OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Tyler Durden
(addikt)

Filmnél úgy emlékszem az jött be, de most azt is lecsekkolom az este folyamán. Csinálok majd megint képet/képeket, hogy mit látok, azt mehet majd a brainstorming :U


Partizan182
(senior tag)

Szinte biztos, hogy God of War-ban az optionsben van kikapcsolva a HDR, ezért vált vissza SDR-re.


Tyler Durden
(addikt)

Most néztem neten, simán lehet, hogy igazad lesz. Meg se néztem, hogy játékon belül kell e vmit állítani, mivel az elején bedobta a logót, mea culpa. Este ezzel kezdek és megírom mire jutottam, köszi :R


Tyler Durden
(addikt)

Nahh hazaértem és megnéztem, azt hittem van külön HDR mode on, de csak a grafikai mód: felbontás támogatása van, ami a 4k-t jelenti, ez be van nekem állítva, vagy van még vmi amit be kell kapcsolni? PS4 oldalról minden auto-ra van állítva, amúgy ha kint a menüben tesztelem a HDR beállítást, akkor megjelenik fent a kis ikon és tudok HDR picture setet állítani. Játékon belül továbbra is szar.. Létezik, hogy a HDMI kábel okozza a problémát? Amit látok a játékon belül illetve így dobja be a HDR ikont, mikor indul a játék. Ha esetleg van vkinek 5lete, azt megköszönöm.. :(
[kép] [kép]


daneel_hu
(addikt)

"Ez annyira nem fura, Pana-t nem lehet venni az USA-ban es valszeg Canadaban sem. Az okat nem tudom."

Csak sejtés: 2014-ben gyártottak utoljára plazmát, az LCD-kel pedig nem tudtak versenyezni a többiek ellen az USA-ban. Piacot veszítettek a plazma után...
Mire kijött az első oled-jük (LG paneles), már 2017-et írunk.
Ettől még szerintem lehetne árulni... legalább az oledeket. De az USA-ban még dollárban számolva is olcsóbb az oled, gondolom nehezebb dolguk lenne jó áron adni.


rothfb
(veterán)

Így van.
link

Egy rövidke cikk arról, miért nem ad el tv-ket a Pana Usa-ban több más gyártóhoz hasonlóan. Viszont Kanadában megtalálhatóak az oledjeik.


OPiiPO
(addikt)

"Nem látszik a különbség a hdr10 és dv között." - Hogy hogy? Mindenki a dinamikus metaadatokkal dolgozó DV-t sztárolja, hogy az mennyivel jobb mint a statikus HDR10. De ha ennyire nem látszik a különbség . . .


rothfb
(veterán)

Valaki itt belinkkelt teszteket korábban, hogy a dv max akkor látszott jobbnak, ha egymás mellé tették a két szabványt. Külön külön nem látni különbséget. De egymás mellett sem volt jelentős a különbség.


OPiiPO
(addikt)

köszi - akkor rákeresek


Partizan182
(senior tag)

Kepernyo kalibralasa (elso opcio) alatt van a HDR toggle.

[ Szerkesztve ]


hvs
(csendes újonc)

Van egy kis gond van a nemrég vásárolt 55B8 tévémmel. Leginkább a netflixet nézem a tévén, viszont tegnap lefagyott az applikáció. A Youtube működik, illetve elindítottam tegnap az amazont is, és az is rendben működik. (szépek is az amazon prime-os hdr filmek a tévén)

A netflix viszont beragadt azon a fekete képernyőn, hogy ez a cím pillanatnyilag nem elerheto, probalja meg kesobb... ha a retry-ra kattintok semmi. ha az applikaciok kozul probalom betolteni a netflixet, ugyanez. ki-be kapcsolom a tévét, semmi változás...


Partizan182
(senior tag)

Volt nekem is ilyen B7en, 2 nap után meggyógyult magától. Router ki/be kapcs-al próbáld, mintha azt olvastam volna (de mire hazaértem kipróbálni már minden ok volt).


Celtis
(veterán)

Próbáld meg újraindítani a tv-t. Mondjuk húzd ki a konnektorból 10-20 másodpercre.


Tyler Durden
(addikt)

Megathx tényleg ott volt. Az hittem az nem aktív menüpont, most már tökéletes, mégegyszer köszi! :R


chros
(őstag)
Blog

"De egymás mellett sem volt jelentős a különbség."

Volt kulonbseg es a masik tv-n a dynamic tonemapping be volt kapcsolva!
Akar tetszik nekunk, akar nem (mert PC-rol meg mindig nem lehet DV-t lejatszani), a DV sokkal jobb, mint a HDR10. HDR10 gyakorlatilag "csak" mint kompatibilitasi reteg van jelen azokhoz az eszkozokhoz, amik nem tamogatjak a DV-t (mivel pl. az utobbi nem ingyenes) vagy (imset csak penzugyi okokbol kifolyolag) egy-egy szolgaltato nem teszi elerhetove minden tartalommal (pl Amazon).

(#31466) rothfb : Koszi a linket. Bar ez nekem meg mindig santit, hogy egy (nem kis) gyarto (meg mindig) kihagyja a vilag legnagyobb es legerosebb piacat. Valami masnak is kell lennie ebben, hogy nem eri meg nekik visszamenni.


Mankó
(veterán)

Tegnap nekem is produkált egy furcsaságot. TV adáson, Xboxon és média lejátszon nem adott képet, Netflix ment. Konektorból ki-be dugás megoldotta, de akkor is furcsállottam.


chros
(őstag)
Blog

Milyen TV ez, Pana?! :D


rothfb
(veterán)

Úgy tűnik, az USA túl olcsó és több japán gyártónak sem éri meg ott tv-ket forgalmazni.


rothfb
(veterán)

Nincs valami energiatakarékosság bekapcsolva nálad?

üzenetek