Napelem - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


edeleny
(őstag)

Nem veszitek észre, hogy ugyan azokat a köröket futjuk kb két havonta?

Nálam az óra és az inverter között kb 2 méter vezeték van! Ha az inverter le áll túlfeszre, akkor az óránál is kb az a fesz van. Az már a genyóság határesete, ha azt mondja a szolgáltató, hogy bocs, minden rendben, az óra szerint 252,9 V van, tök szabályos. A te invertered szar!
Bocs nem így van, mert nekem másfél éve nem állt le túlfeszre, mert a szomszédé el sem indult, megcsinálták. Most 240 körül van, Haleluja!

Az már a magyar mentalitás, hogy szólok, hogy nem jó, a szolgáltató szól, hogy jó. Aztán nem jutunk dűlőre, és megoldom okosba.
Mindenki jól jár. Nekem nem áll le az inverter, a szolgáltató meg nem jár hozzám hetente.

Azt hiszem azt is kiveséztük, hogy jó néhány Huawei inverter gyári szoftverében, Magyarra állítva, nincs benne, hogy neki le kellene kapcsolni, ha a 254V-ot eléri a fesz. 15 perces átlagban kell a 254 V. Azonnal csak valahol 280-nal áll meg.
Ez nem mokolás, gyári beállítás.
Ezt is át beszéltük januárban!

Persze, majd erre is jön egy hsz., hogy le kell vágni az ilyet még tegnap a hálózatról.

Akkor egy sztori.

Egy ismerősnél voltam. Napelem. Beszélgettünk.
Jött a kivitelező. Felrakta, beüzemelte. Wisszawattos rendszer. Ment vagy egy évig, majd szóltak, hogy mehet a betermelés. Papír elintéz. Szolgáltató kimegy, olyan 500 kWh betermelés van.
Rögtön levágjuk a gecibe, milliós bírság.
A srác mondta, hogy ácsi! A telepítő állította be, ti vettétek át. Én fogtechnikus vagyok, nem értek hozzá.
Pár levél az Emásztól, volt kint a telepítő, ő nem programozva be. És úgy néz ki szép lassan elsikkad a dolog. Megszűntek a fenyegető levelek, átvették a betáplálást, valahogy a háttérbe megoldódni látszik a projekt, bünti nélkül.

Így is lehet!

üzenetek