OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


alaves
(addikt)

Vhiktor ne már... Samsung-nál 50 a max. HDR/SDR-ben is, a skála nem 100-as.
A pixelfrissítőt pedig az igénybevétellel arányosan célszerű futtatni (csak extrém esetekben kell sűríteni a futtatást a szerviz menüben rögzített időtől eltérően). Egy bizonyos mértékű pixelek közötti működés eltérést (nem tudni mekkorát) már nem tud áramerősség változtatással kiegyenlíteni a pixelfrissítő, ha időben nem tud lefutni, a kifakult pixelek úgy maradnak.
A Sony azért írja, hogy feleslegesen ne futtassa senki, mert az átlag felhasználás esetén nincs is szükség rá. Extrém esetben a felhasználónak kell mérlegelnie, hogy mit tesz. Jobban degradálódik-kis fényerővesztés-de egyenletes marad a kijelző vagy kevésbé degradálódik-nincs fényerővesztés-de beégés keletkezik. Az extrém óraszám egyébként is jobban degradálja a pixeleket, hiszen elhasználódik.
(Megjegyzem az LCD háttér LEDjei vesztenek fényerejükből 15000-20000 üzemóra alatt, az OLED pedig nem).

[ Szerkesztve ]


Quadgame94
(senior tag)

77G4 (is) 300x300 VESA. Ha azt tudja akkor igen. Írj az LG-nek!


Malfroy
(aktív tag)

Itt 300x300 ír meg 300x200-at a tartó tábla 180 fokos elforgatásával(amit hirtelen nem értem hogy van), g4 77 meg vesa 300x300 elvileg passzolniuk kell. [link]


Malfroy
(aktív tag)

Nézd meg a videón a 0:37 - 0:40 között ezt te hogy értelmezed?


Vhiktor
(veterán)

Teljesen mindegy hogy mi a skála teteje 50 vagy 100. Ezen nem tudom miért kell meglepodni... ez semmit nem jelent az csak egy szám. Samsung az 50 olyan mint LG-n a 100.

Az a lényeg hogy maxon legyen hdr es dv esetében.

Én meg soha nem láttam hdr film miatt beégett oledet.

Egytől egyig mind tv adással volt beégve maximum fenyerő mellett. A sony nem hülyeségből írja. Amikor kell a tv intézi maga. A manualisra csak abban az esetben van szükség, ha észre veszel anomáliát a képen.

Persze mindenki úgy használja ahogy akarja.

De aki ettől fel az szerintem ne vegyen oledet.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Aki hdr esetében 40 vagy 50%on használja annak kb teljesen felesleges új oledet vennie, nyugodtan használhat 7 évvel ezelőttit is sokkal olcsóbban.

Ismerek olyat is aki kikapcsolas után egyből aramtalanitja az oledet, annyira félti és pont ezzel nyirta ki, pár hónap alatt...

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Vagy a régi eredeti hozzászólásban samsung qd oledrol volt szó? Mert azt nem láttam, de most erre következtetek :R akkor bocs. De ott is mehet 50-en.

[ Szerkesztve ]


alaves
(addikt)

Igen, Samsung, ezért írtam 50-et hdr-ben, vagy ha égeti a szemét, akkor pl. 45. Egyébként megnéztem a Samsung tónusáth.t. Aktív-on túlszabályoz mindent, olyan, mint a Philips hdr fokozó. Statikus a jó valóban. Teljesen másképp működik, mint az LG.


Malfroy
(aktív tag)

“Ismerek olyat is aki kikapcsolas után egyből aramtalanitja az oledet” De ezzel épp ez hogy ártott csak neki, nem tudta lefuttatni magának a pixel frissítést.

fényerőre visszatérve: 2.5 éve mikor megvettem oled806-ot emlékszem hogy DV nél netflixen ahol HDR tartalom volt, nap, lámpa bármi , Akkor többször össze kellett húznom a szemem hunyorítottam. viszont manapság ez egyáltalán nincs jelen és ugyanúgy 100-on van a HDR mindig. ebből abból indulok ki hogy az évek alatt veszít a Fényerőből láthatóan az oled. És ez a két év használat nem is mondható egyáltalán soknak… És hiányolom már ezt a hűha érzést HDR tartalomnál de nem nagyon van meg… Látom hogyha HDR jelenet van akkor azért azon a ponton jóval fényesebb de nem ad olyan hatalmas élményt …pedig ez a tv 800 és 900 nit között tudott új korába, Most biztos nem tud annyit.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Elnézést mégegyszer. Én valamiért LG OLED-re gondoltam, azért is lepődtem meg a 45-50% féynerőn.


Vhiktor
(veterán)

Film föggő is a HDR hatás, uyganazzal próbáld ki aminál annó volt a hűha érzés.
De lehet, hogy csak elmúlt az újdonság varázsa és hozzászoktál.


Malfroy
(aktív tag)

Tudja a tököm már hogy 2.5 éve éppen melyik filmet néztem akkor :DDD Az a hatás már jó ideje elmúlt Hogy hunyorognom kelljen a HDR-től, Azóta meg láttam kb. 100 filmet már ,szóval biztos hogy nem a forrás a baj ,hanem a tv vesztett a fény erejéből. Megszokni ezt igazából meg szerintem nem lehet mert ha jön a tv pontján egy magas Fényerő akkor jön. Na majd a következő tv-m ha meglesz (4000nit maxot tud majd) akkor vissza térünk erre a HDR témára :D szeretem az oled806-ot de ez a HDR 800-900 nit max, engem már nem tud lenyűgözni. Úgy ahogy az 55” is kicsi már . 42” után az elején még jó volt. Most ugrok ebben is egy hatalmasat. Új korában jobb volt de igazából akkor se volt olyan hűhó érzés, ahhoz kevés egyszerűen az oled HDR tudása .

[ Szerkesztve ]


ρσгτσ
(őstag)

Játéknál érdemes lehet szerintem lejjebb venni, ha nagyjából 1 vagy 2 fut állandóan. Pl. CoD, EA Sports FC (Fifa) vagy hasonlóknál az emberek csinálnak egészen extrém óraszámokat.

Én mondjuk keveset veszek vissza...de váltogatok két OLED TV között.

[ Szerkesztve ]


ForRedGlory
(félisten)
Blog

TV-nél kicsit más a helyzet, mint telefonnál.. Majd megy a pislogás, ha kiszámlázzák a kedvezményt. :DDD


ForRedGlory
(félisten)
Blog

Amihez nem értesz, abba ne szólj bele, vagy leagalább alap szinten kerülj képbe a jótállási feltételekkel. Gondolom a VIP programjukról sem hallottál.

[ Szerkesztve ]


Quadgame94
(senior tag)

Akkor jó lesz.


Black Dragon
(addikt)
Blog

Mint leendő / új OLED tv tulaj, az S95D-hez milyen beállítást tudnátok javasolni? Gondolok itt mindarra, hogy normál felhasználás mellett ne égjen be semmi. Még nem érkezett meg a tv, de szeretnék már az első percben mindent beállítani. Találtam egy Rting beállítást, de nem tudom ez mennyire van rendben: [link]

Illetve szintén az Rtings oldalán fent van pár kép a matt képernyőről, különböző fényviszonyok mellett, az összehasonlításhoz pedig elővettek pár másik tv-t.

Balról jobbra ebben a sorrendben: LG C4, S95D, Samsung The Frame 2022, S90D

[link] [link] [link] [link] [link]


Pro Koryak
(addikt)

+1
Oled mellett itt van egy 17éves Sim2 felső kat. dlp és mosolyt csal az arcodra a képe még ma is 1080p-vel. ;) Anno ez lcd és plazma verő képminőség volt!

#97894 ForRedGlory
2. léps. "Készítsd elő régi monitorodat az elszállításra..." van egy ősrégi crt Samu monitorom, meg kéne játszani, de szerintem csak fogalmazási hiba. :U

[ Szerkesztve ]


Quadgame94
(senior tag)

Mivel 99.5%-ban egx S95C ezért annak a beállításai jók. Beégni vegyes használat mellett nem fog. Használd úgy ahogy neked jó.


alaves
(addikt)

Nekem márciusban elvitték a készülékváltásra jelentett TV-t, igaz csak a 65S90C kiszállítása után másnap, mert nem volt kiírva a szállítólevélen. Nekem megérte a 65 eFt-os kedvezményt, mert egy 43"-es 6 éves működésképtelen belépő Samsung LCD-t adtam oda, a táv.jat pedig megtartottam szerviz táv.nak. :)

üzenetek