi használati óra van benne, mint a Tiedben) esélyes, hogy idővel ugyanezt a fajta hibát produkálja.


egerj
(tag)

Sziasztok!

Van egy Lenovo Legion 5. Adva van egy HDMI port, és egy USB C ami tud HDMI kimenetet is (remélem jól írtam). Kettő külső monitorral akarom használni.

Volt itthon egy olyan usb c hub amin van hdmi kimenet. Beraktam, és fel is ismerte mind a két monitort. Elvégeztem a beállításokat, minden rendben volt.

Másnap bekapcsolatam, és az a monitor amelyik a hub ról kapta a jelet, nem működött.A monitoron a következő felairat volt: Input not supported, és a számítógép sem ismerte fel a monitor típusát. Azt gondoltam elromlott a hub, és vettem egy másik usb c hdmi adaptert, de a jelenség ugyan az. Közben a monitorokat is megcseréltem , de semmi változás.

Próbálkoztam a felbontás, és a frekvencia módosításával, de semmi változás.

Monitorok: ACER B243HL

Elég bosszantó, hiszen az első alkalommal működött, és a monitor csere sem segít, vagyis nem a monitorban van a hiba. Mintha a rendszer értelmezné máshogyan az adapteren érkező jelet...

Valami ötlet?

üzenetek