nVidia GeForce GTX 1060 (GP106) - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Ablakos
(őstag)

A CPU-t kb. két évente szoktam átkenni. Ez a GPU négy éve megvan (probléma nélkül) és nem nyúltam hozzá. Gondoltam...


Bjørgersson
(félisten)
Blog

Na de pontosan milyen típus? Azért van egy pár Asus... :)


Ciccuka
(veterán)
Blog

Ne sarkazd le a GPU-t és ne sértsd meg az alkatrészeket a nyákon! Ez a legfontosabb szabály.


ledgeri
(nagyúr)

Ha nyomsz egy furmarkot (hosszan), és nemigazán vagy 75-80-85 felett vele akkor felesleges megbolygatni!


vlevi
(nagyúr)

Sok együtt töltött év után, elhagylak titeket. A szín marad zöld, csak pár generációval újabb.
[link]

[ Szerkesztve ]


Ciccuka
(veterán)
Blog

Én megvárom, amíg lemegy az RTX 4060 ára :P


Redneck
(veterán)
Blog

Jó játékot!

Én beérném újra egy 1060 szintű és fogyasztású kártyával, de majd ha 50k lesz egy új, max akkor veszek, addig XSX. Használt nem izgat. :P


Amadeus77
(csendes tag)

Üdv!

Van egy 1060-as kártyám. nvflash -el ráírok egy ujjabb firmware-t, újraindítom a gépet és a gpu-z a régi firmware adatait mutatja. ez miért van?


Ciccuka
(veterán)
Blog

Legújabbal próbáltad és a megfelelő kapcsolóval?


Amadeus77
(csendes tag)

Igen! Kikapcsoltam az irásvédetséget a bioson és kiirtam a romot. Előtte írtam bele másik biost az overridepci és overridesub -6 kapcsolokkal. Végül visszaírtam az eredeti biost és nem állt helyre. Ilyenkor mit lehet tenni?


Ciccuka
(veterán)
Blog

Nem tudom, hogy van -e itt, de valamit VGA mélyvíz topikot keress vagy őt.

[ Szerkesztve ]


DrWiziq
(újonc)

Sziasztok!

A tegnapi napon vásároltam egy Gigabyte GTX 1060 6 GB OC Windforce hűtéssel (GV-N1060WF2OC-6GD) használtan.

Még sosem volt ilyen kártyám/hűtésem. Vásárlás előtt utánanéztem, hogy hogyan működik, ugye ha 60 fok fölé emelkedik/intenzív használatnak van kitéve kapcsolnak be a ventillátorok, egyébként passzívan hűt.

Kérdésem az volna, hogy az normális ennél a hűtésnél, ha játszok (World of Warcraft Dragonflight) bekapcsolnak a ventillátorok természetesen, majd nyílvánvalóan "aktívabban' hűti le, 60 fok alá is olykor-olykor és ezt követően kikapcsolnak a ventik, majd megint amikor 60 fok fölé megy visszkaapcsolnak?

Viszonylag sűrűn hallom a hangot a gépházból, amikor újból elkezdenek forogni. Hőmérséklettel nincs egyébként gondom vagy bármi egyéb, az érdekelne, hogy ez a viszonylag "sűrű" ventillátor ki-bekapcs hosszú távon mennyire árt a kártyának, valamint hogy ez így rendben van-e?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv,
DrWiziq


RetepNyaraB
(veterán)

Ilyen és bosszantó is. Afterburnerben csinálj egy profilt játékra, amelyben rögvest minimumon indít, tetszőleges fordulatig megy fel, de sose kapcsol ki.


Redneck
(veterán)
Blog

A sűrű ki-be kapcsolás az idegrendszerednek árt leginkább. Készíts egy egyedi profilt MSI AB-ben, és meg van oldva. Egy bizonyos fordulaton lehet rezonálhat, típushiba. ;)


ledgeri
(nagyúr)

<p>Több éves wintelepítésem volt a hétig. Egy idő után el-el hagyogattam a PH-n is cikkekben 3-4 naponta érkező hotfixek miatt a telepítést... ÉS kb fél éve nem a többi csatlakozó melletti, hanem a "ventirész" melletti DVI-t használtam.<br />Fenti mellett utóbbi időben (nem emlékszem már, hogy a DVI cseréhez képest mikortól) bármikor akartam driver frissíteni (nem experience-en keresztül), akkor amint lecsatlakozott a kártya lefagyott a gép, és 5 perc alatt sem lett változás -míg alapból 1 percen belül volt kép.<br />Most új tesztrendszert telepítettem, persze a win lehúzott egy drivert, jött a fagyás, majd mikor később frissítettem a drivert, újabb fagyás. (Kifelejtettem, hogy a fagyás utáni resikor a friss driver indult mindíg).<br />DVI-csati csere után, friss windows-t net nélkül feltéve, majd a drivert még mindig nettelen gépen felrakva nem volt fagyás.<br /><br />Kérdezném, hogy mit gondoltok, a csati prioritása, vagy win hiba, esetleg driver-valami komponens beépítése óta- okozhatja ezt?</p>


tonyrulez
(őstag)

Sziasztok,

Gigabyte GTX1060 G1 Gaming 6G kártyámon zavaróan kerreg az egyik venti, ezért vettem újat hogy lecseréljem. Szomorúan látom hogy nem lehet simán leszedni a műanyag borítást, és egy csavar miatt a hűtőbordát is le kell szedni. Újrapasztázást nem úszom meg, a thermal pad újrahasználható?


ledgeri
(nagyúr)

A konkrét mag, és a hűtőborda közti rész biztos, hogy nem tolerálja a thermal-pad-et... Inkább menj biztosra, és legyen paszta, mint vedd újból szét mert rosszak a hófokok, vagy főzd meg a magod....
Vagy örök gyos-ellenőrzés: valaki biztos csinált yt videót, ahol pl látszik milyen vastag pad, ami okés, és milyen hőfok-deltát okoz....

[ Szerkesztve ]


Redneck
(veterán)
Blog

Szerintem arra gondolt, hogy a régi thermal padok mehetnek e vissza. :U
Én raktam már vissza egy Radeonra a régieket mert nem volt kéznél új, köszöni szépen azóta is elvan. Ha nincsenek nagyon gané állapotban, sőt le sem szedted őket, akkor visszarakhatod. Persze érdemes inkább ugyanolyan magasságúakat rendelni, jobb a békesség alapon.

Szerk:
Mondjuk az nem volt egy különösebben értékes kártya.

[ Szerkesztve ]


ledgeri
(nagyúr)

Jaaa, igen, átugrotta a szemem az újra-részt az újrahasználható-ban. Hoppá! :R

üzenetek