OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


nitro16
(tag)

Jaja 55b9 meg 390k.... Voltam ma mm-ben megnéztem ezt a csoda "hifi hangrendszert" amit dobtak a 65b9 mellé a promocióba hát annyit ér vele max az ember, hogy hangosabb a tv alap hangszorójától és itt be is zárult a kör. Nem értem miért nem lehett valami normálisabb soundbart adni mellé, minek ilyen party "hifi hangrendszert" ami tv mellet kb semmit nem ér, arra jó max ha jönnek haverok grillezni vagy valami és nyomatja rajta az ember a zenét.

És kiderült, hogy még ismerösöm is dolgozik ott, így mondtam neki módosítsa már nekem a 65b9- rendelésem 55b9-re, így 190k val beljebb vagyok. Jobb lenne a nagyobb méret de pont itthon is annyira passzentos lenne hely szempontjából, illetve pont az ajtó mellet lenne fosok, hogy leborítanák. Úgy leszek mint belan. ;]

[ Szerkesztve ]


powerup2
(őstag)

sajna nem elérhető :( rajta az app tanácstalan vagyok hogy miért nem pedig jön a witcher a netflixen :P addig valahogy megkéne oldani


gurus
(tag)

nem tudom itt páran nem tudnak olvasni?Van Oled tévém !!!! és Qled is! nem állítom,hogy jobb a Q tv hanem cáfolom azt amit itt sokan tapasztalat nélkül írnak .igenis nincs sok különbség egy Q9 És Oled B8 közt.dimenzió különbség meg mosolyogni való.

[ Szerkesztve ]


renatto
(őstag)

Nincs NF előfizetésem, így nem tudom megnézni nekem elindul-e a Himedia-n.


gu007
(tag)

C9. Szerintem ennek tv függetlenül működnie kellene. Belefér az ARC-ba a DD+ sávszélesség

[ Szerkesztve ]


belan
(őstag)

Csak meg ne bánd ! ;] Móndjuk már kezdem magam rajta túltenni ;] majd legközelebb 65 .


renatto
(őstag)

Magadra (magatokra) gondolsz?! :U Többen leírták, hogy NINCS fekete a QLED-ben, illetve ez az OLED topik és nem a QLED. Esetleg változott ez ügyben valami?!
Mert ha nem, most már én is kénytelen leszek azt hinni valaki nem tud olvasni illetve a felfogásával vannak gondok. :O

Át kellene fáradni az LCD/Samu topikba és ott veregethetnétek OTT egymás vállát, nagy megelégedéssel.... :DDD

(#34785) gu007 Nem tudod megnézni a NF appból kijön-e a DD+?

(#34788) powerup2 Ezért tuti nem adom meg a kártyám. :N

[ Szerkesztve ]


powerup2
(őstag)

30 napig kipróbálhatod ingyen :)


daneel_hu
(őstag)

Egy ilyen filmnél kit érdekel, hogy pontosan milyen a minőség?
Tökéletes díszletek, jó színészi játék, szép fények... eddig jó a sztori (1 órát néztem)
Ez egy jó mozi... nem azt fogom nézni mennyire zajos a 4K/HDR verzió basszus. :)


Ityu
(csendes tag)

Panasonic 42-es g20 plazma tv utódjaként szeretnék oledet venni. Már elhatároztam, hogy jó lesz a Panasonic 55 gz950e - most 430e Ft. Erre képbe került az Lg 55 c9 445eFt-ért. Esetleg van valakinek tanácsa ebben a kérdésben?

Köszönettel.


powerup2
(őstag)

Mennie kéne de nem megy pedig a kábel amivel össze van kötve a tv az erősítővel az tudja a 4k hdr-t is szóval nem lehet ez sem gond. Tanácstalan vagyok sőt a 2 profil is ugyan ugy van beállitva az erősítőn.


daneel_hu
(őstag)

Soha nem fogja megérteni az egyik oldal a másikat, magyar jellegzetesség. :)
Aki megvette az egyiket, az körömszakadtáig védeni fogja az álláspontját és nyugtatgatja magát, hogy a "legjobbat vette".
Teljes szélmalomharc.

Mindenki egyedi körülmények között tévézik valószínűleg mind a külső körülményeket tekintve, mind a nappali/esti időszakokat tekintve.
Nekem akkor sem játszana a nappali tévézés, ha QLED lenne a nappalimban, mert ilyen napszakban nem érek erre rá.
Nálunk a sötét körülményekhez kellett tévé. Ebben pedig dimenziókkal jobb az OLED.
QLED egyszerűen nem olyan szép a sötét tartományokban. Elhiszem, hogy van aki ezt nem látja de az az ő baja.


renatto
(őstag)

Nem a "Grain effect"-et éled meg "hányás"-nak? Valamikor ránézek majd...

(#34792) daneel_hu Nekem verőfényes szobában sem kellene QLED...

[ Szerkesztve ]


Callisto
(senior tag)

Ki mondta, hogy nem látja a különbséget amiről beszélsz? Mindenki látja. Csak vannak, akiknek van mindekttő(!!!) és úgy beszélnek és vannak, akiknek nincs és úgy hisznek.
Mi is tudjuk és mondjuk, hogy sötét tartományokban szebb, de Te szintén csak ennek előnye, annak hátrány van képletekben beszélsz. (A QLED-en pl. ennek ellentételeként mondhatnád, hogy ott a világos tartományok sokkal szebbek akár sötétben nézem, akár világosban. Egymás mellett nézve!)
Ez ilyen parttalan vita, mert ahogy mondod: aki csak az egyiket vette meg, az azt látja a másikról csak hisz valamit. Akinek van mindkettő, az teljesen másként (és objektívan tudja) hasonlítani őket egymáshoz. Nem csak itt mi, hanem számtalan ember a külföldi fórumokban is, akik mindkettőből megvették a felsőbb kategóriából az OLED-et és a QLED-et is. Fura, hogy akinek csak egy van, az nem tudja elfogadni hogy márpedig OLED-nek is vannak problémái a jó QLED-del szemben és nem csak a nappali tévézásnél.
Azok védik ennyire vakon, akiknek csak egyik van.

[ Szerkesztve ]


Gigicuci
(aktív tag)

Tükröződést tudja kompenzálni nálatok a fényerő nappal?


daneel_hu
(őstag)

80000 nittel?
Ne viccelj... persze. Csak vegyél fel heggesztőszemüveget hozzá. ;]


renatto
(őstag)

Nálam még este is! ;]


daneel_hu
(őstag)

Ahogy Matrixfan írta: "Érdemes megnézni a filmek ADL értéke hova esik, durván felül becsülve az összes film 20% alatt van, de megdöbbentően sok van 5% körül."

Ergo kit érdekel mit művel a tévé világos tartományokban. Ennek jelentősége marginális.
Mit nézzek rajta, hogy fontos legyen a világos tartomány? Adj már egy tippet...


powerup2
(őstag)

Nah annyit kideritettem hogy egyik tv appon sem megy a DD+ hang :( pc-ről elvileg megy csak ott meg a dolby vision nem megy állítólag. Ez igy k.... jó hogy van egy oled tv és megvan kötve az ember keze , ezen felül a himedia q5pro nem támogatja a dolby visiont sőt a netflix app sem megy rajta mivel nem elérhető ...


alaves
(tag)

Autoipari párhuzammal élve ha az LCD csúcsmodellek Ferrarik, akkor az OLED-ed Rolls-Royce-ok. Egy közelebbi kazettás deck párhuzam gyűröttebb fejűeknek: LCD csúcsmodell - Pioneer CT-F1250, OLED TV - NAKAMICHI 1000 ZXL :K
Továbbra sem értem minek a 100-120nit fölötti fényerő SDR-ben :F


powerup2
(őstag)

Megnéztem a tv belső lejátszója kiküldi e a DD+ jelet az erősítő felé de nem :( hiába van a tv-n beállitva hogy DD+


renatto
(őstag)

Pedig a legfrissebb app van rajta! :P Dolby Vision máson sem nagyon megy, nagyon kevés médialejátszó tudja. Amúgy az a DD+ nem egy nagy kaland, pláne hogy általában 384-640kbps az NF. Szóval nem sokat veszítesz, ha sima DD lesz belőle.

A B7 belső lejátszója 100% hogy kiküldi a DD+t, rengeteg olyan filmet/sorozatot néztem. :K Nem tudom mit állítgatsz (DD+?!), én ilyeneket nem csináltam soha...

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

Nekem sem küldött ki soha ARV-re DD+ formátumot a Netflix C8-on SPDIF-en, PC-ről HDMI-n (direkt, nem ARC) igen. De lehet, hogy optikain hiába is vártam volna (az 1.3-as AVR nem tud ARC-t). C9-en még nem néztem, C7-re nem emlékszem (azon alig használtam még a Netflix-et). De emlékszem olyanra, mint ha olvastam volna, hogy a 2017-es modelleken még működött, a 2018-asokon pedig nem (és lehet, hogy azokon is csak egy firmware frissítés után tűnt el), de nem tudom, hogy az SPDIF-re, vagy HDMI ARC-re vonatkozott.

(#34799) powerup2 - DolbyVison nincs, de HDR10 van PC-n. Nem igazán fogsz lemaradni kb. semmiről HDR10-el se DV-hez képest, bár szerintem sima DD-vel sem DD+ helyett (hacsak nem Atmos miatt kéne, de személy szerint abban se nagyon hiszek).

[ Szerkesztve ]


Zebu
(addikt)

Kollégák, gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki, de tényleg most mennyire para ez a beégés dolog. 10 éve plazmát használok, ott megúsztam. Itt nagyobb a kockázat vagy kisebb?

Már teljesen összezavar a sok teszt...


renatto
(őstag)

Pont ugyanannyi. 50% vagy beég vagy nem. ;] Melyik teszt is zavart össze?


johnwillow
(tag)

:C


Zebu
(addikt)

Rtings tesztek / cikkek


chros
(őstag)
Blog

> Így is mondták, ha nem csináltam meg a nagy ( 80 perces ) panelfrissítéseket, akkor szintén elutasíthatják

:D :D :D
(En ertem hogy egy betanitott szerencsetlen ul ott, minimalis info birtokaban, de:)
Tenyleg ezt mondtak?! :D Ugyanis pont attol jott elo!!! :D :D :D


zozika84
(csendes tag)

Sziasztok,

Kis késéssel, de végre megérkezett a C9 OLED tv-m :D
Azt szeretném kérdezni, hogy játékhoz mi a legjobb beállítás, illetve filmeknél valahogy folyamatosabbá lehet tenni a mozgást? :))


powerup2
(őstag)

Teszteltem a hangot és sokkal jobb a DD+ de ha leszeretnétek tesztelni akkor torrenten szedjétek le a sötét kristály cimű kis sorozatot ott DD+ majd netflixen a sima 5.1-et érdemes kipróbálni. Akkor pc-n megy a hdr10 netflixnél ?


renatto
(őstag)

Az RTINGS teszt számomra pont azt támasztja alá, ha ésszerű keretek között használja a felhasználó a tévét, akkor valószínűleg nem fog beégni.

De ha háttérzenét szolgáltató rádióberendezés lesz belőle vagy folyamatos hírcsatorna, akkor viszont 100%, hogy csak hónapok kérdése...

9000 ezer óráig szinte csak a CNN égett be.. A 9000 óra pedig 3 év napi 8 óra átlaggal, 6 év nap 4 óra átlaggal, 12 év napi 2 óra átlaggal... A napi 8 órás átlag pedig évi 3000 óra felhasználás... ami nem kevés.


Zebu
(addikt)

Hm mondjuk ebben is van igazság! :B


rothfb
(őstag)

Rossz a hasonlat. A Ferrarit nem lehet a Rolls-Royce-hoz hasonlítani. Teljesen más kategória. Az egyik a szupersportkocsik egyik ékessége, a másik pedig a luxusautók csúcsa.

[ Szerkesztve ]


rothfb
(őstag)

Ha neked eddig bevált a Pana, szerintem maradj nála (nálam is Panák vannak). De a C9 is jó tv állítólag. Eddig akiknek van (egyre többeknek) azoknál minden gond nélkül működnek.
Szóval te döntesz.


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem nagyon emlékszem, hogy a plazmákkal csináltak volna hasonlóan alapos beégés teszteket. Szerintem az mostani OLED talán némileg kényesebb, mint az utolsó plazmák. Itt nem nagyon látsz átmenti IR-t (főleg nem visszafogott beállításokkal és normál használattal, csak ha "kínzod"), de a lassan összeadódó valódi "égés" talán problémásabb (de a plazmákba is be tudott örökre égni egy sokat nézett, élénk csatornalogó több évnyi használat alatt). De tegyük hozzá azt is, hogy az RTINGS-nél a legtöbb tesztpéldányt sokkal világosabbra állították be, mint plazmák maximuma (ezeket 2x-3x világosabbra lehet húzni SDR-ban is), és többnyire csak az égett be, ami tényleg szélsőséges eset (pl. ugyan az a hírcsatorna a világos sávjaival több ezer órán át megállás nélkül).

(#34810) powerup2 - Igen, A Win10 Store-os Netflix app tud HDR10 képet és DD+ hangot is. Csak annyi a gáz vele, hogy minden PC-re kötött és aktív kijelzőnek HDCP 2.2-esnek kell lennie, különben nincs 4k, csak 2k (de a 2k is HDR marad), szóval ha van régebbi monitor a TV mellett, azt le kell tiltani, mielőtt elindítod a Netflix-et, ha 4k-t akarsz. Én ezért használom inkább a TV-ről a Netflix-et. A DD+ nem zavart annyira, csak sorozatokat nézek ott, nem filmeket, azoktól pedig nem várok túl sokat hangban, de most picit felpiszkáltál, hogy utánajárjak, hogy lenne elvileg DD+ SPDIF-en (vagy tervezzek be lassan egy AVR cserét, legalább ARC-re, de akár eARC-re). :D

Wiki-ről:
"S/PDIF interface has insufficient bandwidth to transport Dolby Digital Plus (E-AC-3) bitstreams at the 3.0Mbit/s datarate specified by HD DVD; lower datarates are possible."
Szóval úgy tűnik, hogy akár mehetne, de nincs rá garancia. Lehet, hogy le van tiltva puszta kényelemből, hogy ne kelljen a max bitrátát ismerni és az alapján dönteni (főleg, ha Netflix-en talán a net sávszéltől is függhet a bitráta, amit váltogathat menet közben is, ahogy a képet is lebutítja, ha lassul a net, de ebben nem vagyok biztos). Bár ettől még ARC-n mennie kéne, szóval ha ott sincs, talán már a gond (hard-, vagy sotfware bug, esetleg lincense gondok).

[ Szerkesztve ]


powerup2
(őstag)

ha van időd próbáld ki szedd le amit irtam és tuti érezni fogod mennyivel jobb a DD+


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem kell virágbolt sem, mert van PC és TV, csak utóbbin még nem laktam be a smart részt (akarok majd nyomni egy reset-et, ha megjelent az EU-ban is a G-Sync hitelesített firmware, és majd azután nekiállok alaposabban beállítgatni, ha már a panel sem annyira friss).

üzenetek