OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


apszi
(őstag)

Ne habozz belevágni, hiányzik a minőségi magyar kontent ezen a téren. 😉


Zsolty20
(senior tag)

Sziasztok!
Ma meghozták és üzembe került egy Philips 55OLED718/12 és az lenne a kérdésem, hogy ennél a típusnál, vagy úgy amblokk a Philipsnél vannak-e képre vonatkozó legjobb beállítások, vagy a TV-vel kapcsolatban, van-e valami amire ügyeljek? Köszi :)


Scholes9
(nagyúr)

Gondolom most is a 90-es változat lesz a jobb vétel, mint a C széria esetében.


Latency
(senior tag)

Először is kell egy hagyományos infrás Samsung távirányító, vagy okosteló infra kimenettel, a többi pedig ebben a hsz-ben le van írva.


alaves
(addikt)

[link] G3 vs G4: ameddig még van G3 és olcsóbb, azt érdemes venni. Színfényerőben pl. 0 fejlődés.


Partz
(senior tag)

Érdekesség kép, amikor kijöttek az oled tv-k mindenki azon háborgott, miért nem matt a kijelző, mert így olyan mintha egy tükör lenne. Anno fórumokon is ez volt egy tipikus indok az oled ellen sőt, sok szakértő is a "glossy" panel ellen kampányolt.


szkutyi
(őstag)

Áhh ez alapján ez ugyan az a tv...más elektronika és fw okozhat ennyi eltérést simán..vicc...


Quadgame94
(senior tag)

+1

G3 sokkal jobban mwgéri.


Black Dragon
(addikt)
Blog

Elviekben a következő hét elején érkezik is az 77S95D, kíváncsi leszek rá, de számomra biztosan nagy előrelépés lesz a Q90R után! :)


torma1981
(veterán)

Kíváncsi vagyok mit mondasz. :) Tesztek alapján nem sokban mást mint az S95C volt. Ahogy nézem szinte minimális előrelépés, ha van az idei tv-k között. Akár LG akár Samsung. Viszont árban a Samu jobb most jóval mint az LG. Szerintem hamar viszi le az LG a G4 árát, mert nem viszi senki sem.


zenit73
(aktív tag)

kb 10 év gondtalanság (legalábbis ennek az igérete) lenne az igény

Saját esetem lapos tévés vonalon, régebben már leírtam:

Első tévém egy közép kategóriás Samsung IPS volt, garancia idő alatt 2x cseréltek benne képernyőt. Akinek eladtam azóta használja.
Vettem LG oled-et (55EG910V), 4 év gari volt rá, 4 éves és 1 hónapos korában 1 mp alatt tönkrement, javítás egy új tévé árába került volna.
Harmadik is LG (55BX) bő két éves korában találtam 30-40 döglött pixelt, kicserélték a képernyőt. Az új kijelzőnek nagyon durva két oldali szél sötétedése volt, sötét jeleneteknél konkrétan nem is világított, + megismerkedtem a banding, poszterizáció jelenséggel nagyon durva mértékben. Újra képernyőt cseréltek, a szélek sötétedése megoldódott, a banding, poszterizáció jelenség sokat javult, de időnkként látható.
Negyedik egy is LG (42C2), ezt PC monitornak használom, a banding, poszterizáció itt is látható néha kis mértékben, ha film megy rajta, PC monitorként nem találkoztam még vele.
Ötödik is LG (55C3), a banding, poszterizáció itt is jelen van, sajnos többször látom mint szeretném. Itt a fórumtársak javasolták, hogy ne 5-15GB-os tömörített filmeket nézzek, hanem nagyobb fájlokat, de az a tapasztalatom pár hónap elteltével, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy van vagy nincs képhiba. Van, hogy a 6GB-os 720p film végig hibátlan, utána a 50GB-os UHD-REMUX-trueHD-DolbyVision meg a franc tudja mi van még odaírva, és többször-sokszor látom a képhibát.


alaves
(addikt)

Aki vett/vesz S95C/S95D-t, használja egészséggel. Nekem viszont nem megy a fejembe, hogy miért kell beáldozni technikai tudást (40 Gbps HDMI limit):
Marketing szöveg: "Rögzíthető one connect: zűrzavarmentes megoldás, ami illeszkedik a TV-dhez. Bárhova is helyezed, a rögzíthető one connect segít minimalizálni a kábelek okozta zűrzavart."
Gondolom mindenki meg tudja ezt oldani saját igényeinek és ízlésének megfelelően...


alaves
(addikt)

Kiszámíthatatlan, hogy melyik filmnél jelenik meg sávozódás (color banding), poszterizáció stb., azért nagyobb bitrátánál kisebb az esélye, de azoknál is lehet (egyéb kodek paraméterektől is függ). Kalibrálás segíthet, de az sem biztos, hogy teljesen megszünteti. Mondanám, hogy vegyél más gyártó TV-jét, de mindnél előfordulhat.
Ne foglalkozz vele különösebben.


zsistvan7
(kezdő)

Nekem speciel ami tetszik ebben a megoldásban hogy az egész tv egységesen nagyon vékony, persze ennek csak akkor van inkább jelentősége ha állványon van.

[ Szerkesztve ]


Black Dragon
(addikt)
Blog

Én tudok azonosulni a praktikusság oldalával, számomra így jóval esztétikusabb a jelenlegi one connect boxom is, hogy a tv szekrényen belül tudom a kábeleket "eldugni", nem a TV háta mögött kell mindennek lógnia. Főleg, mivel a tv nem a fal előtt van, így látható minden kábel amúgy is. Nyilván minden megoldható alternatív módokon is, gyorskötöző vagy ki mit szeretne, de ez kínál egy megoldást erre, már akinek mondjuk kifejezetten ezért kell. Szerintem azt ők is tudják, hogy akinek erre nincs szüksége ne vegye meg, cserébe van alternatíva, ráadásul olcsóbban, így egy olyan réteget szolgálnak ki, akinek valószínűleg ez nem annyira fontos tényező.

Nyilván nem jó, hogy ezért bármit fel kell áldozni a technika oltárán, főleg ilyen árkategóriában, talán a későbbiekben ezt ők is belátják és módosítják.


alaves
(addikt)

Értem, rendben. Lényeg, hogy egészség legyen a használathoz, a többi nem számít. Nálam a kábelek (az optikaitól a hálózatin keresztül a HDMI-ig) összevissza vannak szabadon, igénytelenül, ordenáré módon, ahogy esik, úgy puffan alapon.
Arra leszek még kíváncsi, hogy igaz-e az az 'urban legend', amely szerint a Samsung légmentesebben tudja zárni a kijelzőt, mint az LG és a széleken nem, vagy jóval később lesz pixelelhalás... évek múlva kiderül (egyelőre nem láttam sehol fórumokon 2 éves S95B-nél ezt a jelenséget).


patakidr
(aktív tag)

Sziasztok,

tegnap vettem egy Samsung QN65S90C tv-t, gyári (erősen sávos) hibás (2 db) 72 órában cseréltetett LG C31 helyett a MM-ban. Tegnap este beüzemeltük, minden OK volt. Ma azt tapasztaltam du., hogy a TV bekapcsolását követően a hang megjön, de képet nem ad .3x kapcsoltam ki-be, harmadszorra nagy nehezen megjött a kép is. Van ötletetek, hogy ez miért lehet? Hiba? Cseréltessem? Vagy csak futott valami a háttérben? Előre is köszi!


szkutyi
(őstag)

Soha nem csinált nálam még ilyet a c3...aramtalanítsd.menü sem jött be semmi?


patakidr
(aktív tag)

Ez nem C3, hanem Samsung QN65S90C.


bacus
(őstag)

Nekem még minden samu tévé megy, meg Te ráadásul LG-k ről beszélsz. A 2011-es is. Az 50" 2015-ös tévé mindent tudott, amire szükségünk van, igaz még fullhd csak, de két tuner, egyet felvesz egyet nézel, de nyilván elavult, se disney, se hbomax , de ezt nem hiányoljuk. Viszont két helyen is fullba világít a háttér led, ami már zavaró, világos résznél már minden ledet külön látok, ez már nem a "felhősödés" ha jól emlékszem hogy hívták.

Azért gondolkozom oledben, mert most talán ez a legújabb technológia, ez még lehet pár év múlva is korszerű lesz és jó képet ad.. Ez lenne a remény. Nyilván tönkremehet, mint minden.

Most szembe jött velem egy laser projektor, amiben ugyan nincs tuner, de 300" képet is tudna vetíteni, ehhez vászon is kell. A tavalyi modell 65" oled áránál még így is olcsóbban jönnék ki, az idei 77" modell meg már meghaladja az fizetési inger küszöböm, ennél még a samsung laser projektora is sokkal olcsóbb.

Nyáron általában alig vagyunk itthon, nem is nézünk tévét, logikusan még mindig halasztanom kellene a vásárlást.

Köszönöm a véleményeket.

[ Szerkesztve ]

üzenetek