OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb! - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


concret_hp
(addikt)
Blog

ettol meg nagyon sokaknal igy mukodik... nekem ugy tunik minel kuszkodosebb valakinek az anyagi elete, annal inkabb jellemzo ra amit irtal, hogy attol erzi magat valakinek, hogy X telefonja / cipoje / autoja van.


fokukac
(nagyúr)

Nekem éppen van kettő is, ha akarod, szívesen megmutatom. (Pixel 8 és 7a)

@Emvy: nekem még egyik pixelem sem volt érezhetően bugos. Mondjuk nem is egyből veszem meg őket, hanem picit később, lehet, addigra kijavítják.

@Concret_HP: nekem általában senki nem tudja, hogy milyen telefonom van. Amikor a fotóimat megosztom velük, akkor szoktak elcsodálkozni :D

@Mikrobi: én 2015 óta párhuzamosan használom az androidot és az ios-t, és amúgy egyre jobban hasonlítanak egymásra. Vicces látni, hogy, folyamatosan egymástól lopnak :D
szerintem kb. az egyetlen lényegi különbség már a file-rendszer kezelése, illetve a beállítások logikája

[ Szerkesztve ]


concret_hp
(addikt)
Blog

en neha sajat magam se tudom szoval tenyleg ervenyes a senki nem tudja :DDD


Pacák
(senior tag)
Blog

Úgy vagyok vele, hogy túl sok pénz ne álljon a telefonban. Másrészt a családban én állítottam be minden új készüléket, de nagyon sokáig nyomógombos Nokia-t használtam.
Amikor az első Android telefonomat vettem, addigra már a párom elhasználta a second hand Apple 3G-t, aztán valami Huawei-t nyúzott, a gyerekek valami csempés Nokia-t nyomkodtak.
Mikor végre rászántam magamat, akkor vettem valami faék Lenovo-t, amiben még cserélhető akkumulátor volt.
Azt nagyon komáltam, de borzalmas volt az akkuvezérlője és másfél évente új akkumulátor kellett hozzá. :U
Aztán lett egy Androidos Nokia, nagyon szép kijelzővel, de kontaktos lett az usb csatlakozást, mert hirtelen pattantam fel és vittem volna, miközben még töltőn volt.
Most Motorola G10 van, de jobban kedvelem az öregecske Nokia kijelzőjét és a méretét. Azóta sincs jobb megoldás, mert minden új telefon tabletnek néz ki a kicsi kezeimbe fogva. :B


fokukac
(nagyúr)

ja, eszembe jutott még egy dolog, amitől falnak megyek az ájfónon: hogy nem lehet cache-t törölni.
Hallgatok zenét, és megeszi a tárhelyet a cache...

Az egyetlen módja az, hogy törlöm az appot, majd újratelepítem. Hogy ennél okosabb megoldást nem tudtak csinálni, ez is hihetetlen... Az androidon erre ott egy gomb, minden appnál, cache törlése, két klikk, és mindenki heppi. De az ájfónon nem.

Szóval fogy a hely a cache miatt, és ő - egyszer csak elkezdi offload-olni az appjaimat, kérdés nélkül. Persze, mindig olyanokat, amiket szerinte nem használok, pedig amúgy igen. Pl. a Google maps-et nem indítom el, mert miért indítanám el a telefonon? Viszont a kocsiban, airplay-ről állandóan fut. Aztán egyszer csak offload-olja, mert szerinte már csak 8 giga helyem van, és az kevés. Na, az ilyenektől kapok tényleg agyfaszt. :D


lenox
(veterán)
Blog

Android tovabb fog jonni ra (7 evig), nem fogod addig hasznalni szerintem. En az alapjan vettem, hogy dxomark eggyel tobb pont volt, arban meg fele (pixel 7 pro vs iphone 14 pro max). Most a pont forditva van, az ar nem, a ketto kozott most is a pixelt vennem. A tobbi android dxomarkban joval lentebb van (kiveve a playstore nelkuliek), a jatekok nem erdekeltek annyira. Altalanos celra az erosebb hw-ek annyira nem sokkal erosebbek, es egyik se lesz keves, ettol nem felnek.


Tothgera30
(Ármester)

Érdekes manapság ez hogy státuszszimbólum. Főképp egy tokban/fóliával védett akármilyen telefonnál, ami valljuk be... egy telefon. Ebben Pacák elvét követem, veszek egy számomra megfelelő Xiaomit 3 évre, és puff, kiszolgál. Ha sokkal drágább/gyorsabb/szebb/más telefont vennék se tudnám jobban kihasználni, vagy mire igen, elévül.


ToBeY
(nagyúr)

Lehet Tothgera30 van igaza és elég lenne egy átlag Xiaomi telefon.
Mivel 4-5év után úgyis cserés lenne a dolog,így értelmét vesztené a 7év suport.
A DxOmark ranking annyira nem izgat,legyen benne tisztességes kamera.
Ha nagyon fotózgatni támadna kedvem itt a 750D csak azt k.va szar cipelni :)


emvy
(nagyúr)

En tokre azt latom, h mar reg nem statusszimbolum a telefon, sok-sok eve. Konkretan milliardosokat latok torott, 2-3 eves Samsungokkal meg iPhoneokkal maszkalni. Senkit nem erdekel.


bitpork
(veterán)
Blog

Egy milliárdos aki megdolgozik érte soha nem fog rá így tekinteni. A csóró, na annak létszükséglet.


lenox
(veterán)
Blog

Biztos, hogy eleg, szerintem azon a szinten mar a belepok is tul vannak, 4GB ram + 64 GB storage - tol kb. mind hasznalhato, max idonkent szetb@sz az ideg. Azert arra figyelj, hogy quad channel, 50+ GB/sec folottit vegyel.


parandroid
(nagyúr)
Blog

Valszeg velem van a baj, de én mondjuk még sose néztem meg a telefonom technikai specifikációit. Oké, a tárhelyet igen, de kb ennyi. Mondjuk le is szarom, nekem jó a kettúvel korábbi kifutó modell is. Tavaly nyáron megadta magát a 4 éves iphone-om (valszeg beázott, de a hangszórója is szar volt már, meg az akku is így 4 év ütés-vágás után, és ezt is már használtan vettem), szereztem egy felújított használtat gyorsan valami 400 euróért, asszem 12-es, de ebben sem vagyok teljesen biztos. :DDD Amúgy meg egy egyszerű fekete tokban van, rohadtul nem látszik belőle semmi, bár aki nagy alma-fan, az biztos megmondja már a kamerákról a hátulján, hogy melyik modell. 3 évet valszeg kibír, akkor veszek egy olyat, ami kb mostanában jelenik meg. :P

Van amúgy ipad-em is, valamelyik régebbi Air, a gyerektől örököltem évekkel ezelőtt, mostanában kezdtem észrevenni, hogy néha mintha lassúcska lenne már, olyankor be kell zárni minden appot, és megjavul. Gondolom az újaknál ilyen már nincs.

p


lenox
(veterán)
Blog

Nyilvan vakon is lehet lenni, legfeljebb belefut az ember valami maceras problemaba. Almanal mondjuk kisebb az eselye, 12-bol a mini merul le tul hamar az en hasznalati mintam szerint, nyilvan van akinek az is jo. Mondjuk en hasznalt/felujitottat is felnek venni, de ki mit szeret. Illetve meg azzal nem szeretek foglalkozni, hogy legyen almas tolto, ugyhogy nalunk az ipad-ek is usb-c-sek, ez mondjuk a 12-es iphone-okat kilone.

[ Szerkesztve ]


parandroid
(nagyúr)
Blog

USB-C töltőt csak az utolsó iphone kapott, szóval emiatt nem cseréltem le a családban az összes telefont tavaly fejvesztve. Van elég lightning kábelünk, eddig is elvoltunk vele. Lányom ipadje az már új usb-s, az almás órája meg valami fura saját töltős. A garminjainkról nem is beszélve. Mi asszonnyal valami öreg ipadeket használunk, ez meg az iphone töltőjével megy. Biciklilámpák, biciklis komputer, kutya világítós nyakörve, meg ki tudja még mik meg micro usb-sek. Mondjuk a micro usb-nél bármi jobb, gyerekek anno az androidos tableteket pár hónap alatt tették tölthetetlenné, de a telefonokkal, mp3 lejátszókkal is mindig baj volt. Akkoriban pont ez is érv volt az iphone-ra váltás miatt. Szóval ja, szép lenne, ha mindenhez egyféle töltő lenne, de még nem tart ott a világ.

12 minit párom használ, van, hogy napközben is töltőre dugja, de ő elég sokat beszél is rajta. Meg asszem, a miniben eleve kisebb is az akku. No meg ő újan kapta, szóval az is már 3+ éves, és még a gyári akkuval fut, ahhoz képest nem rossz.

Használt, felújítottat mifelénk garival adják, engem meg hidegen hagy, hogy nem én vagyok az első tulaj, ellenben szeretem, ha valami kb féláron van. Meg melóban, sportolásnál nem féltem így annyira, mintha dupla annyiért vettem volna (lekopogom, de még sose vertem oda sehova, de voltak necces esetek), technikából meg nekem simán jó a 2-3 éves is, én azt is elégedetten használom még 3-4 évig.

p

[ Szerkesztve ]


BlacKSouL
(addikt)
Blog

X Mi9t. Nem tudnám mire cserélni, mert valamiben mindegyik drasztikusan szarabb (házon belül is) ha más nem az árában. De topikja szerint is nagyon eltalált, a váltók közt talán a fele se elégedett. Ez se örökélet, de szerintem ez is kihúzza 6 évig minimum.
Popup szelfikamera, kijelző ujjlenyomat, itt elvérzik majdnem minden 95%-ban. A többiről nem beszélve. És nem mókolok, gyári fw.


Pttypang
(veterán)
Blog

Most ezen malmozok, a heten kellene szereznem sajatot a cegest meg leadni, de at is kellene migralnom valamikor. Most vegyek dragan 15-ot es akkor jopar evig jo lesz, vagy a regi is ugyanugy menni fog? A ceges meg 12-es, szoval nem igazan szamit, azon kivul, hogy kb mukodik meg frissitgetik.


ToBeY
(nagyúr)

Ma felhívott valaki aki közölte,hogy a beszélgetés rögzítésre kerül és az otp-től hív xy Dániel, és éppen elutaltak a számlámról 310.000huf-ot
Mondom ez remek haver,de nincs otp-s számlám úgy hogy ez most nem jött be és kinyomtam.
De amúgy ha lett volna otp számlám és kicsit idősebb lettem volna,lehet hogy besz*ptam volna..
.De a számát elmentettem,de kétlemhogy kétszer felhívna ezek után :D


lenox
(veterán)
Blog

Hat en ennyi toltot nem vallalnek az tuti.
Gari nelkul hulye aki megveszi, az ujra harom ev gari van errefele, csodalkoznek, ha a hasznaltra is annyi lenne. Nade mindegy, ki mit szeret.

#87535:
Nalunk annak Poco F5 lett az utodja, szerintem kb. ugyanannyiba kerult, meg jobb is.


NoLF
(addikt)
Blog

13 éve folyamat csak használt iphonet vettem/kaptam melóban, soha egyiknek sem volt még semmi baja, mindet millió évig használtam.

a mostani azt se tudom, hanyas, de megy folyamatosan gond nélkül. mint ahogy az előző is, csak elfogyott rajta a tárhely és elegem lett a mentegetésből így szereztem egy vagy 3 generációval újabbat, de ez is megvan vagy 4-5 éves tuti.

egyikre se volt soha garancia, és mindegyikért annyit adtam amit kb le tudok épp szarni, ha elveszik/beázik/összetörik/ellopják. akksi is tökéletesen bírta mind, csak a legolcsóbb tok és fólia van rajta.


szőröscica
(addikt)
Blog

Cegunknel atszervezesek vannak. Ennek, illetve egy szulesi szabadsagnak koszonhetoen uj pozicioba kerulok, ami melle beigertek egy eloleptetest is. Ez mar felsokozepvezetoi szint, ceges BMW vagy ekvivalens jar vele, stb. Kaptam 6 het feluletes betanitast, majd az elodom elment szulni. A fonokom uj, az atszervezes folytan kerult ide, az elozo fonok elment. Apro szerencse, hogy a szakteruletet nagyon jol ismeri, de az uzletagat csak alapjaiban ismeri.

Szoval sok jora nem szamitottam, es egyelore be is igazolodott, hogy szo szerint szarni nincs idom. Harom honapot adok magamnak, hogy beletanuljak es legalabb nagyjabol atlassam a dolgokat, illetve, hogy lassam, valodi szandek all-e az eloleptetes igerete mogott. De ha a munka mennyisege ezt kovetoen sem preselheto bele a 9-tol 6-ig idosavba (atlagosan, nyilvan van amikor be kell fejezni valamit, vagy amerikaikkal kell beszelni, stb), akkor jelezni fogom, hogy ez nem palya. Eleg nekem a kisebb beosztas, kisebb auto es a normal munkaido is. Nem tudom hol erdemes meghuzni a hatart, hogy most szethajtsam magam 33 evesen, de akkor 40 felett talan mar lesz annyi tartalekom, amivel elmehetek reszmunkaidozni vagy hosszabb sabbaticalra, vagy lazara venni, de akkor meg 50 evesen is teljes munkaidos irodapatkany leszek. Jelenleg is pszichologushoz/pszichiaterhez probalok bejutni az allando szorongas miatt, csak eddig nyolcan hajtottak el.

Bonusz, hogy egyebkent utalom az egeszet, a legkevesbe sem erdekel, csak mivel 10 eve ezen a specializalt teruleten dolgozom, semmi masban nem tudnek elhelyezkedni. Ellenben ertek hozza, es mivel betegesen szorongok es megfelelesi kenyszerem van, ezert mindent megoldok, szoval barmit ram tudnak bizni. Ezert tartok ilyen rovid ido alatt ott, ahol. Csak egy masodpercet se elvezem.

[ Szerkesztve ]

üzenetek