VGA hűtő topik - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Klupi01
(csendes tag)

Sziasztok,

van egy Gigabyte RTX 2080 Super Waterforce WB videókártyám, amire vettem egy Raijintek Morpheus 8057 hűtést. Két darab BeQuiet Pure Wings 2 120mm 2000 rpm keringeti a radin a levegőt.

A neten fellelt infók alapján - mivel a hozzáadott kézikönyv hulladék - felszórtam a süniket a kártyára kétoldalú hővezető ragasztóval (Sekisui 5760).

Hogyha a radiátoron lévő ventiket alacsonyabb fordulatra veszem (700 rpm) és/vagy a tdp keretet megemelem akkor előfordul hogy benchmark alatt elmegy a kép. Gép ki-be kapcsolás után elindul a kártya.

Van esetleg olyan alkatrész, amire tennem kéne még sünit?

Válaszokat előre köszönöm!

[ Szerkesztve ]


Panthera
(őstag)

Szia!

Csak úgy eszembe jutott...a GPU-n lévő hűtőpaszta az ugye nem ezüstözött? Látszik, hogy többet kapott a kelleténél. Elvileg a chip környékén lévő (?) SMD kondiknál okozhatna problémát.


Klupi01
(csendes tag)

Sima Arctic MX4, a GPU hőmérséklet okés.


Panthera
(őstag)

Arra gondoltam, hogy zárlatot okozhat az ezüst miatt.


Klupi01
(csendes tag)

Amíg a gagyi alublokk volt rajta, addig nem csinált ilyet, most a Morpheus felrakása óta jött elő a probléma.

Adtam a ventiknek egy kis kakaót, most már sikeresen lefutottak a benchmarkok - csak hát hangosabb lett a rendszerem. Lehet azon kellene változtatnom :)


Panthera
(őstag)

Az ingyenes megoldást választottam. :) Egy db PWM csatlakozó szükséges a kábelével egy hibás CPU hűtőből.

Ha valakit érdekelne, ez a bekötés.
Közvetlen a CPU hűtéste tudtam fűzni, mert az Alpenföhn Brocken Eco Advanced-nek van ilyen (azért ide, mert a vga sajnos nem tud PWM-et). Ezen érthető módon a zöld sense ér lába hiányzik, így azt nem kell bekötni.

[ Szerkesztve ]


AMD1975
(tag)

Srácok geforce 750-en nem forognak a ventik. Az egyik széthullott a másik passzolom. Mi lehet a bibi? Nem kapnak tápot vagy a ventik szartak be?


cinikus
(csendes tag)

Ez így elég információ hiányos kérdés.
A kártya működik, ad képet?
Nem forog, mielőtt szétesett ment mindkét venti probléma nélkül? Zörgött recsegett volt valami hangja?
A jóistenke se tudná megmondani távolról neked, hogy mi lehet a problémája! :D
Javaslom vegyél bele két új ventit és cseréld ki, ha az se oldja meg lehet tovább keresni.


Jack Oneill
(veterán)

Sziasztok!

Ha en otthon szetszedem a karit egy pasztazas miatt, tehetek barmiben kart? Ugy ertem, lattam pl videon hogy amikor leszedte a bordat, valami kis szivacs szeruseg leesett, en azt vissza nem tudnam tenni 😆
A kartya egy MSI gtx 1660 super ventus.
Mire figyeljek, ha szetszedem?


Panthera
(őstag)

Szia.

Processzort sem pasztáztál még újra? Kis kézügyesség nem árt hozzá.
Csak annyi anyagot tegyél rá, hogy ne follyon le a chipről (nagyon picit ráteszel, rá nyomod a bordát, megnézed az eredményt, ha nem terült el szépen az egész felületen akkor még teszel rá ).
A vissza helyezéskor ügyelni kell, nehogy a borda kárt tegyen a chipben. Ezt elkerülendő, bár magától értetődő dolog, hogy fokozatosan egymás után húzd meg a rögzítő csavarokat. És ne izomból!
Utána programból figyeld a hőmérsékletet, idle és terhelt módban, hogyan sikerült.


Panthera
(őstag)

+ figyelj ezekre:
ne sarkazd le a gpu chipet (borda!)
ne törj le kis smd alkatrészeket
:D


Jack Oneill
(veterán)

Procit mar pasztaztam, pont ma vagy holnap megint pasztazom, azzal eddig nem volt gond. Csak a kartyatol ijedtem meg, hogy itt ilyen tappancsok is vannak, nehogy lejojjenek. Igazabol uj a kartya, de gondoltam, nagyban javitana rajta egy normalis paszta. A kivancsisag is hajt, hogy meg akarom csinalni 😆


Panthera
(őstag)

Ha azokra a szürke lapokra gondolsz, az hővezető lehet, elvileg olyan könnyen nem szabadna leesnie.


Jack Oneill
(veterán)

Igen, az az. Ha megis lejonne, mivel ragasztom vissza? Vagy erdemes cserelni azokat is?


AMD1975
(tag)

A kari működik csak piszkosul melegszik


Panthera
(őstag)

Hővezető ragasztóval lehet a pici bordákat feltenni vagy kétoldalas gap pad kell.


csiby222
(aktív tag)

Inkább bízd hozzáértőkre a dolgot. Igen tudsz ártani a kártyádnak észre sem veszed de pár konditól ellenállástól meglehet szabadítani a kártyát. "tappancsok" gondolom a thermalpadra gondolsz ha kivannak száradva akkor kb semmit nem érsz a pasztázással ha nem cseréled azokat is. Ha rossz vastagságú thermalpadot raksz rá vagy meghajlik a kártya (ha vastagabb), vagy nem fog érintkezni a hűtő felülettel (vékonyabb). Én azt javaslom vidd el egy környékbeli boltba ahol foglalkoznak ilyennel.

[ Szerkesztve ]


Vigneau
(félisten)
Blog

No igen, sajnos két fajta színösszeállítást használnak PWM ventiknél. De hogy miért, arra nem jöttem még rá. De a jelek szerint szépen megoldottad a problémát. :C


Jack Oneill
(veterán)

Ja, lehet, hogy ez lesz. Nem szivesen artanek a kartyanak, foleg, hogy most vettem. Igazabol meg varhatok is vele, max nyaron kiderul, milyen ertekeket produkal jatek alatt.
A procinak viszont nekiallok, az konnyu lesz.


Whysperer
(addikt)

Sziasztok. Kérhetnék egy kis segítséget? Volt egy Accelero Extreme IV-es huteses gtx 1080-am ami 56 fokos volt max egy 26% fix venti profillal.na most lett egy rx 6800 qmi 70-72 fokos 40-45 % ventivel. Ami nem is baj csak egésznapos munka mellett kicsit zajosabb. Nincs esetlegesen olyan hűtő ra mint az Accelero vagy csak Borda amire rakok Akasa Vipert vagy Noctua -t?

üzenetek