Vodafone mobilszolgáltatások - Üzlet és Szolgáltatások fórum

üzenetek

hozzászólások


Wolfram
(aktív tag)

Tehát akkor tök mindegy melyik torony van közel és hány band van rajta, az a lényeg hogy az adott cellában(irányban) hány torony sugároz? 🤔
Hiába van 100m-re egy torony ha a cellái (illetve annak sugárzási iránya) pont 'kikerülnek'.

/cellmapper közben köpi a vért, még a tornyokat se tudja betölteni: 'too many request, try again later' 😆)


4Grider
(nagyúr)

Nehezen elképzelhető az olyan eset, amikor a 100 méterre lévő torony celláival nem kommunikál a telefonod. Ennyire azért nem pakolják tele bázisállomásokkal az országot. OK, nagyvárosokban előfordul, hogy néhány 100 méterre vannak egymástól, de a nagy átlagos távolság 1-3 km.


Landsmann
(addikt)

Nem egészen. Mint írták, a 360 fokos szöget általában 3 sugárzóval fedik le. Ez elméletileg minden irányba biztosít lefedettséget. Ha közel vagy a toronyhoz, az nyilván jobb megoldás mintha távolabb vagy. De! Ha közel vagy és éppen a két sugárzó metszésvonalában tartózkodsz, akkor elég gyakori cellaváltásra lehet számítani, hiszen mindig a jobb térerejűre vált a telefon. Ez nem különösebben probléma, mert azt hiszem ez nem jár "adminisztrációval", tehát a telefon nem kommunikál a toronnyal, csak akkor, ha másik bázisállomásra csatlakozik át. Én a Telekommal vagyok úgy, hogy otthon éppen két sugárzó szélén vagyok, aminek az az eredménye, hogy sokszor olyan kicsi a térerő, hogy a telefon vowifire vált. Pedig nem vagyok messze a bázisállomástól, ha kimegyek a kapu elé, akkor simán látom, kb 700 méterre van. Biztos, hogy állítottak a sugárzók irányszögén, mert korábban nem volt így. Nagyjából azóta van ez, hogy az 5G elindult a toronyról.
Tehát ha két sugárzó besugárzási szögének a szélén vagy, nem biztos hogy jobb eredményt érsz el, mint egy távolabbi, de pontosan a Te irányodba sugárzó bázisállomással. A bandek elérhetősége meg már távolságfüggő, B1 vagy B3 esetén 2-3 km-en túl nagy vérontásra nem lehet számítani. Itt már a B20, B8, B28 fog előtérbe kerülni, mert az alacsonyabb frekvenciás bandek messzebbre nyúlnak.


donjohnson
(addikt)
Blog

nem kerülnek ki. valamelyik frekvenciája el fog érni téged. méhsejtszerűen, szorosan vannak elrendezve a cellák.

olyan helyen rossz lakni ahol félúton laksz két cella között, amik különböző bázisállomásokról jönnek.
ha valamelyik bázisállomáshoz közel vagy, akkor javarészt azon a bázisállomáson fogsz lógni.

[ Szerkesztve ]


dredjudge84
(őstag)

Hogyan működik pontosan az XXL csomag esetében a qos? Ha én az XXL csomaggal terhelem a hálózatot pl p2p-vel, vagy az XXL userek akkor is hátra kerülnek, ha mások terhelik az adott tornyot?


Marcsello31
(őstag)

Passz, biztos hogy van rajta, a számlán minden termelt adatot mutatnak,
Ha 3 órán keresztül terheled a hálózatot mondjuk 50mbit esetèben szerintem lesz sebesség lassítás, vagy bontás, èn konzol alatt használtam, egy kb 70 gigás játèk,
Gond nèlkül lejött bontás nèlkül, sztem előbb utóbb feltűnik ha valaki,
Egész nap rajta lóg.


4Grider
(nagyúr)

Ha torlódás van a tornyon, akkor első körben ezek a low cost flat előfizetéseket sorolják hátra. Jó eséllyel p2p-re meg torlódás nélkül is automatikusan megkapod.


dredjudge84
(őstag)

A p2p csak példa volt. Akarok ilyen netet de ha úgy lassitanak be, hogy a netflix se megy fhd mert egész nap azt nézem, akkor nem kell.


dchard
(veterán)
Blog

A lassításnak semmi köze ahhoz, hogy p2p vagy netflix. Ahhoz van köze, hogy torlódik-e az állomás ami kiszolgál, vagy sem.


4Grider
(nagyúr)

Ezzel a díjcsomaggal senki sem garantálja, hogy egész hónapban döccenés nélkül menni fog a netflix. Azt sem, hogy egy hétig. De simán előfordulhat, hogy olyan helyen laksz, ahol gond nélkül használhatod. (Meg az ellenkezője is.)


mtx1111
(csendes tag)

Van valakinek mostanában tapasztalata a TUTI 100+ SIM kártya rendelés hány nap alatt érkezik meg? E-mailben 2-4 nap volt, de már szerintem a 10-et is elhagytam. :F


Lauda
(félisten)
Blog

Nekem a hétvégi rendelés óta síri csend. Ennyit tud ez a cég úgy néz ki. A telekomos kártya 1-2 nap alatt a kezemben volt mindig.


gabor9991
(őstag)

Az elmúlt 2 hónapban 4 kártyát rendeltem 3 különböző címre hogy arra majd át tudjam hordozni a digis számokat ebből nulla darabot küldtek ki :D


PLaci58
(őstag)

Azért ezt már kicsit keveslem. Sajnos folyamatosan ennyi.


tamikomac
(aktív tag)

XXL?


donjohnson
(addikt)
Blog

ha még mindig az a71-ed van, akkor a samsung band selection app-al válts lte sávot: [link]
biztos van olyan sáv, ami kevésbé terhelt.


gabor9991
(őstag)

Én nem xxl-t használok de nálam is hasonlóan hasít a sebesség :D


PLaci58
(őstag)

Tuti 100+.
Nem Samsung, egy régi, talán acer telefonban van. Eddig 4G-t írt ki, most LTE-t jelez. Nem tudom mit mókolt a Voda, de ez nagyon halovány szolgáltatás. Eddig átlagban ment 3/3-at.


gabor9991
(őstag)

A 4G és az LTE ugyanaz.


stingy2
(senior tag)

Ma megkaptam a voda számlát, és kissé eélcsodálkoztam: 2 digi flottás előfizu, össz 4.000Ft/hó. Most meg jött egy 6990Ft-os számla.
Megnézem a részletezőt, és volt vmi világ napijegy 2990-ért. Szerbiában voltunk 2 napig, mikor beléptünk az országba, akkor jött a szokásos Üdvözüljük Szerbiában bla bla bla, igazán el se olvastam. Aztán jött a meglepi: ma végigolvastam, és ott van, hogy "Aktív roaming szolgáltatásod a világ napijegy napi 2990-ért, és ha nem kell, mondd le az 1270-es számon. Hát én ugye nem mondtam le, így ki is számlázták, pedig első dolgom volt kikapcsolni a telón a roamingot..
Nos ezek után már megbántam, hogy aláírtam ezzel a senkiházi szemét neres bandával 1 év hűséget. Ahogy letelik megy is a kukába, hogy rohadjanak meg. :(((

üzenetek