Napelem - 100%-os támogatású pályázat - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


313313
(addikt)

Feleségem átolvasta a részleteket, pár újságcikkbe
- 1990 előtt épült házak pályázhatóak
- 30%-os energiahatékonyságot kell legalább elérni
- régionkét/városrészenként döntik el mekkora a kp-s támogatás, a maradékot hitelként kell felvenned 8 évre
- kell majd valamennyi önerő is

Így ez számomra tervezhető, átlátható, vállalható. Jah nem...


asdf_
(veterán)

7M a keret, 1M az induló cash önerő, településre vonatkozó jövedelemtől függően pedig a 6M támogatásból 2,5-3,5M a támogatás, a többi kamatmentes(?) hitel, ami 8 év alatt törlesztendő (fejből 28-37e havi törlesztőt írnak). Értelemszerűen pesten a 6M megoszlása 2,5M támogatás 3,5M kölcsön,, Borsodban meg 3,5M támogatás, 2,5M kölcsön.
Tehát arányaiban majdnem egy OFT. A nagy kérdés, hogy csak csinálni kell és villantani a számlákat, vagy a 100%-os és a NPP-s bürokráciahegy és vemhes csigával vetekedő lebonyolítói ügyintézés? Mert egy ház- és födémszigetelésre bojlercserével beneveznék, ugyanakkor, fiatal vagyok még egy infarktushoz... (mondjuk egy bojlercsere az összes fölösleges saját bürokráciájával már önmagában is egy fél infarktus, óra le, gázterv, gázmeo, EPH, óra fel, és a sok szar sallang kétszer annyiba kerül, mint a bojler -állítólag 1M körül tud megállni, egy új kondenzációs meg úgy 400e).

[ Szerkesztve ]


313313
(addikt)

Szerintem pályázatírás és etc.... Kell legalább 2db elektronikai vizsgálat.
Hitel jó-jó, de ha van annyi önerőm, minek a hitel...

Mondjuk ez a pályázat a "Kádár kockálra" és társaira lett kiírva...
Nem tudom, egy 10*10-es ház teljes nyílászáró cserével és szigeteléssel kihozható-e 7 millából.(ha nem te csinálod, hamem céggel csináltatod, pályázatban mondjuk...) Amibe ugye a belső helyreállítás nincs benne. (Ebbe szaladtal bele a 100%-osak is, nyilászáró cserénél, csal ott külső/belső helyreállítás kellett...)


asdf_
(veterán)

Hitel jó-jó, de ha van annyi önerőm, minek a hitel...

Ha kamatmentes (márpedig annak tűnik, mert kalkulálva 3,5M 8 évre havi 55-65e), akkor jó az, nem nálad romlik a della, addig berakod másba a sajátot és keresel vele.


313313
(addikt)

Mondjuk a 2,5-3,5 sincs kőbevésve, azt írja maximálisan adható...


asdf_
(veterán)

Nyilván ha csak 5M a projekt, akkor a 7, 1, 2,5, 3,5-öt szorozni kell majd 5/7-el. De amúgy jogos, mert nem írtam, hogy a 7M a maxi, bár azért elég evidens.


313313
(addikt)

Én arra értem, hogy 7m a projekt. 1m az önerő, kapsz ingyen 1,5 millát (mert csak, gazdag város, gazdag környék) 4,5m meg majd lesz kamatmentes hitel...

Bojler/gázkazán cserén túlvagyok 2022 októberében... gázóra le/fel 51k, kémény katasutrófa védőknek 35k....


asdf_
(veterán)

Ahogy én vettem ki, 7M esetén a 2,5M és a 3,5M az a két véglet. Tehát nem tud 1,5M-es verzió lenni. Csóróéknál 50:50, vastagéknál 35:65 az önerő:támogatás arány. Külön édes, hogy nem az számít, hogy mennyire vastag az ember, hanem hogy a környék ahol lakik, tehát pest megyei csórók így jártak.


Janou
(őstag)

Akkor ezt el is engedhetem. Pedig bíztam benne hátha tudok majd teraszt befedetni valami támogatással, de ez így biztos esélytelen.


asdf_
(veterán)

A legfontosabbat amúgy kihagytad: bekötött gáz alapfeltétel.


Boond
(addikt)

Milyen harmadik pályázat? a otthon felújítás? A 100%nak miért lett külön topikja? HA NPPnek lesz majd linkeld köszi, hogy tudjam olvasni.


Borisz76
(veterán)
Blog

- 100%-s pályázat ( Ebben a fórumban vagyunk most )
- 66%-s pályázat
- Új otthonfelújítási program - 2024


Boond
(addikt)

igen erről hallottam, de az nem nap elemes.


siti
(senior tag)
Blog

Ezt hivatalosan kirakták valahova?
Nekem május 5-én lejár a TO és még semmi sincs. Előleget ugyan utaltak decemberben (ezzel el is ment 14 hónap a 20-ból, amíg erre vártunk), csak azóta a kivitelező is ment a levesbe, most kb nulláról kell kezdenem.


asdf_
(veterán)

Nyilván a pályázati oldalról másoltam, persze hogy kirakták.


siti
(senior tag)
Blog

okés, mert én már kaptam olyan emailt a Széchenyi Program Irodától, amiben felhívták a figyelmem arra, hogy levelüket ne osszam meg nyilvánosan, még zárt körökben sem.
¯\_(ツ)_/¯


asdf_
(veterán)

Az új napelemes pályázattal erre tessék fáradni, csináltam hozzá topikot:

Napenergia Plusz Program (66%-os támogatású)

Meg ez nem napelemes, de ilyet is:
Otthonfelújítási program (2024.)


Harkovz
(aktív tag)

Sziasztok.Akinek Sungrow invertere van,megy az ISolarCloud?Nekem azt írja,valami gond van a fiókommal,cseréljek jelszót.De hiába cseréltem,így sem tudok belépni és az alkalmazás is ezt írja.


Janou
(őstag)

Nekem az van és megy.


Sleed
(aktív tag)

Sziasztok, a palyazat kereteben telepitettek nalunk napelemet.
Iden marcius elejen helyeztek uzembe, akkor jottek ki az aramszolgaltatotol es kaptuk meg a Merohelyi Munkalapot az Elmutol, azota is uzemel a rendszer.
A szolgaltato az MVM/ELMU.
Azota mar jott ket villanyszamla, amiken semmi nem latszik a HMKE altal termelt energiabol, a szamla vegosszege is annyi, mint eddig. Eddig altalanyt fizettunk, tovabbra is ezek a szamlak erkeznek.
Azt olvastam, hogy az uzembehelyezes utan par heten belul kellett volna kapnunk egy lezaro elszamolo szamlat a szolgaltatotol, de mi semmi ilyesmit nem kaptunk. Kellett volna?
Neztem HMKE reszt az MVM honlapjan: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=12796452

Ha jol ertem, akkor jogosultak vagyunk a szaldo elszamolasra (2023.07.07-en erkezett meg az elfogado valasz a szolgaltatotol a HMKE igenybejelentesre).

Jol gondolom, hogy ebben az esteben az alabbi adatlapon tudom kervenyezni, hogy a HMKE altal megtermelt energiat "szembeallitsak" a fogyasztassal es (az elosztoi alapdijat leszamitva) nullas szamlakat kapjunk? (A HMKE termelese meghaladja a fogyasztasunkat.)
https://www.mvmnext.hu/aram/servlet/download?type=file&id=15916

Ugy hallottam, hogy az EON honlapjan be lehet allitani hogy mennyi a becsult fogyasztas es mennyi a HMKE becsult termelese, de az MVM/ELMU feluleten semmi ilyesmit nem talaltam.

Van valaki esetleg szinten az MVM/ELMU-nel es hasonlo szituacioban volt?

Koszonom elore is,
Tamas

üzenetek