Napelem - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


313313
(addikt)

Én 2-3 hónapja a Fronius-os HMKE-et hibázgatom le. Mert minden második HU régió helyett 50hz-ra van állítva, az meg 264-ig engedi az invertert....

Én írtam mát 6kwh betáplálásra is jegyzőkönyvet miútán átvettem a visszwattos rendszert visszatáplálósba.

Múlt héten mesélte az ügyfél: képzeljem el 830.000 ft kötbért számlázott ki neki az elosztó, mert elfelejtette a telepítő kikapcsolni az invertert miután felprogramozta azt. Pechére olyan villanyórája volt, ami mérte a 280-át és volt benne párszáz kwh átvételkor...

Egyik kolégám (elosztónál dolgozok) apja kapott 100.000ft kötbért, mert rosszúl volt az invertere beállítva és 253 voltnál nem állt le, okos óra bemérte, bünti ment ki autómatikusan.

Szerk.: Azt meg halkan jegyzem meg, hogy akinek lakossági szerződése van, az anyagi haszon szerzésre nem használhatja a villanyt. Házban működő fodrász, manikűröa, könyvelő, tervező, webshop, illetve a home office is ilyen.
Aki ilyet csinál otthon annak külön villanyóra kellene céges tarifával ;)

[ Szerkesztve ]


VaZso
(senior tag)

az az áram infó egyszerűen szégyellnivaló...

Az valóban szégyellnivaló, nem tudom, hogyan gondolták.
Nem néztem még utána, mi a konkrét adatfolyam, amit kiad magából a fogyasztásmérő, és ebből visszaszámolható-e korrekten az áram (azért azt feltételezem, időben összetartozó adatok jönnek a P1 porton).

Meddő információt Te is tudsz kiolvasni...

Tudom, meddő energiák biztosan kiolvashatók.
Nem tudom, meddő teljesítményt vagy fázisszöget átad-e.

ennyit arról ami itt ment, hogy majd "véletlenül" kitekeredik az antenna,

Azt nekünk is a lelkünkre kötötte a szerelő, hogy ne kapcsoljuk le akkor sem, ha nincs rajta fogyasztás (látta, hogy a digitális, de kommunikáció nélküli vezérelt le van kapcsolva - mostanság jönnek azt is "okosra" cserélni).

mert a személyes szokásaid , tartózkodásod is részben monitorozható vele...

Az már a mostani adatokból is egészen jól látszik...
Az, hogy ebből a hálózatot is monitorozni tudják, csak hab a tortán.

A nagy truváj ebben a víznél lenne, ahol a vízmennyiség fele!!! tűnik el...

Igen, erről lehetett hallani, hogy irtózatos mennyiség megy el ki tudja, hová (pedig ez is egyfajta kincs, és egyre inkább azzá válik)...

.. ha országos szintű infra felújítás kell, akkor nagyon hasznos lenne, már csak az ütemezés miatt is...

Valóban - országos szintű infrastruktúra-felújítás biztosan kell, hogy pénz mennyire lesz rá, az már nem olyan biztos... de a vízrendszer monitorozása valahol ennek a kezdete lenne.
Valójában egy monitorozható vízórának én is örülnék (ha szolgáltató épít rá, akkor egy második "kimenetnek" örülnék...


Tapsi
(addikt)

Ez a következőképpen néz ki: te, mint tulajdonos felelsz az általad üzemeltetett rendszerért. Éppen ezért te kapod a büntetést hibás beállítás esetén. Ezek után te polgári peres eljárásban követelheted a károd megtérítését a kivitelezőtől, ahol egy bizonyítási eljárás során kiderül majd, hogy ki hibázott. De ettől függetlenül a felelősség a szolgáltató felé a tiéd, a telepítői hibára való hivatkozással nem tudsz kibújni alóla.

...az inverter sem dobja el abban a tizedmásodpercben magát, amint 252,9-ből 253V lesz, hanem vélhetően ott van egy kis türelmi ideje

Erről volt itt szó sokszor.


313313
(addikt)

És én ez alapjá veszem át, ezt ellenörzöm. A többi a felhasználó/telepítő sara.


Attiskaaa
(tag)

Ez mennyire publikus?
El lehet kérni?
Köszi! :)


senki68
(senior tag)

Azt csak halkan jegyzem meg, azért ezt gondold át, mert működhet vállalkozás lakossági szerződéssel.


RicsiSuly
(aktív tag)

Ezzel lenne egy kérdésem vettünk egy üzlethelységet 35m2, most csokibolt van benne. A tulaj azt mondta üzleti tarifán van a villanyóra, a át is irattuk így. Majd kérdeztük a többieket utolag ök, hogy vannak azt mondták mindenki lakosságin van. Ha ezt megprobálom visszairatni ellenőrzik? :D nyáron megy a klíma egyfolytába azért nem mind1 hogy 70ft vagy 35...


senki68
(senior tag)

Ha veszel egy üzlethelységet azt nehéz lakosságira íratni, mert üzlet.
De egy családi háznál lévő vállalkozás, ha nem igényel nagyobb teljesítményt mint a lakossági, akkor mehet lakossági szerződéssel.


313313
(addikt)

Nem, koléga berágott az egyik helyi tüzépre mert nem vittek neki fát a megbeszélt időben és áron, kiment ellenőrizni a faluban lévő mind három telepre, mind lakosságivtarifán volt, lejegyzőkönyvezte az összeset. 3*16-3*25A-ról beszélünk....


Blackmate
(senior tag)

Mivel nekem sincs, dögöljön meg a szomszéd tehene is... Szép magyar szokás :(((


313313
(addikt)

Neki ez a munkája, kifejezettem eneria ellenőr. A lefülelet szerződés szegések után kapja a fizetését.

Amúgy meg lakossági egyetemes szolgáltatás feltételei.


leslieke
(Jómunkásember)
Blog

Megkerestem az appban, az adott napon az a 254,9V egy pillanatnyi csúcs volt, előtte 246,4V, utána 241, 8V a feszültség az adott fázison.
Ha valóban átlagol az inverter is, akkor ezért nem állt le a termelés.


Tapsi
(addikt)

Igen, ez így teljesen rendben van.


leslieke
(Jómunkásember)
Blog

De jó, akkor megnyugodtam, hogy mégsem lopok, csalok, hazudok... :P


axioma
(veterán)

Ebbe azert nehez belemagyarazni, hogy a home office-ozo az aramhasznalattal szerez jovedelmet... tudom, te az uzlethelyisegre irtad, az egyertelmu, egyetemes nem lakossagi.


kardkovacsi
(senior tag)

Ezt írtam én is :)
Nálam volt már 270 Voltos tüske is az inverter szerint. Amúgy meg 247-250 között billeg a feszültség csúcstermelés idején.


User_2
(tag)

van olyan "homeoffice", ami full 5/5.
munkáltató térít valamennyi rezsifélét.
ha átvállalja, meg a munkaszerződés úgy szól, akkor tud üzleti célú lenni.
és akkor -elképzelhető, hogy van olyan munkáltatói könyvelő, meg olyan NAV ellenőr, aki azt mondja, hogy - csak akkor tudja a munkáltató elszámolni, ha külön órára teszed és akkor annak az órának lesz valami tarifája, ami vagy lakossági vagy nem.
fene tudja, nekem még nem jött szembe.


axioma
(veterán)

A munkaltato teritese nem villany, hanem az irodai szolgaltatasok helyett (wc mondjuk...), raadasul torvenyileg maganszemelynek adomentesen adhato, nem kell szamlaval (igy nem lakossagival sem) igazolni. Ha 5/5 ha nem.
A HO-s pont annyit fogyaszt otthon a szolgaltatasokbol mint a munkanelkuli meg a nyugdijas maganszemely, otthon ul es hasznalja az atlagos eszkozeit.
Ennel me'g azt is jobban megertenem, ha a kriptobanyaszatra rakna ra barki az uzleti jelzot.


RicsiSuly
(aktív tag)

Társasház alsó szinten üzletek vannak csak az öreglány akitől vettük aztse tudta merre van az előre, azt mondta üzletin van közbe mindenki lakosságin. Mind1 így jártam.


gorbep
(senior tag)

Kik jogosultak egyetemes szolgáltatásra?

1.a lakossági fogyasztók,

2. a kisfeszültségen vételező, összes felhasználási helyük tekintetében együttesen 3x63 ampernél nem nagyobb csatlakozási teljesítményű felhasználók.

Ebben pont benne vannak szerintem a kisvállalkozások is... gondolom a Tüzépes ÖSSZES telephelyének ÖSSZES betápja meghaladta a 3x63A-t...

[ Szerkesztve ]

üzenetek