VGA hűtő topik - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Vigneau
(félisten)
Blog

Szia!

Raijintek Morpheus 8069 - viszont magyar árlistán még nem láttam.

Vigi


Nortonor
(csendes tag)

Sziasztok
ASUS GTX 1080 Turbo hűtésének cseréjére kérnék javaslatokat. Újra lett már pásztázva, plusz thermal padok cseréje is megtörtént, de még mindig 80°C fölé megy játék közben, Afterburnerben 100%-ra húzott ventivel is.


pacni120
(tag)

A legolcsóbb egy undervoltolás lenne első körben, de ha az sem segít, akkor a sokat emlegetett arctic accelero xtreme IV biztosan segítene (ha befér a gépházba). Ha lehet kapni, akkor kb. 20k. Ha még sokáig pasztázgatod/padozgatod/szervizelteted előbb utóbb ugyanott leszel mintha vennél egy aftermarket hűtőt :)


Jack Oneill
(veterán)

Sziasztok!
A saját profilnál nálam be van pipálva a ,,force fan speed update on each period" én így használom régóta. Érdemes inkább kikapcsolni?
,,Temperature hysteresis nálam 0. Ezzel érdemes foglalkozni?
Illetve temp limitet azért nem engedi magasabbra állítani, mert a kártya gyárilag annyi, amennyi?


Vigneau
(félisten)
Blog

Szia!

Az első kérdésedre a választ először ebben a topikban láttam. Ami engem illet, a hiszterézissel együtt sosem piszkáltam, ment szépen így is a ventiduó.

A Temp Limit elvileg szabadon választható, inkább a ventik alsó fordulatszámának belövése okozhat némi fejvakarást, ami szokás kérdése. Más és más fordulatszám jön ki a user és a firmware beállításoknál, ha a %-os arányokat vesszük alapul. Én megmaradtam a user-nél.

Vigi


Nortonor
(csendes tag)

Felkerült rá az említett Accelero Xtreme IV, stabilan 50-60°C közt tartja a hőfokot. Köszi!


pacni120
(tag)

Szuper! Örülök, hogy megoldódott! Ha a hangja nem számít, akkor egy egyedi venti profillal(+undervolttal) még lejjebb tudod tornászni, de nyélgázon sem lenne annyira hangos, mint az eredeti blower hűtés. :) Nekem is van egy 1080ti turbo arctic 4-el, sokat szórakoztam vele, még plusz ram süniket is ragasztottam rá, de talán még folyékony fémeztem is a gpu-t. Stresszteszteknél is megállt 50 fok körül :C


DravenMoral
(senior tag)

Járt nálam egy sima Asus 2080Ti (Blower hűtéses), ki lett cserélve idővel egy accelero IV-re, aminek az volt a hibája, hogy csak 100%-on tudtak pörögni a ventilátorok.
Idővel meg lettek csinálva, érintkezési gondok voltak egyértelműen.
De ha hiszed ha nem, még a folyamatos 100%-os venti zaja sem volt olyan hangos, mint mikor az alap szélturbina blower hűtése pörgött fel. :DDD
Az is durva volt, hogy a kártya így a legnagyobb terhelés alatt is, mikor mindene 100%-on volt játék, és stressz teszt egyszeri futtatása közben, akkor sem ment fel 55fok fölé. :N

Blower hűtést az ellenségeimnek sem ajánlanék, amilyen hangos olyan meleg is tőle a kártya.
Egy hulladék. Esetleg irodai munkára jó, vagy filmnézésre.
Eszem megáll, hogy még a 30xx széria is jött ki blower hűtéssel még..


csiby222
(aktív tag)

Nem emlékszem pontosan ki volt az első talán az ATI volt aki először alkalmazta ezt a hűtési megoldást de szerintem is a világ legnagyobb marhasága ez a fajta hűtési megoldás főleg hogy ATI oldalon még két GPU-s megoldásokat is így próbáltak megoldani gondolhatod mekkora sikerrel. :W

[ Szerkesztve ]


Whysperer
(addikt)

Valaki próbálta már,mert a merlinesek azt mondják,hogy "
Az Egyetlen lehetőség a Morpheus a Raijintektől, de a kompatibilitása kétséges, mivel igen közel van a nyákhoz a borda, és a magasabb kondik nem férnek el.
"

Mert ugye a GTX 1080.on azért vol tjó az accelero ,mert a FRONT-on lévő 280-as AIO 2x2 14cm-es venti mivel a CPU 28-40 fokos mindig így a push / pull ventik fújták rá a hideg levegőt közvetlen az Accelerora. na most az AMD rx 6800-nal az a baj,hogy a burkoalta le van zárva ott azona részen. Szóval a AIO ventik nem fújnak be. Na mopst agyaltam rajta,ha a MORPHEUS 8069 -ra veszek 2 noctua ventit vagy valami hasonló mint pl az AC luqied ventikből kettőt az elég a bordára plusz fúják rá a AIO ventik is a levegőt. Mármitn ez nem az Én házam csak evvel ahogy a képen van a GTX 1080 az acceleroval max terhelésen fix 26%-on nem votl melegebb 56 foknál-


martin.fdr
(kezdő)

Szia!
Látom, hogy a9x14 chromax ventiket használsz. Hang terén miképp teljesítenek? Pont most fogok rtx 3080 Ventus 3x-re tenni belőle hármat amint megjönnek és kíváncsi lennék a véleményedre, hogy nálad ilyen 1500-2000-es fordulat között (kb erre az intervallumra számítok a fent említett kártya 320W-os fogyasztása mellett) mennyire halk (úgy, hogy a gépház oldala fel van helyezve). Nyugtass meg kérlek, hogy valószínűleg nem a semmire költök el egy talicska pénzt. :DDD

UI: A jelenlegi felállásban (újrapasztázva) max terhelés alatt 84 fok a VRAM, GPU 78 fok, GPU hot-spot 90 (tehát a hőfokokkal nincs hatalmas gond) és a gyári ventik 2700-on pörögnek. Maradjunk annyiban, hogy a MiG-21 nem hangos....Elsősorban hang tekintetében szeretnék javulást elérni (vagyis ez a terv).

[ Szerkesztve ]


martin.fdr
(kezdő)

Csak e-miatt a videó miatt gondolom, hogy nem kéne feltétlen rossz eredményt elérnem (12:20-tól van a lényeg)
[link]


Vigneau
(félisten)
Blog

Nem gondoltam volna, hogy ennyire bizonytalan a kompatibilitása... :F

Tény, karácsony körül ráírtam a Prolimatech-re is, hogy szerintük a jó öreg MK-26 rámegy-e az EVGA RTX 3060 Ti 20cm-es csöppségére, de válaszra se méltattak. :(


Vigneau
(félisten)
Blog

Szia!

Nagyon kellemes tónusú a hangjuk még 1900RPM környékén is. Viszont arra figyelni kell, hogy közvetlenül érintkezzenek a bordával, ne legyen hézag a borda és venti alja között. Én nem nyúltam a flexhez, mint ahogy egy user tette korábban - utolsó kép. :B

Nálam két rögzítőpöcök miatt 3mm hézag volt közöttük, ami nagy mértékben csökkentette a hatékonyságot. Halk lett ugyan a VGA, de melegebb is 5-7°C-kal. Bár nekem nem hétköznapi a belső elrendezése, ezzel is számolni kell... :DDD

Szóval én végül visszaállítottam az eredeti állapotot, az A9x14 chromax duó pedig egyelőre Csipkerózsika álmát alussza a dobozában.

Vigi


martin.fdr
(kezdő)

Szuper, akkor elvileg nem lesz gond. A kártyán a borda elvileg ennél egysíkúbb nem is lehetne (még nem szedtem le a hűtőt róla), szóval nem hiszem, hogy ez a része problémás lesz.
Köszönöm a válaszod! :R


Vigneau
(félisten)
Blog

Ó, bárcsak nekem lett volna ilyen remek kiindulási felületem. :)

Szvsz nem lesz vele problémád, remek elosztása van, még a nyákra is jut majd friss levegő. A chromax-okban pedig az a jó, hogy nagyon rövid az alap csatlakozójuk, így akár ízlésesen is el lehet vezetni a hozzájuk (után)gyártott vezetékeket. Apropó, a VGA-ról, vagy a MoBo-ról lesz a betáplálásuk?

Nagyon szívesen! ;)

[ Szerkesztve ]


martin.fdr
(kezdő)

VGA-ról szeretném meghajtani a 3 ventit, hogy ne kelljen semmiféle plusz hibafaktorral számolnom. Van a kártyán egy nagy és alacsony teljesítményű mini 4pin csatlakozó, azokba lesz bedugva 2x1 és 1x1 felosztásban. Ez a teljes szett amit összekukáztam hozzá:
- Gelid Solutions Gelid VGA PWM Adapter x2
- EKWB EK-Cable Y-Splitter 2-Fan PWM Black (10cm) x1
- Noctua NF-A9x14 PWM chromax.black.swap Ventillátor - 92mm x3

"A chromax-okban pedig az a jó, hogy nagyon rövid az alap csatlakozójuk, így akár ízlésesen is el lehet vezetni a hozzájuk (után)gyártott vezetékeket."

Ezért is választottam pont ezeket a ventillátorokat, hogy a beépített kábelhez ne kelljen hozzányúlni (pl ha később eladnám a ventillátorokat, akkor ne legyen már szétvagdosva, csak azért mert hosszú volt). Ha az egész sztori patikán sül el, akkor a kábelek méretre lesznek forrasztva, hogy ne legyen dzsungel, feltéve persze, ha az alap felállás esetén nem lehet ízlésesen elvezetni a tyúkbeleket, egyéb esetben ahhoz sem nyúlok hozzá.

[ Szerkesztve ]


Vigneau
(félisten)
Blog

Elvileg nem lehet velük gond majd. A vezérlés marad a gyári, vagy Afterburner-ben user defined fan control lesz a puding próbája?


martin.fdr
(kezdő)

A vezérlés is marad gyári. Ahogy nézegettem nem vezérel eszetlenül össze-vissza a kártya alapból sem. De őszintén megmondom, ebbe annyira nem mélyedtem bele, majd kiderül.

[ Szerkesztve ]


Vigneau
(félisten)
Blog

Jól van, kíváncsian várom, mire jutsz majd. :K

üzenetek