Napelem - 100%-os támogatású pályázat - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Atomgeszi
(veterán)

Remélem valami szép márvány, mint ez: [link] ;]


Janou
(őstag)

"De klímából kínai nem kell." Azért vannak ott is nem szar márkák... (Midea, Gree)


Atomgeszi
(veterán)

Persze, vannak ott is jobbak. De azért a japán egy jóval kiforrottabb technika. Van nálunk Gree és Mitsubishi is, igaz, hogy árkategóriában sem volt egy a kettő(emiatt nem igazságos az összehasonlítás sem) , de ég és föld.

A SmartR-rel a 0 fok körül állandóan működő csepptálcafűtés is bajos volt.. Plusz a klímás topikban is inkább a Mitsubishit javasolták fűtésre még akkor is, ha abban nincs csepptálca fűtés. Ha meg kellene ne adj isten, akkor meg lesz bele rakva, de egy egyedileg leprogramozott, ami tényleg csak akkor kapcsol be, ha muszáj.


Janou
(őstag)

Nyilván a Fujitsu, Daikin, Mitsubishi-vel nem érnek fel. :R Csak annyi, hogy Kínában sem minden gyártó kutyaütő. :D

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Persze tudom, tele vagyunk amúgy Xiaomi-val itthon, szóval.. :D


CoctoPerkins
(csendes tag)

A levegő-levegő hőszivattyú legmagasabb elszámolható ára nem az általad linkelt, direkt kihagytam az előző hozzászólásomból a levegő-víz hőszivattyús részt a 3.1. fejezetből, de nézzük újra:
- levegő – levegő hőszivattyú szett (1 kültéri és 4 beltéri egység, beszereléssel): 1.148.067 forint15;
- levegő – levegő hőszivattyú maximális elszámolható költsége 1 ingatlanban: 2.296.134 forint;
- levegő – víz hőszivattyú kültéri és beltéri egységgel: 2.247.476 forint;
- fűtőpanel 1 db (beszereléssel):80.157 forint;
- fűtőpanel maximális díja 1 ingatlanban: 140.915 forint;
- zártrendszerű használati melegvíz tároló és fűtő kivitelezése: 122.511 forint;

Szóval nem értem, váltasz levegő-vízről levegő-levegőre és azért írsz "rossz" összeget, vagy csak elnézés történt?

Az EPTK oldalon meg tudod nézni, hogy mi van a pályázatod műszaki tartalmában ezen a részen (lásd a korábbi útvonalat, csak pár kattintás):

Most kapkodok a klímás vállalkozóval történő megésett szerződés miatt (jó lenne két napon belül aláírni, hogy a másik két cég is le tudja hívni az előleg számlát), így nincs elég időm idegeskedni a későbbi, már most előre látható végszámla elszámolási problémák miatt.


BUZZLGHTYR
(senior tag)

Off

[ Szerkesztve ]


Boond
(addikt)

Lehet valaki őstermelő, adószáma is lehet csak ne legyen összefüggésbe hozható az adott ingatlannal a tevékenysége. Ennyi a lényeg állítólag. Tehát ha a konyhát használod, akkro már kiesett. Nem számít elvileg az összeg, tehát hiába nem kell adózni utána, akkor is jövedelemnek számít.


Atomgeszi
(veterán)

Nem tudom, majd valami lesz. :D


Atomgeszi
(veterán)

Mi az, hogy a konyhát használod?

Én még mindig azon vagyok fennakadva, hogy volt egy pályázati kiírás, amit nem jól írtak ki. Nem jól bírálták el akkor a pályázatokat és most mindenkivel cseszekednek. Ez így tisztességtelen.


Boond
(addikt)

Ezt a 66%ra írtam.

https://logout.hu/tema/napelem_100_os_tamogatasu_palyazat/hsz_4146-4146.html

Rákérdeztem, és azon az ingatlanon nem lehet gazdasági jövedelem termelő tevékenység. És hiába írja, hogy "adó szempontjából jó vagyok", bármilyen bevétel számít, nem függ attól, kell-e adózni vagy sem.

vannak buktatók.

[ Szerkesztve ]


Atomgeszi
(veterán)

Ja mindig belekavorodok, hogy itt a 66 osrol van szó.


CoctoPerkins
(csendes tag)

Úgy néz ki, hogy lesz a magyaroszági forgalmazótól megfelelő igazolás a névleges fűtési teljesítményre és így működhet az 5db Hisense.
A Hisense képviselet tájékoztatása szerint a többi gyártó (vagy forgalmazó, stb. képviselője) is ki tud állítani ilyen igazolást a saját termékére, hiszen minden gyártónak megvannak a saját termékeire a nem is olyan egyszerű (vagy egyértelmű) fűtési teljesítmény adatok. Én azonban eddig csak a Hisense esetében láttam, hogy közzétették a részletesebb adatokat (pl.: ezt a kiszemelt tervezési átlagos teljesítményt).
Továbbá olyan infót kaptam, hogy mások is élnek a vállalkozó felé történő biztosíték/előleg fizetéssel, hogy ne túlárazás legyen a dologból - csak hát van némi kockázat.


Borisz76
(veterán)
Blog

Eltelt 1 hónap !!! Napelem fórum hsz : 60008


asdf_
(veterán)

KÖZLEMÉNY
a támogatásban részesített pályázatok megvalósítási határidejéről, 3 hónapot meg nem haladó késedelemről

Tisztelt Kedvezményezettek!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az RRF-6.2.1-2021 Pályázati Felhívás keretében a megvalósítási határidő meghosszabbítására a Helyreállítási Tervben Magyarország által tett vállalások teljesítése érdekében nincs mód.

Kizárólag napelemes rendszer létesítésére irányuló projektek esetében a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 20. hónapon, míg a napelemes rendszer létesítésére és fűtéskorszerűsítésre irányuló projektek esetén a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 26. hónapon jár le a megvalósítási szakasz, melyről részletesen a Pályázati Felhívás 5. pontjában tájékozódhat.

Felhívjuk a figyelmüket azonban arra, hogy amennyiben a beruházás fizikai befejeződése három hónapot meg nem haladó késedelemmel valósul meg, abban az esetben a beruházás elfogadható, záró elszámolás és beszámoló benyújtható!

Fontos, hogy ezen esetben a késedelem tényét nem szükséges módosítási igény formájában az EPTK felületen, vagy egyéb módon bejelenteni, azonban azt a záró elszámolás benyújtása során az elszámolási felületen részletesen indokolni szükséges. Ezen változás Támogatói Okirat módosítást nem von maga után.

Amennyiben a lakossági napelemes pályázat keretében támogatott beruházás teljes mértékben megvalósult és az üzembehelyezés lezárult, valamint a kivitelező kiállította a szükséges dokumentumokat, kérjük, hogy az EPTK felületen a záró elszámolás és beszámoló rögzítését haladéktalanul tegye meg. A Pályázati Felhívás értelmében a beruházás befejezését követő 15 napon belül a záró elszámolás és beszámoló kötelező jelleggel benyújtandó. A napelem pályázati portálra feltöltött segédletekben lépésről-lépésre bemutatásra kerül a beadás módja (https://napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas).

Amennyiben jelen közleménnyel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken: telefon: 06-30-705-2388 e-mail: nap@emi.hu
Tisztelettel, Nemzeti Hatóság

[ Szerkesztve ]


Boond
(addikt)

Ez a 100%-ra vonatkozik ugye?


asdf_
(veterán)

Igen.

Komoly, csinálok egy topikot a NPP-snek, mert megy a keresztbe. És már jön a harmadik pályázat is ;)

[ Szerkesztve ]


Aidan85
(aktív tag)
Blog

Csak azt nem értem, miért pont a gázhálózat csatlakozás megléte a feltétele. Ha mondjuk csak szigetelést csináltatnék... :W


313313
(addikt)

Mert a gázfogyasztás csökkentése a cél? Az elavúlt készülékek/nyílászárók cseréje...


Aidan85
(aktív tag)
Blog

Én azt hinném az épületek energetikai korszerűsítése, itt a faluban sokan vegyes tüzelésű kazánnal, fával fűtenek (többek között én is, várom is a hőszipkát a komplex-ből), ők kapásból kiesnek, pedig lehetne mit korszerűsíteni, nyílászárók, szigetelés teknitetében.

üzenetek