VGA hűtő topik - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


DravenMoral
(senior tag)

Szia. Ha közvetlen alatta lesznek a ventilátorok, illetve rá fogják fújni közvetlen a levegőt, akkor akármennyi lehet. Nyilván nem kell szétpörgetned a ventiket alatta.. A helyedben, ha pwm ventiket raksz alá, a processzor melegedéséhez igazítanám a fordulatszámukat a biosban. Nekem is így volt annó egy 3070Ti, alatta 5cm-el volt 2db 140mm-es Artic "P" széria, azaz házhűtő. Ha F-es szériát tettem volna alá, jobb hűtést kapott volna közvetlen a kártya, nem mentek volna annyira a ventijei. Bár így is annyit számított, hogy ventik nélkül játékok alatt 70-80%-os ventipörgése volt a kártyának, nagyon nagy zajjal, a +alatta lévő 900-1000rpm fordulatszámú ventikkel pedig már csak 40-50%-on mentek a kártya ventijei, és nyertem vele 5-6 fokot folyamatosan.

Ha nem tudsz pwm ventiket rakni alá, hanem csak fix, teljes kapacitással pörgő ventiket, az sem fog semmilyen gondot okozni a kártyának, mivel közvetlen rá fújja, a kártya ventillátorjaival szemben. Tehát nem tudja a levegőt "eltaszítani" a kártyától, hanem rá fogja fújni.

Akkor lenne gond, ha az alsó két házhűtő venti elszívná a kártyától a levegőt, azaz lefele fújnának, a gépházból kiszívva a levegőt.

üzenetek