NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102) - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


RM007
(addikt)

Igen azzal számolok.

ffodi: Számolok a limittel mindegy mekkora. Belezúgtam a laposomba, semmi nem számít jobban annál hogy amíg csak lehet kihúzzam az idejét. Az fps amennyi kell meglegyen nehezebb játékoknál is és okés. Jövőre a GTA 6 azért fogyasztható lehessen magas grafikai beállítások mellett.

A fenti beállításhoz, állítottam a venti fordulatszámon felfelé, lehet még fogok úgy látom bőven belefér. CW nincs. Az előző PNY 3080Ti kártyám az zenélt munka közben. :D

#16832 SoulReaver: Elmentettem ezt az eredményt. Példaképnek tekintem, lehet rápróbálok. :R

[ Szerkesztve ]


ffodi
(veterán)
Blog

Engem ami nagyon zavart a korábban említett esetben, hogy bizonyos játékoknál 4k-ban DLSS mellett látványos volt a CPU limit. Értsd ez alatt, volt mondjuk 60-80 FPS, de a GPU kihasználtság nem volt több, mint 70-80%, sokszor ennyi sem (120 Hz + G-Sync). Nyilván ezzel még élvezhető a játék adott esetben, de mégis zavaró. :D

[ Szerkesztve ]


RM007
(addikt)

Nálam (60Hz + G sincs.) Bár keresem... :D Maga a dlss ha nem natívban használom úgy is spórol nekem a villanyszámlán, aztán élesben még azt is lekavarom. Tesztnél azért nem vagyok nagyon boldog tőle. Nyílt terepen ahol meg egy bizonyos láthatatlan futurisztikus számolási műveletet végez a proci fogat csikorgatva mint pl az MS 2020 szimulátoránál ott szopás van mint észrevettem. Nem dolgozik se a proci se a vga igazán sőt a vga annyira sem és kb akár 30-40 fps -el is kevesebb jön adott helyen (New York felett) mint vidiben láttam az ott szereplő jóval izmosabb konfignál. Ott ahol annyira szeretnek tesztelni. A lényeg túl alacsonyra ne essen az fps mert lezuhan a repcsi meg az életkedvem. :DDD

Ezen a kihasználtságon azért szoktam töprengeni, mikor úgy látom dolgozhatna jobban is, most ügye láttam egy rossz UV görbe is tud olyat produkálni, ami egy rossz beállítás vagy kompatibilitási probléma vga/szoftver oldalról. És ilyenkor nem a proci a hibás.

[ Szerkesztve ]


- = Zk = -
(félisten)
Blog

UV-val 18ezer... :C


tom81042
(tag)

A memoriat mindenkepp huzd fel az sokat dob a valos teljesitmenyen, +1000 és 1500 között lesz valahol a sweet spot, ahol még stabil. Én ezzel teszteltem ki:
https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan

Illetve semmiképp ne hagyd default-on mert energia pocsékolás, minimum 50-100 Wattal kevesebb fogyasztáson tudja szinte mindegyik ilyen kártya teljesen ugyanazt, vagy jobbat mint a gyári alap beállítás!

Nálam pl így néz ki az optimális config ami átlag 200-270 Wattot eszik játékoknál (2k - vagy 4k) és szinte soha nincs semmilyen limit, de ha van is az a 320 Watt power limit amit elér de azt sem folyamatosan.

Furmark 4k GPU stress teszt-et nyomtam be pár pillanatra Anti aliasing nélkül, az azonnal max power limit es max hotspot! :D


SoulReaver
(veterán)

Játék alatt is ez a 70 C fok körüli hő fok van? Látom a többieknél is ennyi kb.

Én nem UV-zok, ez a 60 C fok a max most. Nyáron majd kiderül mennyi plusz jön még.


Rexcor
(őstag)

4090-nél ez az eredmény mennyire "normális"? Csak azért kérdezem mert a GPU utilization néha eléggé beesett 1-1 másodpercre 70% körülire is.


tomas51
(senior tag)

ha van gsync akkor tiltani kell mert stutteringel ennél a tesztnél sok embernél
Alapvetően a 3d mark is jelzi ha be van kapcsolva, a stabil és eredményért tiltani kell amíg teszt van

[ Szerkesztve ]


- = Zk = -
(félisten)
Blog

nemtudom, mert UV-zom.. a fenti eredmény a kitolt, alap alap.... G Sincs OFF, MSI AB OFF stb stb.... 2560-80ra boostolt asszem....

2565/900.... ez az UV, ez játékok alatt nem megy fel 45 fölé... a fenti alapot nem próbáltam még játékokban...
de a nyár nekem is kérdéses, bár én a héten kiheréltem a gépházat, jobb lett a szellőzés nem kicsivel :C :K

#16848tomas51
UV+G Sincs nél nekem 18115pöttyöt hozott :C :DDD

[ Szerkesztve ]


Dave567
(addikt)

Most már tudom miről beszélsz, Reddit-en is írnak problémákról, hát a jó K anyjukat...... KOMOLYAN...

150-220 az FPS, de érzem néha, hogy ugrik egyet, ami egy Multi FPS-ben marha jó gyors játékmenetnél...


Rexcor
(őstag)

Igen, tényleg ez volt a baj. Most megnéztem g-sync nélkül és simább volt illetve a pontszám is magasabb.


RM007
(addikt)

Kipróbáltam a memóriát is legyen abból is valami, viszont elmegyek a végletekig, megnézzük hol a vége azt nem szeretném. Nincs azért ennyire szükségem erre. Egy olyan beállítást kerestem ami maradna is, nem csak tesztidőre.
A ramokra ment + 400. Aztán a korábbi módon nyomtam még egy tesztet. Itt inkább megállok. Egyébként is nem tudom használni az AB-t, valami miatt csak bajt csinál. Az alapfesz mező üres stb...pedig be van jelölve. Maradt a gyári emelő progi. Aztán majd később meglátom mi hogyan alakul. Ez is mi akar már lenni. Kicsit felboostol.

A progira azért holnap ránézek. Köszi! :R


nutella1
(őstag)

Igen, pontosan erre gondoltam.


tom81042
(tag)

Ha nem akarsz szarozni vele akkor memoriara +1000 Mhz és használod életed hátralévő részében. Ha bármi lefagy, kilép akkor vissza +800 Mhz-re, de ahhoz mar nagyon balszerencsesnek kell lenni. Ez ingyen performance, risk-je nincs, élettartamot nem csökkenti, FPS-t (foleg min fps) pedig lathatoan noveli, szoval nincs értelme nem huzni a DDR6X memoriat!
Az Afterburner Curve beallitas is nagyon ajanlott, azt mondjuk en is ugy goggle-ztam mert nem egyszeru itt is kuldott valaki egy linket hogy melyik billentyukombinacioval lehet egyszeruen.


tom81042
(tag)

Az ilyen 60 fokok nem mondanak semmit, ha valos hutest akartok tesztelni akkor rá kell ezt nyomni egy 30 percig és minden kiderul:

Furmark, 4k, max 2x anti-aliasing, GPU stress teszt:

ITT kiderul milyen a hutes, igazabol ventillator fordulattol szinte fuggetlenul be fog allni egy 70-80 fok korulre attol fuggoen hany wattos a bios es valojaban milyen jo a hutes!


RM007
(addikt)

Az AB most ezzel a kártyámmal a jelen környezetben más mint amit eddig megszoktam.
Több éve használom már egy csomó kártyával, és tudom laposítani kellene a grafikon végét stb. főleg ahogy nézem a monitorozást. Várok újabb verzát és meglátom. Illetve ha lesz rá időm, mert most nem sok van, akkor újból nekifutok. :)

[ Szerkesztve ]


tomas51
(senior tag)

Na fa...a :)


Laraxior
(titán)

Miért olyan karcsú az a minimum FPS? :F


SoulReaver
(veterán)

Délután megcsinálom, de akinek a superposition is már 68C fok, annak ez a teszt halál.

Amúgy Horizon Forbidden West 2560x1440 full grafika, dlss nélkül max 65 fok nálam.


Raymond
(félisten)
Blog

Egy Stable Diffusion latent upscale fel tudja melegiteni a kartyat rendesen es nagyon gyorsan. Maga a generals nem, de egy 1024x1024 -> 2048x2048 upscale igen. Ott mire felporognek a ventik addigra mar boven meleg a GPU.

üzenetek