OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb! - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


parandroid
(nagyúr)
Blog

Használt és használt telefon között is van különbség. Amit vettem, az kb újnak néz ki, még így fél év után is. Kaptam rá egy év garit amúgy. Remekül elleszek ezzel még 2 évig, azaz használom 3 évet, nekem ez megért 400 eurót. Én is tudnék pixelt venni ( :P ), de nem akarok, mert nem tetszik, sem ahogy kinéz, sem a rendszer, amit használ.

Az usb-c meg egy igen fasza dolog, remélem, gyorsan elterjed, és tényleg mindenben az lesz, és megszabadulhatunk a nyolcféle kábeltől, de nem fogom a meglévő teljes elektronikai cucc készletemet egyik napról a másikra kibaszni, csak azért, hogy átálljak rá. Majd ahogy jönnek az új cuccok, nyilván szempont lesz az is, hogy olyat keresek, ami ilyennel tölthető, csatlakoztatható. De mindenkinek van otthon nyomtatója, elektromos fogkeféje, mp3 lejátszója, karácsonyi ablakdísze, régebbi ps/xbox kontrollere, bt hangszórója, biciklilámpája, meg egyebe, amihez kell valami kábel néha, nyilván nem fogod egyszerre az összeset kihajítani. Pláne, ha évek óta működik, és amúgy elégedett vagy vele. Amúgy meg nekem még az autóm is olyan régi szar, abban is usb-a van, nem c. Sőt, az egyikben még a car play sem wireless! Cserébe wireless töltő mondjuk jutott bele. De ugyanez a foscsi, öreg PC-mmel: van a házon egy usb-c, meg az alaplapon egy type c, aztán ennyi, az összes többi usb csatlakozó a-s rajta. Xbox kontrollerek mondjuk már usb-c csatival jönnek, de a régebbiek még micro usb-sek, meg magán az xboxon is 3 usb-a, és egy usb-c csatlakozó van.

Kábelből meg én szinte mindenből ikeásat használok, ahogy töltőadapterből is, nekem ez kényelmesen elérhető, és elfogadható árú. Előtte amazon basic cuccok voltak, azok sem rosszak, de az ikeás érzésre minőségibb azért (kicsit drágább is). Az eredeti apple kábelek konkrétan fosszarok, mostanra szerintem az összes kábel kiszakadt a csatlakozóból, ki is dobtam őket (elektronikus hulladékként, természetesen). Szerencsére amúgy már nem is csomagolják őket a készülékekhez.

A használt kérdésre meg lásd #87548. Nem mindig éri meg, mondjuk miniPC-t, laptopot, meg magamnak telefont eszembe nem jutna újat venni. Asszony, meg a gyerek újat kaptak, mert ők tudnak rá vigyázni. Yep, iphone-t, teljes áron, mert felvágós, sznob, burzsuj szarok vagyunk, akiknek nem jó a pixel. :DDD Ellenben még az övék sem usb-c. :U

p

üzenetek