Nook olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


malnabokor
(senior tag)
Blog

Sziasztok! Látom eléggé kihalt a topik az elmúlt pár hónapban, de megpróbálom :)
Szóval mostmár hét éve vagyok Nook tulaj, egy Amerikából hazahozott Nook 1st Editiont (életem legjobb befektetése volt, rengeteg könyvet olvastam ki rajta) használtam és még használom most is :)
Az elmúlt hetekben jelezte a B&N, hogy sajnálkozva megszünteti a 1st edition támogatását, többé nem lesz elérhető az USA Store (kezdetektől fogva oda voltam beregisztrálva), de azért gratulál is, hogy az első felhasználók között voltam, így adtak egy 50%-os kuponnal a Glowlight 3-ra.
Egyetlen “hibája” volt számomra, hogy bár módosítottam a 1st editiont és feltettem egy másik fájl olvasót, az eredetit/gyárit szerettem igazán, viszont az nem mindig szerette a PDF/Ebook magyar különleges karaktereket (ű,í,ő) leginkább. És soha nem jöttem rá, hogy ez mitől függ, melyik pdf, kódolás verzió stb. Egyiknél ment, másiknál nem.
A kérdésem az lenne, hogy a mostani újabb generációs Nook olvasók gyári szoftverei mennyire vannak barátságban a magyar karakterekkel? A tárhelyre rárakott saját epub és pdf fájlok esetén lennék kíváncsi :)

üzenetek