Konzolokról KULTURÁLT módon - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Wesder
(félisten)

Ő lázadó, mindig szemben ùszik az árral. :D


Döglött Róka
(veterán)

Van egy switchem jo single jatekokhoz meg van egy boxom jo multi jatekokhoz. A sony tudja a szep single jatekokat ami vagy csoTPS (last of us) vagy valami openworld hazi feladat (horizon) Na ha valamivel ki lehet kergetni a tv elol akkor az ez.


opr
(veterán)

Pontosan. Plane, hogy szemely szerint ugy latom, hogy az esetek nagy reszeben nem az emberek tehetsegen es/vagy munkamoraljan vagy barmi mason mult, hogy lapatra lettek teve, hanem siman a szerencsen.
Rengeteg olyan ember kerult a munkaeropiacra, akikbol fel lehetne epiteni akar 4-5 AAA, vagy akar 50 AA studiot, siman. Plane ennyi penzbol.

Uj IP kell? Bakker, tele az amazon jobbnal jobb, tobbnyire ismeretlen konyvekkel, amiket siman lehetne hasznalni, vagy akar lehet ujat is irni, vagy akarmi. De mondom, nincs sajat otlet, semmi gond, n+1 darab iro van, aki a segget verne a foldhoz egy ilyen deal-ert.

Es akkor ehhez kepest mi van? Mehhhhh.
Siman elerhettek volna, hogy a kovetkezo generacioban az eleteert kuzdjon a sony, erre most eppen nagyon ugy nez ki, hogy a nagy huzas 10 ev mulva is az lesz, hogy GP meg CoD. No comment. Tipikus excelhuszar agyatlan management.


opr
(veterán)

Igen, a Palworld is jo jatek. Nem nekem, de nagyon jo jatek. Sok ember imadta, es akik jatszottak vele, azt ha megkerdezted rola, mind vigyorogva meselte, milyen hulyeseget csinalt eppen benne. Szoval igen, jo jatek, mert sok ember szereti, es azok nagyon. Hozott is annyi penzt, hogy azt se tudjak, mit kezdjenek vele.

BG3 milyen merce szerint nem jo jatek? Minden letezo kritika szerint zsenialis termek, be is zsebelt egy raklap dijat.

Nem is ertem, most min megy a vita, komolyan. Kezd olyan erzesem lenni, mint amikor a viccben mondjak a rendornek, hogy itt egy villanypozna, kosson bele... :U


opr
(veterán)

Ne menjunk mar le ilyen szintre plz.


NyMRooD
(őstag)

Sajnos az MS (és mellette még sokan mások) ezt sem képes meglépni, ha igen pl Hi-fi Rush beszántja a fejlesztő csapatot. SoD 2, Cracdown 3 fejlesztőit kellett volna beszántani (vagy esetleg a 343-at vagy az The Initiative-ot) a Tangot meg megtartani, vagy ha más nem akkor eladni.

szerk.: A Nintendo meg körberöhög mindenkit.

szerk.2.: A Tango az japán studió volt, ott az ilyen megoldásokat nem nagyon szeretik, van egy olyan tippem, hogy az MS-nek egy ideig nem lesz japán studiója, illetve szerintem ők sem szeretnének mivel akkor lehet nem szántották volna be a Tangot.

[ Szerkesztve ]


alratar
(addikt)

Hát ha valaki nem szereti e CRPG-ket, annak nem biztos, hogy jó játék.


zozika84
(őstag)

Nem is ezt kéne meglépni, a copypaste-t csinálja csak a Sony, ott úgyis arra lettek kondícionálva a népek. Ők csináljanak valami mást, valami frisset és JÓT. Ennyit kellene letenni az asztalra a szinte végtelen pénzükkel....(SPOILER: Nem fog bekövetkezni)

[ Szerkesztve ]


NyMRooD
(őstag)

Igen, pont erre gondoltam, a valami más, valami friss és jó előtt meg a mostani állapot között még ott a Sony szint. Tango nem AAA kategóriában de ezt simán megtudta ugrani, erre őket zárják be.


Döglött Róka
(veterán)

Pedig ez a szint. Sonynál elmegy ugyanaz a játék 4szer és negyedjére is állva tapsol a közönség előrendelés közben. Közben stílusbeli diverzitás nulla. Majd kiadják PC-re és akkor úristen mekkorát húzott. Tapsoljunk!

MS egyszerre ad ki mindent két platformra, előfizetésen belül. URAMISTEN HÁT EZ TUTI BUKÓ, meg a játék is szar. Borzalmas mércék vannak a fejekben és akkor már a Nintendoról mint a cégről aki leragadt 2004-ben nem is beszéltünk.

Dehát ez van, valamiért a nép a közhelyes sztorijú kőbuta játékokra bukik. De legyen dark&gritty mert attól a játékos badassnek érzi magát és könnyebben elfelejti hogy az egész élete sivárabb mint a most megjelent Sandland side questjei.

"BG3 milyen merce szerint nem jo jatek? Minden letezo kritika szerint zsenialis termek, be is zsebelt egy raklap dijat." - a kritika semmit nem ér, ha nem tetszik a CRPG. És a BG3 nem több egy N+1 Larian CRPG-nél (Divinity sorozat hallo) amihez adtak egy doboz member berry-t. Ezért a kritikusok ugrottak rá, elvégre ők emlékeznek a régi részekre.

Tudod mi volt nálam tavaly az év játéka? A Monster Hunter Rise+Sunbreak, hogy végre megjelent box-ra. Senkit nem érdekelt. Ahogy senkit nem érdekelt akkor sem amikor megjelent switch-re.

[ Szerkesztve ]


Wesder
(félisten)

Ez most mindenféle fanboykodás nélkül írtam. Én tényleg ùgy látom hogy a játékosok a Sony címek párját várják a Microsofttól.



(tag)

Mindent lehet relativizálni, és akkor mindenki jól csinál mindent, csak hát ez van. Az semmiképp nem árt, ha egy játékot a játékosok és/vagy kritikusok szeretnek. Ez sem abszolút mérce, de jelenleg ebben nem fényes a mérce. Kevés játék jelenik meg, az is kevéssé meghatározó, a Starfield sem lett akkora jelenség, mint a Skyrim.

Persze én bukott, meg nem értett kultklasszikusoknak is tudnék örülni, de nyilván nem az a siker útja.



(tag)

Na, én ezt pont nem szeretném.



(tag)

A Crackdown 3 fejlesztői külsősök ( a Sonynak is fejlesztettek, pl. a Sackboyt), azóta pedig megvette őket a Tencent. Nehezen tudná őket bezárni az MS.

[ Szerkesztve ]


NyMRooD
(őstag)

Na ezt nem tudtam, köszi az infót.


opr
(veterán)

Jo, aki nem szereti a noket, annak meg a vilag legjobb noje se erdekes. Es? :D

Celkozonseget kell nezni, csak annak van ertelme. Akinek szanjak, az szereti? Ha igen, akkor az egy jo jatek.

Olyan szinten van ez tulbonyolitva, hogy az nem igaz. Pedig igazabol amugy szerintem rohadt egyszeru a recept. Ha olyanok keszitik, akik szeretnenek jatszani is vele, es meg van nekik engedve (penzugyileg, management ugyileg), hogy olyat csinaljanak, amivel ok is akarnak jatszani, abbol baj meg nem volt sose. Minden igazan kivalo jatek igy szuletett eddig. Mar csak az a kerdes, hogy a nagytokes ipar ezt mikor fogja fel vegre.


opr
(veterán)

Minosegben, igen. Plane sokszor annyi penzbol. Es szerintem ez egy teljesen jogos elvaras amugy. Mert amikor egy spider-man szintu koltsegvetesnek egy redfall a vege, ott azert szerintem nagyon jogos a kritika.

Amikor azt mondja valaki, hogy sony-minosegu jatekot var, az nem azt jelenti, hogy story-driven 3rd person csojatekot vagy open world jatekot akar. Csak hogy minosegi legyen a termek.


Döglött Róka
(veterán)

Már ha érti is amit csinál... Lásd még Rebel Moon filmek. :D

"Amikor azt mondja valaki, hogy sony-minosegu jatekot var, az nem azt jelenti, hogy story-driven 3rd person csojatekot vagy open world jatekot akar. Csak hogy minosegi legyen a termek." - De ez az elvárás pont abból fakad amit a faék egyszerű csőjátékban lát ahol elidőzhetett azon a designer, hogy minden könyv más a polcon mert a játékkal magával nem kellett annyit foglalkozni.

[ Szerkesztve ]


opr
(veterán)

Tovabbra se ertem, mi ertelme annak, ha egy szorakoztatoipari termeket olyan ember akar ertekelni, aki nem szereti annak a mufajat. Az szvsz csak picsogas, hozzaadott ertek nelkul.

Erted, ha utalsz olvasni, hiaba mondogatom en, hogy melyik konyv milyen jo, akkor se fogod szeretni meg nem fog erdekelni. De ezzel nincs is semmi gond, egeszen addig, amig el nem kezdesz hozongeni, hogy minek adnak ki ennyi konyvet, mikor nincs is neki semmi ertelme. Legyunk mar ennel kicsit szeleslatokorubbek plz.
Palworld pl annyira nem az en mufajom, hogy fizetniuk kene, hogy egyaltalan felinstalloljam. Es? Attol meg egy baromi jo jatek lett, mert akinek szolt, az honapokon keresztul csillogo szemmel, mosolyogva beszelt rola. Ennyi a lenyeg. Nem kell ezt ennel meylebben tulgondolni szerintem.


alratar
(addikt)

Egyetértek, csak azt hangsúlyozom, hogy relatív maga a fogalom. Nem lehet valamiről egyértelműen, hogy jó.
Igen, vannak szempontok amiket lehet nézni, de alapvetően ez szubjektív.

üzenetek